Socialistische Robin Hoods: Stelen van de armen om de rijken en vooral zichzelf te verrijken.

roestDe partijen in het Nederlands parlement die rechts van de voorzitter zitten zouden het PvdA-lid Bert van der Roest een bloemetje moeten sturen. De partij word al maanden geteisterd door diefstallen, zelfverrijking en schimmige financiële constructies. Maar Bert maakt in zijn eentje meer stuk dan de anderen tezamen op het gebied van public relations.

Wat feiten op een rij:

– Burgemeester van Groningen en PvdA-lid de heer Rehwinkel neemt vroegtijdig ontslag om een onbetaalde baan in het zonnige Spanje aan te nemen. Hij maakt natuurlijk wel gebruik van de ‘wachtgeldregeling’. In Nederland was dat oorspronkelijk opgezet om politici een krediet te geven totdat ze een nieuwe baan gevonden hadden. Voor Rehwinkel betekent dat vrijwilligerswerk vanuit een mooi appartement onder de Spaanse zon op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Natuurlijk wel tijdens zijn burgemeesterschap een dure privé cursus Spaans gevolgd. Op kosten van…

–  De Haagse wethouder Henk Kool (PvdA) heeft 7000 euro uit het Haagse armoedepotje gegeven aan de stichting Willem Drees-lezing voor een chique diner. Socialistisch dineren met een garnalencroquet heet dat. Henk Kool is zelf bestuurslid van die stichting.

– In Amersfoort blijkt een gemeenteraadslid de laatste jaren tienduizenden euro’s van de partijrekening gestolen te hebben voor zijn eigen doeleinden. Toen dit uit ging komen pleegde hij laf zelfmoord in zijn land van herkomst. Of de andere twee bestuursleden ook een vinger in de pap hadden wordt op dit moment onderzocht.

–  Adri Duivesteijn stapte in februari op als wethouder in Almere om senator te worden namens de PvdA. Dit was zijn eigen keuze.  De PvdA’er laat zijn salaris aanvullen door, jawel, wachtgeld.

– PvdA-Kamerlid Selçuk Öztürk moet op 20 januari voor de rechter in Roermond verschijnen wegens een financieel conflict.

– PvdA-Europarlementariër Judith Merkies heeft van juli 2009 tot eind 2012 ruim 84.000 euro te veel onkostenvergoeding ontvangen voor haar werk in het Europees Parlement.  Juli 2013 stortte ze de 84.000 euro terug. De rente van vier jaar, begroot op 16.000 euro, is voor haar eigen portemonnee…

– 4 socialisten, 2 van de PvdA, 1 van de SP (de Nederlandse PvdA) en 1 van Groenlinks (het Nederlandse Groen!) gaven in 1 jaar tijd 38.000 euro uit aan taxiritten bij een vip-vervoersbedrijf. Vier maal zo veel als een ritje bij een gewoon taxibedrijf.. PvdA-deelraadsvoorzitter Rob Post (PvdA dus) declareerde van die 38.000 in zijn eentje 25.000 euro aan taxibonnen. In zijn eentje inderdaad. In een jaar tijd. 2000 per maand voor taxivervoer van een paar kilometer per keer.

– Jannie van der Loos, PvdA te Dordrecht, pakt elk jaar ongeveer 75.000 euro’s aan wachtgeld. Ze viel nog in de oude riante regeling waardoor ze tot haar officiële pensioen elk jaar dit bedrag bijgeschreven ziet worden. Ze is ereburger van de stad en vrijwilliger bij de voedselbank.

Terug naar Bert van der Roest. Toch wel met kop en schouders boven de rest uit als de Robin Hood van de PvdA. Bij die partij betekent dat stelen van de armen om aan de rijken te geven. Hij stal ruim 40.000 uit de kas van de daklozenstichting die de Daklozenkrant uitgeeft. Het geld ging op aan drank, dineetjes en aan een vakantie in Griekenland. Bert moest terugtreden uit de gemeenteraad van de stad Utrecht. Zelfs voor de PvdA was dit toch wel een beetje te gek. Er was een herenakkoord gesloten waarin hij beloofde het geld terug te betalen.  Maar Bert weet hoe het socialistische netwerk werkt: Hij vraagt nu wachtgeld aan! De samenleving mag nu bloeden voor zijn misdaad. Van belastinggeld wordt nu het geroofde geld terug betaald. Al vindt Bert dat het bedrag wel verlaagd dient te worden naar 14.000 euro. Want ‘Dat heeft een externe accountant (red. die geen inzage in de rekening heeft) berekend.” Mocht u denken dat Bert ondertussen geroyeerd is, dat is hij niet. Volgens de PvdA-leiding omdat er geen mogelijkheden voor bestaan. Wij van Rechts Actueel zijn graag van dienst: De PvdA Erecode. Pagina 6, regel 1, 3 en 6. Alstublieft.

En dit zijn slechts enkele voorbeelden van het betere graai- en jatwerk van de burger door de socialisten in Nederland. Geen excessen, geen ‘incidenten’. Hopelijk laat de kiezer zich niet in slaap sussen en komt de afrekening bij de twee (drie?) verkiezingen van 2014!

Image

3 comments

  1. @Marc, je moet ergens beginnen en volgens mij hebben we niet genoeg bandbreedte om al die sossen onzin in Belgie neer te schrijven. (al hoewel VLD en parasieten er ook wat van kunnen)

  2. Ik zou niet anders verwachten van een stelletje volksverraders.

    Heel het Westen zit in de shit dankzij die links-liberale volksverraders. Wij hebben radicale verandering nodig.

    Weg met de internationalisten en hun geld hongerige lakeien!

  3. Waarom eens geen voorbeelden geven van het betere graai- en jatwerk in Bekgië. Eerst voor eigen deur vegen vooraleer voor die van een ander!

Comments are closed.