Gouden Dageraad volgens betrouwbare peiling ruim grootste partij van Griekenland

gd logoVolgens een peiling, die gisteren bekend werd gemaakt door de Griekse zender Extra3 TV, zou de Gouden Dageraad momenteel de grootste partij zijn, als er nu verkiezingen moesten gehouden werden in Griekenland. De peiling werd gehouden door zougla.gr in de dagen tussen 11 en 14 november.

De peiling, die werd gehouden onder 1437 mensen, heeft als resultaat dat de Gouden Dageraad 26,2% van de stemmen zou behalen. Daarmee neemt ze ruimschoots de leiderspositie, want de extreem-linkse Syriza volgt op grote afstand met 22,6% van de gepeilde stemmen. Nea Dimokratia volgt als derde met 19,6%.

peiling gr

Dat deze peiling paniek zal veroorzaken bij de grote democraten voorspellen we nu al. Ook zullen ze de peiling afdoen als ‘niet betrouwbaar’. Nochtans was zougla.gr de enige die er met de voorspelling van de uitslag van de Griekse verkiezingen in 2012 bonk op zat! Wat gaan de Verhofstadts, de Barosso’s en de Van Rompuy’s nu zeggen en doen?

Opvallend en veelzeggend is ook de afkomst van de nieuwe stemmen voor de Gouden Dageraad. Die komen van voormalige kiezers van Syriza (15,1%) en Nea Dimokratia (27,1%). “Dat Gouden Dageraad zoveel stemmen wegkaapt bij centrum- en linkse partijen, is een constante die we hebben opgemerkt bij andere rechtse partijen zoals het Front National in Frankrijk en het Vlaams Belang in België,” aldus Extra3 TV.

We kunnen dus concluderen dat de haat- en vernietigingscampagne in Griekenland tegen de Gouden Dageraad, mee aangevoerd door de Griekse overheid zélf, net het omgekeerde effect bereikt. Stiekem vinden we dit een geruststellende vaststelling. Democratie gaat dan ook om de stem van het volk en niet de wil van de (corrupte) staatsleiders.

peiling gr2

5 comments

  1. Met die uitslag als realiteit is het wachten wie het eerst de macht grijpt: de generaals of de kolonels. Die laatsten waren de snelsten bij de vorige keer.

    1. Om het even , als het maar efficiënt is , met of zonder moustache en kepie ! Dat democratie ook HIER een farce is en pure en onversneden volksverlakkerij , blijkt o.a. uit het Cordon Discriminatoir dat de zich democratisch WANENDEN na het nodige ONdemocratisch gekonkelfoes bouwden en vooral uit het feit dat circa een decennium geleden het anti-VB proces in een notoir Vlaams weekblad door één der eisers , nml het toenmalig opperhoofd der volkomen OVERgesubsidiëerde “Liga vd Rechten vd LINKSE Mens” tot tweemaal toe in het interview terecht als een “POLITIEK Proces” werd bekend . Uiteraard volgde het Hof in Gent , waaruit blijkt dat de vermeende Scheiding der Machten wegens politieke benoemingen en Loge invloed van onze vroegere Democratische Rechtstaat een Lobbycratische Kromstaat maakte, die we kunnen gelukkig kunnen en ZULLEN slachten tijdens ONS electoraal “rechtsgeding” volgend jaar in mei waarna weeral maandenlange regeringsonderhandelingen voor de definitieve patstelling bij tante Belgica zullen zorgen ! R.I.P. de ONdemocratische xenofiele, autochotonofobe staatskundige fictie Belzeike waarbij dan de geldtransfert kranen der enkel-richting-pseudo-solidariteit van onze latere Vlaanderen Vrijstaat naar Walonistan en Bruxellesistan toe eindelijk na al die jaren DEFINITIEF dichtgedraaid zullen worden, laat ze maar spartelen zoals een vis op het droge en verrekken in tricolore spasmen !

  2. Dat zou fantastisch zijn als de Gouden Dageraad de grootste partij van Griekenland zou zijn !
    De enige Griekse parij die opkomt voor eigen volk. Eigen volk eerst ! Zo moet het zijn en niet anders !

    1. Inderdaad, hopelijk, daagt er nu een platina dageraad voor Griekenland na al die miserie !

Comments are closed.