De linkse invulling van ‘diversiteit’: weinig divers als je het ons vraagt

mond tape‘Diversiteit’ is al enige jaren het toverwoord van links. Het onderwijs, de ambtenarij, de parlementen, … allen kregen te maken met de drang van links om een zo divers mogelijke maatschappij te creëren. Allemaal goed en wel, maar waarom zijn ze dan niet consequent?

Wanneer het de media betreft is er amper sprake van diversiteit. De ene krant koopt de andere op of vormt een megabedrijf, waardoor het niet uitmaakt welke krant je nog koopt: de artikels en onderwerpen zijn exact dezelfden. Naast de dagdagelijkse media, kent de diversiteit in het boekenaanbod echter ook en verenging. Niet dat er geen rechtse boeken verschijnen, integendeel, maar wanneer er een evenement als de boekenbeurs wordt georganiseerd, worden steevast de ‘rechtse’ uitgeverijen eruit gefilterd. En als u weet dat je ‘rechts’ in deze kan vertalen naar ‘politiek niet-correct’, dan weet je waar de klepel hangt.

Zonet werd de Boekenbeurs afgesloten in Antwerpen. Een duurdere versie dan de afgelopen jaren, meer kookboeken dan ooit tevoren en gevaarlijke gekken als de schietgrage  vader van Syriëstrijder Jejoen die hun boek mogen komen handtekenen. Maar voor de rechtse en Vlaams-nationalistische Uitgeverij Egmont is daar geen plaats! Om een plaatsje te krijgen moet je erkend worden door de Vlaamse Uitgeversvereniging (VUV). En om de één of andere illustere reden, maar niet minder voorspelbaar uiteraard, werd Egmont nog nooit erkend, terwijl het naar eigen zeggen in orde is met alle voorwaarden. Egmont trok dan maar met een mobiele stand en een aantal auteurs en boeken naar de ingang van de Boekenbeurs om alsnog bij wijze van protest hun handelswaren aan te prijen.

actie vb

Maar links gaat nog verder dan het verbieden aan rechtse uitgeverijen om mee te spelen met hun vaste vriendenkringetje. Wanneer een rechtse vereniging in samenwerking met een rechtse uitgeverij zélf een activiteit organiseert, weg van die vanzelfsprekend democratische en linkse (oei, heb ik nu links en democratie van elkaar losgekoppeld?) uitgeverijen dan is het ook niet goed. Vraag dat maar aan de NSV! en de uitgeverij Arktos. Op 30 november aanstaande richten zij aan de Universiteit van Leuven een colloquium in onder de noemer ‘Wij zijn de jeugd’. Ze zien het internationaal en nodigden daarom gastsprekers en standhouders uit afkomstig uit verschillende Europese landen. (klik hier voor meer info)

affiche blokHet duurde dan ook niet bijster lang vooraleer links wit van verdraagzaamheid en woede een webstek opende en een tegenactie aankondigde. De kindjes willen een menselijke ketting vormen om zo te verhinderen dat het colloquium kan plaatsvinden. Klik alvast hier voor een bezoekje aan hun webstek (de leugens en zeer oude sagen, mythen en legenden moet je er wel bijnemen).

Kijk, dat is nu zoiets wat we al jarenlang proberen te begrijpen. Wanneer gaat links eens inzien dat ‘democratie’ inhoudt dat er ‘diverse’ meningen aan bod komen? Indien dit niet het geval is, spreken we over ‘éénpartijstaat’ of ‘dictatuur’. Ook is het zo dat op rechtse feestjes altijd iedereen welkom is. Over meningen debatteren is namelijk een hoog aangeschreven tijdverdrijf voor rechtse rakkers. Op linkse feestjes zijn rechtse meningen echter nog nooit welkom geweest. Het begint wel een beetje saai te worden zo! Maar goed, volgend jaar staan er verkiezingen op stapel, misschien dat links daar opnieuw een pandoering van formaat krijgt, zodat ze inzien dat luisteren en samenwerken misschien toch betere opties waren geweest dan spuwen en schelden naar rechts. Maar ja, wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil…

7 comments

 1. Fijn zo! Kleine waarschuwing aan de linkse lullen die overwegen aan die ‘blokkade’ deel te nemen: wie mij tegenhoudt krijgt een dreun op zijn smoel. Kom achteraf weer niet wenen dat je vooraf niet gewaarschuwd was. Dit is Nederland of Duitsland niet, in Vlaanderen uiten wij onze mening waar en wanneer wij dat willen – en bijten wij van ons af.

 2. De ONdiverse “diversiteit”(sic) beperkt zich wat tot wat uniform toetreedt dus zich NIET diversifiëert van het Eigen Betweterig PoCo Groot Gelijk. Niet zo ONdivers als de vermeende “diversiteit” eenheidskoek van Links !

 3. De politiek-correcte “verdraagzaamheid” geldt enkel voor hun EIGEN PoCo-ideeengoed. Al wie daar niet mee instemt, zou “hate speech”(sic) verkondigen ! Rare snuiters die PoCo’s, mei-68-fossielen, gauchisten, intermultiflauwekulti propagandeurs en die OVERgesubsidiêerde LINKSologen die zich vermommen als “socioloog, politicoloog, anthropoloog(de ergsten) etc. om hun ideologie te verpatsen met een inpakpapierke “wetenschappelijke studie” er omheen gewikkeld .

 4. “de leugens en zeer oude sagen, mythen en legenden moet je er wel bijnemen”. Kunt u even verduidelijken welke leugens en sagen hier allemaal worden geschreven? Kwestie van duidelijkheid

  1. “Pasaremos”, Jaak, en binnenkort: “Hemos pasado!”
   Duidelijk genoeg?
   Anders moet je je maar inschrijven voor een cursus Spaans.
   Eén les bijwonen, die over de vervoeging van de werkwoorden, volstaat ruimschoots.

  2. Beste Jaak. Een citaat uit ‘jullie’ oproeptekst: “Ons voornaamste doel van deze dag is dit congres dat nationalisme, uitsluiting en racisme promoot niet te laten doorgaan! De waarden van nsv en de organisaties die ze laten spreken, staan lijnrecht tegenover de onze: wij zijn voor vrijheid en solidariteit en een open samenleving”

   ‘Open samenleving’ en ‘uiting van nationalisme blokkeren’… zijn dat geen tegenstrijdigheden? En meningen die ‘lijnrecht tegenover’ elkaar staan vormen toch de basis van elke democratie?

   Jullie invulling van ‘democratie’ is echt eng hoor. Er mogen geen tegenstrijdigheden bestaan. Zij die er wel, dan blokkeer je ze gewoonweg. Hoor je jezelf bezig in feite? En wij zouden de ‘nazi’s’ en ‘fascisten’ zijn? Goed gelachen hoor!

 5. En ze gaan dit waarschijnlijk weer doen op ‘vreedzame’ wijze zeker? Dus als een rechtse rakker gewoon door die menselijke ketting wil gaan om het congres bij te wonen, dan laten de linkse democraten hem door, of hoe zit dat dan? Ik zie niet in hoe ze mensen gaan tegenhouden zonder geweld te gebruiken. Jaja, die ‘vreedzame’ manier van werken van links hebben we al honderd keer gezien.

Comments are closed.