601462_386924378107127_2126753564_nDe vierde dag van november werd door de Russische president Poetin uitgekozen tot ‘Dag van de Eenheid van het Volk’ (‘День народного единства’). Hoewel Rusland een aantal nationale feestdagen kent, zoals 12 juni (Onafhankelijkheidsdag, ten gevolge van de ontbinding van de Sovjet-Unie) en 12 december (Dag van de Grondwet), kan men 4 november het beste vergelijken met Vlaamse 11 juli.

Op 11 juli wordt de overwinning op een Frans ridderleger gevierd (1302), op 4 november vieren de Russen de verdrijving van de Poolse bezetter uit Moskou (1612). Net zoals vandaag 11 juli geen ‘anti-Franse’ feestdag is, zien de Russen 4 november heden niet als een ‘anti-Poolse’ feestdag. Beide zijn feestdagen om de grootsheid van het eigen volk in de bloemetjes te zetten. De organisatie ‘Euro-Rus’ grijpt de Russische Dag van de Eenheid van het Volk aan om de straat op te gaan. Daarvoor wordt vanzelfsprekend een zondag in de buurt van 4 november uitgekozen.

Op zondag 3 november 2013 kwamen een honderdtal personen in Brussel in de buurt van de Syrische ambassade samen om Rusland te bedanken voor het bewaren van de vrede in Syrië en daardoor ook in Europa. De slogan luidde dan ook: ‘Europa-Rusland-Syrië: Solidariteit!’ De manifestanten van Euro-Rus weten zeer goed waarvoor zij afgelopen zondag de straat op kwamen. Er zijn drie banken waar de Rothschilds/Wall Street geen macht uitoefenen. De nationale bank van Syrië is daar één van en volgens Euro-Rus moet daarom voor Wall Street het regime in Syrië vallen. Dat een aanval op Syrië elders in de wereld oorlogen zal veroorzaken, met miljoenen (burger)slachtoffers tot gevolg, deert hen niet.

1402899_1422988404596460_1559749422_o

Net zoals Israël al vanaf het ontstaan ervan een bondgenoot is van de Verenigde Staten, zo is Syrië al lang een bondgenoot van Rusland. De Angelsaksische landen en de NAVO hadden plannen om Syrië aan te vallen en zoals we weten is dit mislukt. De Russen zijn immers meesters in het schaakspel.  Het is namelijk zo dat Rusland verhinderd heeft dat de NAVO is uitgevlogent om de islamistische ‘rebellen’ in Syrië te helpen. “Het Syrische leger bevindt zich nu op de eerste lijn in de strijd tegen het internationale jihadisme. Dankzij de steun van Rusland kent de wereld vandaag de dag nog steeds geen Derde Wereldoorlog,” aldus Euro-Rus.

1385469_10202303905496051_15865667_n

Om al deze redenen zouden de Europeanen letterlijk solidair moeten zijn met met Rusland en Syrië. Tijdens de manifestatie waren er vele Russische vlaggen, Vlaamse leeuwen, Waalse hanen en ook andere vlaggen zoals de Servische en de Syrische. Ook spandoeken met ‘US Go Home!’, ‘Europa-Rusland Solidariteit!’, ‘Iedereen voor Bashar al-Assad!’ en ‘Dank u, Rusland!’ vielen op te merken tijdens de korte optocht. Aan het standbeeld ‘De Paardentemmer’ werden toespraken gehouden door Luc Pécharman (Nouvelle Droite Populaire, Frankrijk), Jean-Pierre De Mol (Nation, Wallonië), Ahmad al-Abed (Syrië, in het Nederlands), Dasha (patriot, Rusland), Hervé Van Laethem (Nation, Wallonië) en Kris Roman (Euro-Rus).

DSC_0143

Tussendoor vond er een theaterstukje plaats: een Amerikaanse wolf valt Syrië lastig maar Syrië wordt door een plots opgedaagde Russische beer verdedigd. Doordat de Amerikaanse wolf de Russische verwittigingen niet begrijpt en Syrië blijft lastigvallen, krijgt de Amerikaanse wolf teneinde een ernstig pak slaag van de Russische beer. Het aanwezige publiek kon dit alles best smaken. Na dit ludiek moment werd er ook een stilte gehouden voor de twee, door antifa vermoorde, nationalisten in Griekenland. Manos en Giorgos: presente!

De manifestatie was een groot succes dankzij de aanwezigheid van Vlamingen, Walen, Nederlanders, Fransen, Grieken, Italianen, Spanjaarden, Syriërs, Russen, Serviërs en anderen, die de minder aangename weersomstandigheden trotseerden. De militanten en kameraden van de partij NATION mogen zeer zeker in de bloemetjes gezet worden voor de logistieke steun en geweldige bijdrage aan het succes!

Leve het vrije Syrië van Bashar al-Assad! Dank u Rusland!

546967_386925268107038_533065471_n

DSC_0209

manif syrie

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d