3 miljoen euro belastingsgeld meer naar het koningshuis

keuningshuisHet koningshuis  in dit land heeft personeel. Veel personeel. Waarvoor die allemaal dienen is het raden naar, maar er zullen een groot aantal werkkrachten bijkomen, zoveel is zeker. Deze extra hulpjes zouden trouwens om en bij de 3 miljoen euro gaan kosten…

Volgens het Vlaams Belang staat in de wetsontwerpen te lezen dat Koning Filip over 35 gedetacheerde ambtenaren zal kunnen beschikken bovenop de Civiele Lijst, dat het voormalige staatshoofd 10 gedetacheerden krijgt bovenop de dotatie en dat de prinsen Laurent en Astrid samen over vijf personeelsleden zullen kunnen beschikken, waarvan twee diplomaten voor de buitenlandse missies. Bij de vraag waarom deze heren en dames zoveel schildknapen nodig hebben blijft het stoïcijns kalm bij de bevoegde staatssecretarissen. Wél werd beloofd dat het aantal medewerkers niet zou stijgen.

Dat laatste blijkt echter een flagrante leugen want na berekeningen zouden er niet minder dan 33 nieuwe voltijdse schildknapen bijkomen. Het voorziene budget zou uitkomen op 3 miljoen euro. Kaboem! Dat wordt weer extra belastingen neertellen. Hoe komt het Vlaams Belang tot dit cijfer? “Uit een schriftelijke vraag die Kamerlid Peter Logghe vorig jaar stelde, blijkt dat er in 2011 ‘slechts’ 15 ambtenaren en diplomaten ter beschikking werden gesteld van de Koning bovenop de 90 personeelsleden van de Civiele Lijst, de 19 leden van het Militair Huis en de 250 bewakingsagenten. Dat betekent dat het kader van gedetacheerden in de praktijk zal worden uitgebreid met maar liefst 20 voltijdsen. Ook de drie bijkomende militairen voor de broer en de zus van het staatshoofd zijn nieuw.”

Als u eerstdaags in Brugge gaat betogen tegen de ‘blijde’ intrede van Philippe en Mathilde, dan heb je weer een extra reden om daar te staan!

One comment

  1. dit is ongehoord en dat er mensen zijn die moeten kijken hoe ze zullen eten, al die luxe kleedjes van nathan juwelen, belgie is gekomen heel rijk en arm, ik ben op pensioen, en moet heel goed oppassen om de gewone dagelijkse dingen plus alle betalingen te kunnen doen

Comments are closed.