coll nsv affAangekondigd om plaats te vinden in de gebouwen van de KU Leuven, verhuisd van Leuven naar Antwerpen om uiteindelijk na omzwervingen terecht te komen in twee verschillende, kleine onpraktische locaties… We hebben het vanzelfsprekend over het NSV!-colloquium: ‘Wij zijn de jeugd!’.

Er kan veel geschreven worden over dit colloquium, dus gaan we dat doen ook. Rechts Actueel-redacteur Sjors Remmerswaal schreef zijn persoonlijke, vooral op de inhoud ingaande, bevindingen van het colloquium al neer op deze webstek, wat deze nabeschouwing toch enigszins zal inkorten.

Het colloquium werd groots aangekondigd, via het internet dan toch. Op facebook kon je als nationalist niet om het colloquium heen want bijna dagelijks was er wel iemand uit je vriendenkring die opriep om aanwezig te zijn. Het colloquium werd internationaal aangepakt en verschillende buitenlandse gastsprekers werden uitgenodigd, bevestigd en aangekondigd. Eerste pluspunt voor de NSV!: iedere buitenlandse aangekondigde gast was aanwezig. Dat op zich is toch een prestatie, want de afzegging van buitenlandse sprekers en dito gevolg, kan nefast zijn voor zulk een omslachtige organisatie.

Het internationale karakter had tot gevolg dat er voor de propaganda werd geopperd om te communiceren via de Angelsaksische taal. Dat leidde er ongelukkig toe dat niet enkel de titel van het congres eentalig Engels was (op de rechtstaande affiche na), terwijl een Nederlandstalige titel perfect zou gegaan hebben, met de vertaling(en) in het klein eronder, maar ook werd geopteerd om de Nederlandstalige uitleg over het colloquium op facebook vooraf te laten gaan door de Engelstalige uitleg. Voor een Vlaams-nationalistische vereniging toch een minpunt. Dat deze taal werd gebruikt voor de sprekers en panelgesprekken is dan weer wel te begrijpen natuurlijk. Alles vertalen, zelfs simultaan, zou de tijd nodeloos gerekt hebben. Het is overigens steeds leuk om Italianen en Duitsers Engels te horen spreken.

coll-1

De vooraf gecreëerde sfeerschepping als zou het één groot fascistisch spektakel worden, was nodeloze bangmakerij. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat de NSV! niet welkom was in de Van Maerlantsraat, het VB-secretariaat in Antwerpen-Noord. Vanzelfsprekend begrijpen we de angst van deze partij om, een half jaar voor belangrijke Europese verkiezingen, misschien drie weken negatief in de krant te staan als gastheren van een “bende fascisten”, zoals het colloquium op voorhand werd afgeschilderd door de linkse tegenstanders. Wie echter eergisteren aanwezig was, heeft kunnen vaststellen dat van enige ‘fascistische internationale’ totaal geen sprake was. Geen enkel keer werden zelfs standpunten verkondigd die niet door het Vlaams Belang worden verkondigd. De weigering van de partij is desondanks begrijpelijk en perfect verdedigbaar, laat dat wel duidelijk zijn.

Blocco Studentesco was de enige openlijk fascistische organisatie die aanwezig was op het NSV!-colloquium. Echter, er werd met geen woord gerept over deze oude ideologie. Het 'fascisme van het derde millennium' grijpt dan ook niet volledig terug naar het fascisme onder Mussolini. de culturele Italiaanse warden van destijds worden echter wel verdedigd en voorbeeld aanzien. De term fascisme werd door CasaPound en Blocco Studentesco overigens pas gebruikt nadat links hen als dusdanig bleef bestempelen. Je kan het eerder zien als een geuzennaam.
Blocco Studentesco was de enige openlijk fascistische organisatie die aanwezig was op het NSV!-colloquium. Echter, er werd met geen woord gerept over deze oude ideologie. Het ‘fascisme van het derde millennium’ grijpt dan ook niet volledig terug naar het fascisme van Mussolini en de zijnen. De sociale en culturele Italiaanse waarden van destijds worden echter wel verdedigd en als voorbeeld aanzien. De term fascisme werd door CasaPound en Blocco Studentesco overigens pas in gebruik genomen nadat links hen als dusdanig bleef bestempelen. Je kan het eerder zien als een geuzennaam.

