Waar blijft het geweld in Griekenland dat door ‘onze’ media angstvallig voorspeld wordt?

gd bloemenIn Griekenland werden afgelopen vrijdag 3 leden van de Gouden Dageraad neergeschoten. Twee van hen overleden vrijwel meteen, de gezondheidstoestand van het derde slachtoffer, die nog in het ziekenhuis ligt, is stabiel. Het is het tweede geval van moordaanslagen omwille van ideologische redenen. En toch merken we een verschil.

Bekijk door hier te klikken de beelden van de aanslag. Opgelet: kan schokkend zijn!

Gisteren schreef De Standaard een belangrijke zin op het einde van het artikel over de moordpartij. “De angst leeft voor een oorlog tussen extremisten van twee kanten.” Deze zin is belangrijk omdat hij drie dagen na de feiten werd geschreven en er nog geen enkel geval van wraak, rellen of andere excessen van geweld werden vastgesteld in Griekenland.

Wat een wereld van verschil met de dagen na de – minstens even laffe! – moord op de anti-fascistische (wat dat ook mag betekenen vandaag de dag) rapper Pavlos Fyssas ofte Killah P. Nog de bewuste dag zelf trokken de ‘vrienden’ van Killah P de straat op om gewelddadig te manifesteren tegen de Gouden Dageraad. Geweld tegen de Griekse politie werd niet geschuwd, vernielingen werden aangebracht en zo voort. Ook de dagen erna bleven de gewelddadige extreem-linkse incidenten elkaar opvolgen.

Bij deze bijna driedubbele moordaanslag blijft alles echter rustig in de Griekse straten. Geen Gouden dageraad-leden die met schuim op de lippen de confrontatie aangaan met de politie en linkse tegenstanders. Geen vernielingen van openbaar meubilair en dergelijke. Niets van dat alles, enkel sereen verdriet om het verlies van twee ideologische kameraden en een ingetogen begrafenis waar geen symbolen of andere uiterlijke kenmerken van de Gouden Dageraad werden getoond. Nogmaals, wat een verschil!

De reconstructie van de feiten.
De reconstructie van de feiten, weliswaar met Griekse uitleg.

Ook de media in onze contreien zijn iets spaarzamer wat het gebruik van inkt betreft aangaande de laatste moordpartij. Amper een 10-tal artikeltjes werden besteed aan de moorden van vrijdag en dan vooral om nog eens te vermelden hoe gevaarlijk en crimineel de Gouden Dageraad wel niet is, dat het neonazi’s zijn en dat er zeker en vast geweld zal volgen nu dit gebeurd is. Aan de moord op Pavlos Fyssas werden niet minder dan 50 gedrukte artikels besteed… Uiteraard werd in dit veelvoud aan artikelen niets vermeld over de gewelddadige extreem-linkse uitspattingen na die moord.

Dat linkse roddelblogs geen greintje medelijden tonen met vermoorde nationalisten kan ons gestolen worden, dat de gevestigde media dezelfde toer opgaan, is daarentegen wel een erg triestige vaststelling. Alle jongeren die worden vermoord omwille van hun politieke overtuiging verdienen – welke overtuiging ze ook mogen hebben – net dat ietsje meer respect dan wat sommigen nu (niet) krijgen in de media. Je hoeft het niet met een politieke overtuiging eens te zijn om toe te geven dat een moord niet kan ingedeeld worden in gradaties. Maar blijkbaar denken de media daar anders over.

Bij Rechts Actueel zijn we tenminste zo bekrompen niet. Net zoals bij de moorden op de Fransman Clément Meric en de Griek Pavlos Fyssas, betreuren wij nu ook de afgenomen levens van Manolis Kapelonis (22) en Giorgos Fountoulis (27) en wensen we Alexandros Gerontas (29) veel beterschap toe! Uiteraard hopen we dat het geweld uitblijft en dat de Griekse democratie kan genezen, zodat rechtmatige verkozenen hun democratische plicht kunnen vervullen!

4 comments

 1. Typisch voor de schrijvelaars die met hun geschrijvelde excrementen de gebruikelijke desinformatie-propaganda afscheiden. Dat de bevolking dit kotsbeu is wordt onweerlegbaar aangetoond door de neerploffende oplagecijfers en herstructureringen binnen deze DESinformatie sector.

 2. Passief toekijken zal het enkel verergeren ,! het linkse gespuis ligt hier niet wakker van ,er is geen enkele represaille, de linkse inktkoelies zijn dan weer teleurgesteld dat ze geen verdere leugens kunnen verspreiden.
  Hier krijg al een tablet ,of andere dure spullen als je een abonnement neemt op een of andere
  “objectieve krant of weekblad” zo erg is het gesteld met de po-co media zij doen zichzelf en hun job de das om ,en terecht !!

 3. Iedere ideologisch geïnspireerde moord veroordelen? Uiteraard, dat is niet meer dan correct. Maar Clément Meric is een slecht voorbeeld. Dat stuk antifa-tuig heeft een laffe aanval op een groepje Nationalisten gepleegd (zoals als ik me niet vergis uit de beelden en verklaringen van de politie bleek en ook hier op ReAct verscheen), die zich vervolgens verdedigden.

  Dat hij nu onder de zoden ligt heeft hij dus enkel aan zichzelf te danken!

 4. De houding van de media-maffia is zoals gewoonlijk WALGELIJK.

  Meer nieuws van de Golden Dawn (in het Engels):

  http://xaameriki.wordpress.com

  Er zou ondertussen ook een video zijn opgedoken van de laffe moordaanslag.

Comments are closed.