Gekke terrorist in Sint-Niklaas opgepakt, effectieve terrorist in Antwerpen vrijgelaten

vrt aanslagIn Sint-Niklaas werd woensdagavond een 23-jarige knaap uit Nederland opgepakt op verdenking van terrorisme. Hij zou de Belgische staat willen omverwerpen, schreef een boekje van in Breivik-stijl en wilde – desnoods met geweld – een boodschapje de wereld insturen via de VRT. Hoe ongeloofwaardig en fantasierijk dit verhaal ook klinkt, de dreiging werd serieus genomen en de man werd opgepakt.

Meer gegevens over zijn identiteit werden nog niet vrijgegeven, wat ons sterk doet vermoeden dat het ‘gene van ons’ zal zijn. Indien hij een lid was van het Vlaams Belang of een boekje van Voorpost thuis had liggen, dan waren de media er allang opgesprongen. Een vreemdeling zal het ook wel niet zijn, want die schrijven geen boekjes alvorens tot de actie over te gaan.

Wie het ook is, de maatregelen zijn naar onze bescheiden mening een beetje overdreven. Laten we dit voorval even plaatsen naast de vrijlating van de 17-jarige Syrië-strijder uit Antwerpen. Deze snotneus IS gaan vechten in Syrië en vocht daar aan de zijde van ISIS, u weet wel, die club waarvan gisteren bekend werd dat ze zich bij een onthoofding ‘vergist’ hadden van persoon. De kans dat deze Syrië-strijder effectief doden op zijn geweten heeft is erg groot, maar belette dus het gerecht niet om hem toch vrij te laten en hem naar school te laten gaan.

De man die in Sint-Niklaas werd opgepakt was kandidaten voor zijn terreurdaad aan het ronselen op… café. Dat hij een schrijfsel thuis had liggen in Breivik-stijl bewijst zijn krankzinnigheid, maar een bewijs van terreur is het nog niet. Maar goed, stel dat de plannen er waren, waar zijn dan de wapens die hij ervoor nodig heeft? De man wordt nu ondergedompeld door een rits aan psychiaters, hij zit vast op verdenking van terreur en ‘geniet’ dus de zwaarste vorm van bewaking in de gevangenis en hij zal ongetwijfeld moreel hard aangepakt worden bij de ondervragingen. En… de Belgische staat omverwerpen door middel van een aanslag? Hoe onrealistisch klinkt dat wel niet?

Een effectieve Syrië-strijder wordt vrijgelaten, een psychiatrisch geval wordt (misschien terecht!) opgepakt en zwaar bewaakt.  Twee maten, twee gewichten. Zo kennen we ons rechtssysteem wel. Het tegendeel zou ons eerder verbaasd hebben!

2 comments

  1. Uit de gegevens verschenen in HLN is betrokken Zeeuws Vlaming wel degelijk een realist. In zijn geschriften zou deze afgestudeerde ingenieur de boeken van Orwell aanhalen en meer bepaald het boek “1984”. Als men deze toekomstroman uit 1949 heeft gelezen en deze overbrengt naar het heden dan zou men in de VRT als “Het Ministerie voor Waarheid” kunnen herkennen. Andere toekomstromans zoals “Animal Farm” en “Le camp des Saints” van Jean Raspail tonen de weg die zowel België, Nederland en in grote mate de EU opgaan. Het verwonderlijke is dan ook dat de media geen vervolg geeft op deze aanhouding; of zou het om een waarschuwing gaan voor de niet-linkse, nadenkende, realistische en euro-kritische autochtoon. Nergens was er sprake van wapens of springtuig, maar een over een dossier dat werd aangelegd. De vrijheid van mening en van meningsuiting is mijns inziens zwaar geschonden, temeer daar zijn geschriften niet openbaar gemaakt.

  2. De tweezakkerij van de politiek-correct geïnfecteerden neemt halucinante proporties aan !

Comments are closed.