kornDe nationalistische beweging kent een wijd verspreide en erg diverse muziekscène. Van ballades tot het hevige werk. Vanzelfsprekend de ene al beter dan de andere. Vandaag stellen we Sacha Korn aan u voor.

Sacha Korn is een Duitser die jarenlang in de Verenigde Staten heeft gewoond. Hij is muzikant en manager en zijn muziek wordt verdeeld door PIAS. Dit label (zoals dat heet in de muziekindustrie) heeft onder andere 2 Many DJ’s, De La Soul, dEUS, Dizzee Rascal, Editors, Grace Jones, Laurent Garnier, Placebo, Royksopp, Scala & Kolacny Brothers, Soulwax, The Gossip, The Jezabels, Tiësto en de Young Guns onder zijn ‘klanten’. Voor hij in 2008 solo ging werken, heeft hij met verscheidene bekende artiesten samengewerkt. Als gitarist, als bandlid, als manager, als promotor enzovoorts. Hij regelt onder andere optredens van grote (rock)bands, voornamelijk in de Oostbloklanden.

In 2012 bracht hij de singel ‘Das Lied der Deutschen 2012‘ uit, na reeds 4 albums uitgebracht te hebben, waarvan 2 onder eigen naam. Een derde album onder eigen naam wordt binnenkort voorgesteld in Berlijn. We gaan even dieper ingaan op Das Lied der Deutschen 2012.

Sacha Korn geniet in verschillende landen internationale bekendheid. Doch zijn nationalisme speelt hem stilaan meer en meer parten. Zo komt het dat, toen Korn Das Lied der Deutschen 2012 had opgenomen, PIAS het wel internationaal wilde verspreiden, maar niet in Duitsland en Oostenrijk. Sacha zag zich dus verplicht om het lied via eigen kanalen te verspreiden. Dit werd, ondanks de tegenkanting, een enorm groot succes. Op 3 weken tijd waren er maar liefst 15.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Normaal zou dit een nummer 1-notering opleveren in de Duitse muzieklijsten, maar door de niet-officiële verspreiding van het lied, kwam het daar vanzelfsprekend nooit terecht. Te weten dat grote groepen in Duitsland moeite hebben om dit aantal singels te verkopen op zo’n korte periode.

Sacha’s muziek stond op de A-lijst van de Deustche Welle. Dit is een lijst, opgesteld door het Goethe-Instituut voor internationale verspreiding van muziek, waardoor zijn muziek werd gedraaid op onder andere de vluchten van Lufthansa, op de officiële radio’s van scholen en universiteiten wereldwijd enzovoorts. Toen het Deutschlandlied werd uitgebracht, kreeg Sacha vanuit Los Angeles telefoon van de grote baas van Deutsche Welle Radio dat de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken aan Washington had gevraagd om de muziek van Sacha Korn van de A-lijst te halen. Ook geplande en reeds opgenomen vraaggesprekken met Korn werden afgezegd en verwijderd.

Sacha Korn verkocht wereldwijd 25.000 platen (cd’s, singels, mp3’s) en dat maakt van hem de best verkochte Duitse alternatieve soloartiest.

Hieronder vind je Das Lied der Deutschen 2012 terug. Het is een populaire versie van het nationale Duitse volkslied dat, zoals hierboven uitgelegd, enorm populair is in binnen- en buitenland.

Klik hier voor de webstek van Sacha Korn.

Sacha Korn – Das Lied der Deutschen 2012

1. Deutschland, Deutschland über alles
über alles in der Welt,
wenn es stets zu Schutz und Trutze
brüderlich zusammenhält.
Von der Maas bis an die Memel,
von der Etsch bis an den Belt,
|: Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt! :|

2. Deutsche Frauen, deutsche Treue,
deutscher Wein und deutscher Sang
sollen in der Welt behalten
ihren alten schönen Klang,
uns zu edler Tat begeistern
unser ganzes Leben lang. –
|: Deutsche Frauen, deutsche Treue,
deutscher Wein und deutscher Sang! :|

3. Einigkeit und Recht und Freiheit
für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
sind des Glückes Unterpfand;
|: blüh’ im Glanze dieses Glückes,
blühe, deutsches Vaterland. :|

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: