zuma paljas“Ik laat voor mezelf eens een paleis bouwen.” Dat moet president Zuma van Zuid-Afrika gedacht hebben en hij liet de daden op de woorden volgen. Echter één ethisch probleem: de bouw van het paleis kost bijna evenveel als de kostprijs van de hulpmiddelen die een land als Engeland schonk aan de noodlijdende staat.

“UK gives £19million aid to South Africa – its president spends £17.5million on his palace” zo kopt een Engelse krant vandaag. Het paleis dat aanvankelijk 500.000 ponden zou kosten, kent een overvloed aan overbodige luxe. Er is een helicopterplatform, een ondergrondse bunker, uiteraard bereikbaar per lift, enkele sport- en tennisvelden, een veiligheidssysteem om u tegen te zeggen met onder andere deuropeners met vingerafdrukherkenning en zo meer.

De wegen in de buurt van het paleis werden daarenboven verbeterd voor een kostprijs van 40 miljoen ponden (net geen 50 miljoen euro). Of het huis en de bijhorende bijhuisjes groot genoeg gaan zijn voor zichzelf, zijn 4 vrouwen en 20 kinderen is maar de vraag. Toen een minister echter gevraagd werd waarom dit paleis zoveel moet kosten, terwijl er meer dan genoeg armoede bestaat in Zuid-Africa werd geantwoord dat het “illegaal is om top-secret documenten openbaar te maken”. Zuma zelf vindt het niet meer dan normaal dat “in het hoger belang van de natie” hij dit paleis verdient.

zuma paleis

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “President Zuma van Zuid-Afrika bouwt paleis van meer dan 20 miljoen euro”

  1. De enorme bidonvilles omheen de luchthaven van Jo’burg zijn indrukwekkend.

  2. Er staat geen nummer bij waar we kunnen op
    storten.

Trending

%d