We gaan het niet wegsteken, maar we vinden het erg jammer dat de NSV! zich in eerste instantie heeft laten wegjagen uit Leuven. Dat je uit de universiteit wordt geweerd, tot daar aan toe, maar van stad veranderen lijkt ons een paniekerige keuze te zijn geweest. Correct, in Leuven werd niet meteen een zaal gevonden, maar naar Antwerpen verhuizen leek – en lijkt ons nog steeds – een halfslachtige gemakkelijkheidsoplossing. Dit is niet wat we van de NSV! gewoon zijn. Ook Nick Van Mieghem, actieleider van Voorpost, was het er met vele andere over eens: desnoods palm je de dag zelf een plein in Leuven in, om daar met de megafoon de sprekers hun ding te laten doen. Alle GAS-boetes of arrestaties ten spijt. De NSV! mag zich niet op deze manier laten wegzetten! Acties daaromtrent de komende weken, zijn dan ook vijgen naar Pasen waar niemand op zit te wachten.

Ondanks de boycot van 'democratisch' links en van de KU Leuven, liepen globaal gezien toch een goede 150 nationalisten even binnen in één van de twee locaties waar het colloquium plaatsvond.
Ondanks de boycot van ‘democratisch’ links en van de KU Leuven, liepen globaal gezien toch een goede 150 nationalisten even binnen in één van de twee locaties waar het colloquium plaatsvond.

Toch zijn we dan weer blij dat het colloquium heeft kunnen plaatsvinden, navenant de locaties. Dat links beweert dat er maar “enkele tientallen” aanwezigen waren, is liegen met de grote L. Van de start om twee uur in de namiddag tot het einde om zeven uur ‘s avonds hebben we zonder overdrijven 150 nationalisten op het colloquium zien passeren. Het zootje ongeregeld dat links op de been heeft kunnen brengen en waarvan er – wat had je gedacht – een deel van zijn gearresteerd, was veel minder sterk vertegenwoordigd. Het antifascistisch verzet heeft overigens geen zier uitgehaald. De NSV! heeft ongestoord haar ding kunnen doen en Voorpost, die de ordedienst verzorgde, stond er bijgevolg – en gelukkig maar! – voor spek en bonen bij. Zo hoort het immers in een democratie te gaan: democraten die verschillende meningen aan bod willen laten komen moeten dat ongestoord kunnen doen, terwijl on-democraten die deze (niet eens strafbare) meningen willen verbieden en het zwijgen willen opleggen, desnoods met geweld, dienen de binnenkant van de politiecel te leren kennen. Als ze die al niet kennen natuurlijk.

Het zaaltje boven café Den Bengel op de Antwerpse Grote Markt was veel te klein. Zowel het café beneden als het terras werd dan ook permanent ingenomen door nationalisten. "Enkele tientallen" schrijven 'ze' dan...
Het zaaltje boven café Den Bengel op de Antwerpse Grote Markt was veel te klein. Zowel het café beneden als het terras werd dan ook permanent ingenomen door nationalisten. “Enkele tientallen” schrijven ‘ze’ dan…

Geen linksen te zien dus zaterdagnamiddag in de buurt van Den Bengel en De Leeuw Van Vlaanderen, of toch eentje. Toen plots een in het zwart geklede, met capuchon aan en vanzelfsprekend gemaskerd individu in de Jezuïetenrui aan de kant van het Conscienceplein opdook, al brullend “naziiiiiiii’s” een lege (gelukkig maar, wat een zonde!) whiskeyfles in de richting van de Leeuw Van Vlaanderen gooide, werd ons duidelijk hoeveel ‘politie in burger’ er in feite in de buurt stond. De Zwarte Held zette het op een sprinten, achterna gezeten door een twintigtal agenten in burger. De nationalisten die op dat moment buitenstonden zuchten eens en dronken verder van hun glas. Het werd nog maar eens bevestigd: actief links is nagenoeg onbestaande in Antwerpen.

nsvco
Naar onze bescheiden mening heeft de organisatie nét iets teveel naar het Engels gegrepen om het Europese karakter van het colloquium te benadrukken. Zowel vesrchillende knappe(!) affiches als het voorstellingsfilmpje waren eentalig Engels. Een gemiste kans als je het ons vraagt!

Over de inhoudelijke kant van het colloquium zelf verwijzen we dus graag naar het mooie en correcte verslag van Sjors Remmerswaal. U krijgt van ons nog een reeks foto’s die je hieronder kan bekijken.

Onze conclusie: het colloquium was zeker een 10 op 10 waard. De locatie, daar hebben we het al over gehad en ook de opkomst was ondanks alle tegenstand meer dan geslaagd. Het is duidelijk dat er veel leeft in jonge nationalistische middens en mits wat organisatie kan er heel wat in gang getrokken worden, Europawijd! Er zijn raakvlakken genoeg, zoals het immigratenprobleem, onveilige steden en de opdringerige EU die ons naast de mislukte Euro met veel meer antipathieke zaken opzadelt die onze soevereiniteit serieus in het gedrang brengen. Tegen deze ultraliberale EU zeggen vele jongeren graag luid en duidelijk “nee!” en dat zal de komende maanden binnen- en buitenparlementair kenbaar gemaakt worden, daar zijn we van overtuigd!

