zwarte-pietIn Vlaanderen is de rust rond Zwarte Piet teruggekeerd. In Nederland daarentegen blijven verschillende brandjes opflakkeren. Er is niet enkel het Anouk-incident, ook in Amsterdam-Zuid blijven de gemoederen verhit.

Het was al snel duidelijk dat er geen discussie mogelijk is over Zwarte Piet in onze regionen. Zelfs de linkse kranten De Morgen en De Standaard pakten uit met duidelijke cartoons. Zwarte Piet, daar raak je niet aan, daar kwam het op neer.

In Nederland daarentegen, waar nochtans een gezondere debatcultuur heerst, zijn voor- en tegenstanders nog  steeds aan het bekvechten met elkaar. Anouk wil niets weten van Zwarte Piet. Gemeentes die niets willen veranderen aan het fenomeen, zouden zich moeten schamen, zo vindt ze. Na nog wat gelijkaardig gebral oogstte ze een storm van kritiek bij veel van haar fans. De ene al wat beschaafder dan de andere.

In Amsterdam-Zuid werd dan weer een motie ingediend door de PvdA die werd gesteund door ChristenUnie en D66, om de optocht volgende maand van de Sint met zijn Zwarte Pieten te verbieden. Deze motie werd aangenomen met 15 stemmen voor en 14 stemmen tegen. In de motie staat te lezen dat de bevolking van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost voor een “significant deel bestaat uit inwoners van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst”. Veel zwarte bewoners zouden volgens de PvdA, de ChristenUnie en D66 “negatieve en pijnlijke gevoelens hebben ten aanzien van het fenomeen Zwarte Piet.”

Kan je je voorstellen? Een ‘Christelijke’ partij die een Christelijke traditie wil verbieden? Het is al te gek voor woorden! Nu goed, in Vlaanderen keuren de CD&V’ers al sinds jaar en dag subsidies voor moskeeën en andere manifeste moslimfenomenen goed, dus echt verschieten doen we nu ook weer niet.

Ondanks de aangenomen motie zal de Sinterklaastocht toch plaatsvinden. “In een reactie op de motie noemden VVD- en CDA-raadsleden het ‘ridicuul’. Groenlinks typeerde de motie als ‘onwenselijk’, en gebruikte de term ‘politiestaat’. Voorzitter Tjeerd Herrema heeft, ook via Twitter, laten weten dat de motie, ondanks het aannemen, de verlening van een vergunning voor de intocht niet in de weg kan staan,” aldus een Nederlandse krant.

Kindertradities afnemen uit anti-racistische overwegingen… waar gaat het met de wereld naartoe?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Zwarte Piet-relletjes blijven elkaar opvolgen in Nederland”

  1. Ik ervaar protest tegen een ZWARTE Piet vanwege geïmporteerden en hun nazaten als een autohtonofoob racistische reflex !

  2. Als geïmporteerden de EigenVolkse traditie van ZWARTE Piet en Sinterklaas in ONZE lage-landse contreien ; Vlaanderen Vrijstaat en Holland niet lusten, genieten zij toch nog het democratisch recht om naar HUN contreien van oorsprong met HUN volkseigen “cultuur”(sic) te verhuizen, waar ze zich ongetwijfeld beter in hun (gekleurd of getaand) vel zullen voelen, m.a;w. : “aanpaasen of opkrassen”

  3. Anouk…? tsja treuriger kan het bijna niet en Amsterdam is al sind jaar en dag aan de thee drinkende linkse klootzakken verloren. Hopelijk gaat het daar nog eens goed mis en gaan de oogkleppen af. Sneu links volk. Zum Kotzen!!

  4. BOYCOT ANOUK, koop haar CD’s nooit meer ! Wij willen geen Albino Piet maar een ZWARTE Piet conform de EigenVolkse Vlaamse en Hollandse geplogenheid ! Wij dienen ons met alle democratisceh middelen te verzetten tegen deze arrogante multiFLAUWEkulturele arrogantie die ZWARTE Piet wil blanchisseren. Het is immers PoCo-waanzin om te proberen lanceren dat wat Michael Jackson kon, Zwarte Piet ook zou moeten kunnen, met of zonder Javel !

  5. Natuurlijk is de Christenunie de eerste om zoiets af te schaffen. Het sinterklaasfeest is dan ook niet een christelijke, maar “enkel” katholieke traditie. Gereformeerden verwerpen het hele heiligenprincipe, voor hen is dat zelfs blasfemie…

    1. Ja de multi(flauwe)kultureluursen uit Holland zijn kennelijk NOG meer ontaard dan hier ! Holland is dan ook een decadent, zogenaamd “progressief” land…

Trending

%d bloggers liken dit: