tak gasZaterdag werd er in Brussel betoogd tegen de GAS-boetes. De betoging werd onder andere georganiseerd door de LSP, een extreem-linkse partij met heimwee naar de Sovjetunie. Dat verhinderde het Taal Aktie Komitee, met in het kielzog enkele NSV’ers en Voorposters, niet  om zaterdag de baan te nemen richting Brussel.

De GAS-boetes wekken in vele gevallen inderdaad de indruk om een middel te zijn om jongeren te treffen, maar anderzijds heeft de Vlaamse beweging al meermaals ondervonden dat ook zij niet meer kunnen opereren zoals voorheen. Elke aangeplakte affiche, iedere opgekleefde zelfklever… het resulteerde al enkele keren in hoge boetes voor de uitgevers van deze propagandamiddelen.

Zo’n 2000 (over het algemeen) jongeren aren aanwezig tijdens de betoging. Maar volgens Blokbuster, een klein extremistisch groepje met heimwee naar het nazi-tijdperk (want ze kunnen er niet over zwijgen), was er toch één minpuntje: “Militanten van het Taal Aktie Komitee (TAK) probeerden zich in de betoging te mengen.”

Lap! Een democratisch probleem! Extreem-rechts (dixit links) heeft een gedeeld standpunt met extreem-links. Wat nu aangevangen? Over de partijgrenzen heen eisen formuleren is toch geen optie? De enige optie was blijkbaar de gezichten bedekken met sjaals en kappen en vervolgens het groepje Vlaamse bewegers uit de betoging weren.

Wat onthouden we?

  • Dat links verveeld zit met rechtsen die toevallig een standpunt delen.
  • Dat de linkse ‘ordedienst’ er gemaskerd bijloopt.
  • Dat, indien links er niet zelf over had bericht, amper iemand geweten had dat er rechtse betogers aanwezig waren op deze ‘linkse’ betoging.
  • Dat tegen de GAS-boetes zijn dus blijkbaar een links standpunt is.
  • Dat Blokbuster er dus zelf voor zorgt dat er misschien nu ‘linksen’ aan het denken slaan (stel u voor zeg, een eigen mening vormen!) en inzien dat ook rechtsen weleens goede standpunten kunnen innemen.
  • Dat een ‘linkse’ ordedienst er net iets anders uitziet qua stijl en gedrag dan een ‘rechtse’ ordedienst. Een ordedienst die zelf aan het duwen treken gaat met ‘tegenstanders’ hebben we nog niet meegemaakt bij rechtse manifestaties.

Lachen met links? Zeker en vast!

links gas
De ‘orde’dienst van de linkse GAS-betoging loopt er gemaskerd bij. Daarenboven begonnen ze zélf de fysieke confrontatie op te zoeken met de aanwezigen van TAK en Co. Bizar, maar waar.

p1120636 p1120633

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: