foot-algerie_11Voetbal een feest? Niet altijd, tenzij je ‘feesten’ op eender welke manier kan omschrijven natuurlijk. Gisteren speelde de Algerijnse nationale ploeg tegen Burkina Faso. Algerije won met 1-0. Algerijnen feesten op een iets uitbundigere wijze dan wij en wanneer ze dat in Algerije doen, zal je ons niet horen klagen. Gisteren werd het ‘feest’ echter overschaduwd door het in brand steken van wagens en geweld tegen de politie. Al was dat niet in Algerije…

Frankrijk telt een groot aantal Algerijnse Fransen, of Franse Algerijnen, … soit, er wonen veel Algerijnen bij onze zuiderburen. En die Algerijnen hebben gisteren via hun sateliettelevisie de wedstrijd gevolgd en zagen ‘hun’ land winnen. Tijd voor een feestje met andere woorden.

twit

Onderstaande fotoreeks van Novopress toont de beelden van dit feestje. Telkens staat er onder iedere foto de plaats van gebeuren. Dat Frankrijk een verleden heeft met Algerije is te merken op de foto’s uit Roubaix. Ook in de andere steden liep het verkeer vast, werden metro’s geblokkeerd en werden de politietroepen fysiek uitgedaagd.

foot-algerie_11
Parijs
foot-algerie_05
Parijs
foot-algerie_03
Parijs
foot-algerie_08
Parijs
foot-algerie_07
Parijs
foot-algerie_01
Parijs
foot-algerie_06
Parijs
foot-algerie_02
Avignon
foot-algerie_04
Roubaix
foot-algerie_09
Toulouse
foot-algerie_10
Angers
foot-algerie_17
Angers
foot-algerie_16
Angers
foot-algerie_12
Île-de-France
foot-algerie_13
Roubaix
foot-algerie_14
Roubaix
algerie_lyon
Lyon

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Multicultuur is: wanneer Algerije voetbalt, staat Frankrijk in brand”

  1. We zijn daarom erg blij dat Marokko en Turkije niet meedoen aan de WK.Dan zouden we dit ook in Nederland krijgen.

  2. Hoeveel , heu..;hoeweinig onder hen zouden NIET “Mohamed” heten (en dus niet “noemen”) ?

  3. Staken “jongeren”(ge weet wel) weeral auto’s op de BBQ ????

  4. FRANKRIJK EIGEN SCHULD DIKKE BULD , Frankrijk heeft het al veel te ver laten komen het zijn NU hun eigen venijn, ongedierte, insecten die nu terug happen naar hun nest van opvoeding als dank Frankrijk moest al veel vroeger hebben gehandeld en het land tot in de puntjes opgekuist en terug gestuurd. Zulke individuen ( mensen kan je het niet noemen) horen hier niet thuis, wat kleurt wat smeurt. Zo komt het hier ook nog zeker en vast, bedankt politici van heden jullie zullen branden in de hel, huilen van de pijn door wat jullie allemaal hebben laten gebeuren.
    Eigen volk discrimineren , onderdrukken , verloochenen dat kunnen jullie opperbest. Onze god zal het je lonen met helse pijn; Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, Kijk maar naar ons land , waar de kanker van de Islam niet wordt behandeld maar aangewakkerd.

Trending

%d