gd themdGriekenland kent de laatste tijd een herhaling van wat zich in de jaren ’70 in Italië afspeelde. Het systeem dat aan de macht was, wilde aan de macht blijven. Dat is nogal logisch. Zogenaamde ‘extreem-rechtse’ en ‘extreem-linkse’ groepen vielen elkaar in die periode om de haverklap aan. Er vielen doden. Het bekendste slachtoffer is Mikis Mantakas, een jonge Griekse student die in Rome actief was bij de MSI, in het nationalistisch kamp. Mikis Mantakas stierf tijdens een betoging tegen de communisten, die op 16 april 1974 het huis van een andere nationalist in brand staken. Hij werd door de extreem-linkse Rode Brigades in  koelen bloede afgemaakt.

Het Italiaanse systeem wreef zich in de handen en lachte zich krom. Terwijl beiden, zowel links als rechts, tegen dit systeem kampten, maakten ze elkaar af. De derde hond, het systeem, stelde dit met genoegen vast. Belangrijke leden van beide kampen werden ofwel door elkaar vermoord, ofwel recht naar de gevangenis gestuurd. Vandaag gebeurt hetzelfde in Griekenland. Het succes van Gouden Dageraad maakt zowel het systeem als extreem-links woedend. Dit leidt ertoe dat extreem-links en het systeem een bedenkelijk partnerschap vormen. De partij heeft op het ogenblik van dit schrijven 18 verkozenen in het Grieks parlement.

Wereld Joods Congres wil de huid van Gouden Dageraad

Nikos Michaloliakos, de voorzitter van de Gouden Dageraad bij zijn arrestatie.
Nikos Michaloliakos, de voorzitter van de Gouden Dageraad bij zijn arrestatie.

De Griekse overheid was al een onderzoek gestart naar ‘zogenaamde criminele activiteiten’ van Gouden Dageraad. Twee kopstukken zaten omwille van het vooronderzoek in de cel. Wat er van aan is, kan niemand heden hard maken. Men is immers onschuldig tot de schuld wordt bewezen. Het Griekse systeem, aan de macht dank zij de Bilderberggroep, wil deze lastige concurrent absoluut uitschakelen. Dank zij een enorm opgezette hetze in de systeemmedia bestond de mogelijkheid dat Gouden Dageraad minder vooruit zou gaan dan eerst werd verwacht.

Op 23 september 2013, 5 dagen voor de arrestaties van onder andere zelfs de voorzitter van de Gouden Dageraad, sprak de voorzitter van het Wereld Joods Congres, Ronald Lauder, zich uit voor maatregelen tegen Gouden Dageraad. Hij zei : “Het is hoog tijd dat de Griekse politici hun belofte waarmaken en een effectieve wetgeving instellen die een einde maakt aan de geheel onacceptabele intimidatie van immigranten, etnische minderheden en politieke tegenstanders door de extremistische Gouden Dageraadpartij.” Vele Grieken riepen op voor een boycot van Estee Lauder-producten en vroegen zich af waarom de man zich anders opstelt wat betreft de binnenlandse aangelegenheden van Israël . (1)(2)

Grieks extreem-links schiet in eigen voet

Grieks extreem-links maakt een enorme blunder door de facto mee op de regeringskar te springen. Door de moord op George Fountoulis en Emmanuel (Manolis of Manos) Kapelonis krijgt Gouden Dageraad als het ware de slachtofferrol aangeboden. Beide werden op professionele wijze van kortbij in het hoofd en de borst geraakt. De aanslag duurde amper 10 seconden. Het zet aan het denken: wie is de opdrachtgever?

Extreem-links heeft pech: Alexandros Gerontas was het derde slachtoffer maar overleefde de aanslag. Deze man, die minstens twaalf kogels rond hem zag vliegen waaronder één in zijn lichaam, wordt een levende martelaar voor Griekenland. Dit op voorwaarde dat hij de zware operaties die hij onderging overleeft. Mocht hij toch nog overlijden, wat niemand hoopt, dan heeft rechts Griekenland drie martelaren. En dode martelaren kan men niet vermoorden. Die zijn dus nog gevaarlijker.

Alle machtspartijen, die recent nog hun gal op Gouden Dageraad spuwden, spreken na de aanslag over ‘een aanval op de democratie’. Nikos Dendias, minister voor de openbare orde en burgerbescherming, zei: “Ik spreek mijn angst uit voor de dood van twee jonge mensen. De wet zal overal worden toegepast. Het land zal niet toestaan een plaats te worden waar om welke reden dan ook gewelddadig met elkaar wordt afgerekend.” De woordvoerder van de overheid, Simos Kedikoglou, stelde: “De moordenaars, wie ze ook zijn, zullen door onze democratie, het rechtssysteem en een verenigde Griekse samenleving meedogenloos worden behandeld. Laat iedereen dit geweten hebben!”

gd ere
De vermoorde Goude Dageraad-leden George Fountoulis en Manolis Kapelonis.

Coalitiepartner, de partij PASOK (socialisten): “Deze moord op twee jonge mensen, een afschuwelijke gebeurtenis, dwingt ons tot een unanieme en absolute veroordeling van het geweld door de hele Griekse samenleving. Democratie en legitimiteit staan in oppositie met geweld. Het zijn zij die samen met de rust en eenheid van het Griekse volk het land te beschermen.” De centrum-linkse kranten Ethnos en Ta Nea spreken over een “aanval op de democratie”. Zelfs de extreem-linkse partijen en bewegingen zoals Syriza (onstaan uit een coalitie van radicaal-links), KKE (communistische partij) en DiMar (‘democratisch links’) veroordelen de aanslag omdat ze niet anders kunnen. Extreem-links is om publicitaire redenen verplicht de aanslag te veroordelen, ook al menen de meesten de door hen geuite veroordeling niet echt.