Houzee voor de NSV! voor deze organisatie! En bedankt om Rechts Actueel te laten deelnemen aan een panelgesprek.

coll-7
De Leuvense NSV!-praeses Nico, de organisator van het NSV!-colloquium.
coll-10
Karl, nationaal praeses, ofte Senior Seniorum, van de NSV!.
coll-2
Pendelen tussen De Leeuw Van Vlaanderen en Den Bengel. Voorpost begeleidde de ‘bende’, maar had geen werk. Actief links is dan ook terminaal ziek in Antwerpen.

coll-8

De spreker van de Duitse Junge Nationaldemokraten (JN).
De spreker van de Duitse Junge Nationaldemokraten (JN).
Ook de Noord-Italiaanse Lega Nord had enkele jongeren afgevaardigd.
Ook de Noord-Italiaanse Lega Nord had enkele jongeren afgevaardigd.
Politieaanwezigheid genoeg aan beide cafés.
Politieaanwezigheid genoeg aan beide cafés.

coll-12

Panelgesprek tussen Lega Nord, NSV! en JN. "Wat zijn de standpunten betreffende Europa? En hoe samen werken naar de toekomst toe?"
Panelgesprek tussen Lega Nord, NSV! en JN. “Wat zijn de standpunten betreffende Europa? En hoe samen werken naar de toekomst toe?”
We zouden ze bijna vergeten, maar hier zijn de werkelijke "enkele tientallen" waar onze politieke tegenstanders het waarschijnlijk over hadden.
We zouden ze bijna vergeten, maar hier zijn de werkelijke “enkele tientallen” waar onze politieke tegenstanders het waarschijnlijk over hadden.
Vergeten deftige kledij aan te doen. Waarschijnlijk niet naar Antwerpen gekomen voor het NSV-colooquium, of toch wel: om het op een 'democratisch' verantwoorde manier gewelddadig te verstoren.
Vergeten deftige kledij aan te doen en dus waarschijnlijk niet naar Antwerpen gekomen voor het NSV!-colloquium, of toch wel: om het – op een ongetwijfeld ‘democratisch’ verantwoorde manier – gewelddadig te verstoren.
Terug naar de onderwereld dan maar. Of was het de riool?
Terug naar de onderwereld dan maar. Of was het de riool?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Nabeschouwing van een bewogen NSV!-colloquium”

 1. Beste linkse vrienden,

  Jullie lijken het artikel enigszins verkeerd te hebben begrepen. Het is niet omdat ze zich marginaal kleden of omdat ze een andere mening hebben dat we denigrerend doen tegen dit zootje, maar omdat ze een vreedzame bijeenkomst van een erkende studentenvereniging met geweld wilden intimideren en blokkeren. Dàt is de reden waarom we hen schorem vinden.

  Vriendelijke groeten,

  Een Nationalist.

  (ps: Wij zijn gewonnen!)

 2. het feit dat u ongecensureerde foto’s van mensen post en deze achteraf een beetje afbreekt “terug naar de onderwereld – of was het de riool”
  dat soort posts dus, kan nog voor vele problemen zorgen

  problemen die ik u allemaal toewens. deze anders geklede mensen zijn niet noodzakelijk minder net omdat ze zich graag op een andere manier uit drukken.

  als u dit niet kan inzien, is het misschien beter om te stoppen?

  (niet zo heel) vriendelijke groeten, Maxim.

 3. Beste,

  Als u discriminerend wil doen, doe dit dan aub. met een beetje decorum.
  Iemand die anders is dan u is niet noodzakelijk minder dan u.
  Een dergelijke attitude maakt U echter minder dan anderen.

  Met vriendelijke groeten,

  Een links gezinde, ondeftig geklede mede-student

 4. Fijn artikel om te lezen, mijn complimenten! Vooral de komieke weergave van Antifa toverde een glimlach op mijn gezicht, alsook de vele pogingen om het colloquium toch maar de geschiedenis in te laten gaan als grotesk bijeenkomst van deze veelbelovende jeugd. Doe zo verder, ik geniet van uw artikelen!

  (Vooral ook mijn complimenten aan actief links dat de schijn kan ophouden onbestaande te zijn maar er toch maar mooi voor heeft gezorgd dat deze jongeren nergens meer terecht konden, buiten waar ze thuis horen… in hun eigen hol.)

 5. waarom die uitspraken over die 2 laatste artikels? Is nergens voor nodig! Beetje respect en geen voordelen hebben omdat ze zich anders kleden,bende idiooten

 6. Wat een kankersite

  1. Bedoelt u deze webstek: http://www.kanker.be/?

   U zit verkeerd denk ik. Ik hoop u alsnog geholpen te hebben!

   Met vriendelijke groeten.

 7. “Rode ratten, rol uw matten !”

Trending

%d