Grieks extreem-links stond electoraal voor een geweldige doorbraak. Gouden Dageraad stond na de recente hetze voor een (kleine) terugval. De moordaanslag op de twee militanten en het levensgevaarlijk verwonden van een derde zorgt echter voor een averechts effect: de Gouden Dageraad is het slachtoffer waardoor het aantal stemmen zal toenemen. Extreem-links is de dader, de moordenaar, waardoor het verwachte aantal stemmen zal afnemen. Dit noemt men in de eigen voet schieten.

Extreem-links en terreur

De moord op een linkse activist in september haalde uitgebreid de pers. Aanslagen en moorden gepleegd door extreem-links krijgen heel wat minder aandacht. Enkele voorbeelden van extreem-links geweld in Griekenland:

 • 14 januari 2013: schoten afgevuurd in Athene op het hoofdkwartier van de christen-democratische partij Nea Dimocratia. De aanslag werd opgeëist door ‘Militante Minderheid’ en bondgenoot van Syriza;
 • 5 januari 2009: politieagent in Athene neergeschoten door extreem-links
 • 2010: ‘Samenzwering van de Cellen van het Vuur’ sturen bompakketten naar de ambassades in Athene waardoor de hele post stil ligt. Ook de Russische ambassade krijgt zo’n speciaal pakje. Ook een gerechtsgebouw krijgt een bombrief.
 • Mei 2011: schietpartij tussen de politie en leden van de ‘Samenzwering van de Cellen van het Vuur’. Verschillende arrestaties volgden.
 • 30 december 2012: bom ontploft in een gerechtsgebouw in Athene. Opgeëist door ‘Samenzwering van de Cellen van het Vuur’;
 • 4 december 2012: bom ontploft voor de gebouwen van Gouden Dageraad.
 • 1 november 2013: moord op twee militanten van Gouden Dageraad.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. In een verwijzing onderaan kan men een hele waslijst aan links terreur vinden. Tussendoor mag men niet vergeten dat extreem-links ook nog regelmatig straatrellen organiseert. Menige kleine man mag tijdens de opruimingswerkzaamheden na de rellen vaststellen dat zijn auto en/of winkel vakkundig werd verbouwd of in brand gestoken. Al deze rellen, aanslagen en moorden hinderen een deel van de Griekse kiezers niet om alsnog een stem op extreem-links uit te brengen…

De Griekse politieke situatie

Het Grieks parlement telt 300 zetels. Op dit ogenblik ziet het parlementaire spectrum (juni 2012) er zo uit:

 • Nea Dimokratia (christen-democratisch): 29,7% en 129 zetels
 • Syriza (extreem-links): 26,9% en 71 zetels;
 • PASOK (sociaal-democraten): 12,3% en 33 zetels;
 • ANEL (Onafhankelijke Grieken): 7,5% en 20 zetels;
 • Gouden Dageraad (radicaal nationalistisch): 7% en 18 zetels.
 • Verder onderaan bevinden zich er een hele massa aan kleine meestal extreem-linkse partijtjes die de kiesdrempel niet haalden.

Besluit

We stellen steeds vast dat, indien een land economisch richting dieperik afglijdt, de linkse en rechtse radicale krachten enorm winnen. Mensen willen dan meer dan ooit een sterke hand die het land er opnieuw bovenop helpt. In september 2013 pleitten reservisten binnen het Griekse leger voor een militaire coup. (Opvallend overigens dat vlak na die mededeling de top van de Gouden dageraad werd gearresteerd…)

Steeds maar opnieuw houden ‘linkse’ en ‘rechtse’ revolutionaire anti-systeemkrachten een wedstrijd die eruit bestaat om elkaar zoveel mogelijk elkaar het leven zuur te maken. Dat zij zowaar elkaar opruimen, bespaart het Bilderbergsysteem een pak werk. Steeds maar opnieuw komt het systeem als lachende derde hond weg met de buit.

(1)Ronald Lauder riep in zijn functie als voorzitter van het Wereld Joods Congres op voor:

 • Israël lid van de NAVO (2011, Die Welt);
 • boycot Roomse Kerk wegens het heilig verklaren van paus Pius XII (december 2009);
 • boycot FPÖ wegens vermeend ‘antisemitisme’ … (augustus 2012);
 • harde aanpak (verbod) voor Gouden dageraad (23 september 2013);
 • steun voor hardliner Benjamin Netanyahu.

(2) Op 6 februari 2013 kreeg Ronald Lauder uit handen van Frans president François Hollande de eremedaille van het ‘Légion D’Honneur’ en werd hij omschreven als ‘een man van vrede, van cultuur en van inzet’. Dat multimiljonair Ronald Lauder hier en daar zwaar fiscaal fraudeerde en bepaalde verkiezingen naar zijn hand trachtte te zetten, deerde de Franse president niet.

Enkele bronnen:

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/greek-neo-nazi-party-calls-for-boycott-of-estee-lauder-1.512357

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Greece

Lees als toemaatje het vraaggesprek dat werd afgenomen met de vader van Giorgos Fountoulis, één van de twee vermoorde leden van de Gouden Dageraad.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Griekse moordaanslag en extreem-links, meer dan een ‘huis-tuin-en-keuken’-aanslag”

 1. Goed om te zien dat Rechts Actueel het lef heeft de joodse connectie te maken. De meeste nationalisten pissen in hun broek als het woord jood wordt uitgesproken in verband met de huidige toestand in het Westen.

  De waarheid is veel erger dan de meeste mensen beseffen. Véél erger.

 2. Rood = moord een oude maar nog courante slogan

  1. Juist !

 3. better dead than red !

Trending

%d