Jejoentje zit in Nederland, papa poseert gezellig met oorlogswapen (en zoonlief?)

zoontje liefHerinner u ‘Jejoen’ Bontinck. De jonge snaak die enkele maanden geleden naar Syrië verhuisde om er oorlogje te gaan spelen. Met echte wapens en echte doden weliswaar! Hij zou momenteel in Nederland verblijven in bange afwachting van wat hem te wachten zal staan in België. Papa Dimitri (of was het Dimitji) is bij hem.

Of hij bang moet afwachten om terug te keren is maar de vraag. Het Antwerpse OCMW onder leiding van de N-VA keert immers al een tijdje terug uitkeringen uit aan een Syriëstrijder, zij het weliswaar aan zijn achtergebleven vrouw. Waarom zou het dan nu wél moeilijk doen over iemand die effectief terugkeert, nadat die hoogstwaarschijnlijk een aantal doden en misdaden tegen de mensheid op zijn geweten heeft? Blijven de stoere woorden van De Wever om Syriëstrijders meteen op te pakken bij hun terugkomst een loze belofte? We zullen het misschien sneller weten dan verwacht…

Wat betreft de idealisering en minimalisering van Jejoens daden scoren de verschillende media weeral erg goed! “Hij trok naar Syrië uit idealisme,” en “Hij heeft op zijn minst een serieuze debriefing nodig.” De strafste was wel deze: “Een Syriëstrijder die terugkeert, moet volgens psychologen in de eerste plaats zijn verhaal doen aan de politie. Maar daarnaast is het aangewezen dat ook hulpverleners zich met de zaak bezighouden. De Jejoens van deze wereld kunnen niet zonder hulp opnieuw in de maatschappij integreren.”

Als men dan toch graag de vergelijking trekt met de Oostfrontstrijders die tegen het opkomende communisme gingen vechten in de betreffende regio’s, dan doen we daar graag even aan mee. En we houden het kort.

Over de Oostfronters werd en wordt nooit met de lieflijke woorden gezegd dat ze daar gingen vechten “uit idealisme”. In Syrië gaan vechten is voor de ‘Jejoens van deze wereld’ gaan vechten tegen alles waar het Westen voor staat. De Oostfronters daarentegen gingen vechten VOOR al datgene waar het westen voor staat. (en voor de lastige lezer, ze gingen dus niet vechten voor het nationaal-socialisme, doch wel tegen het communisme, wat een wezenlijk verschil is)

Hebben Oostfronters ooit een ‘debriefing’ gekregen? Hebben ‘hulpverleners’ zich in de jaren na de tweede wereldoorlog om de Oostfronters bekommerd? Werd er moeite gedaan om hen terug ‘in de maatschappij te integreren’? Neen, de zogenaamde ‘Witten’ hadden een snellere oplossing: de integratie tot de dood. Een kogel of ophanging, na veroordelingen door valse rechtbanken.

En nog een laatste vergelijking (omdat linksen nu eenmaal de afgelopen maanden niet konden zwijgen over de Oostfronters, wanneer het over de Syriëstrijders ging). Gaat Jejoens familie dezelfde vernederingen mogen verwachten zoals de families van Oostfronters of andere ‘collaborateurs’ hebben moeten ondergaan? Gaat Dimitri Bontinck zijn haar afgeschoren worden en spitsroede moeten lopen? Gaat Jejoens vriendin door de Antwerpse straten over de straatstenen gesleept worden en vervolgens een swastika – of in dit geval het één of ander islamitisch symbool – op het hoofd geschilderd krijgen?

We hebben over al deze vergelijkingen zo onze twijfels. Links is hypocriet en ziende blind. Het is echter niet omdat de waarheid ontkend wordt dat ze daarom niet bestaat. Jejoen is een crimineel die ongetwijfeld gemoord heeft en daarvoor moet hij bestraft worden en zijn straf uitzitten… in een Syrische cel. En als we onderstaande foto zien, mag papa Dimitri al meteen mee gaan!

vadertje en zoon
Poseert Dimitri Bontinck met zoonlief of met één of andere Syrische rebel? Hij is alvast niet vies van wapens, zo blijkt!

12 comments

 1. Wat zou er mis zijn met een Vlaamse naam als “JeRoen” die deze Vlaamse vader NIET aan zijn zoon gaf !

 2. De meeste Syriëstrijders die zijn afgereisd naar Syrië hebben zich daar bij een extremistische beweging aangesloten (Al Nusra).

  Deze terroristische organisatie, Al Nusra, heeft tot doel een islamitische staat op te richten als president Bashar al-Assad verdreven en/of gedood is.

  Jihadstrijders zijn personen met een radicale geloofsovertuiging die vol idealen naar Syrië gaan, maar komen daar vaak terecht in een vreselijke werkelijkheid waaruit ze niet gemakkelijk meer kunnen ontsnappen.

  Misschien kan er in deze situatie ook wel gesproken worden van een hersenspoeling. Mensen ontmoeten elkaar en beïnvloeden elkaar. Er zijn individuen die denken dat ze strijden voor vrijheid, maar de werkelijkheid ligt in veel gevallen toch net even anders…

 3. erg da ze voor hun daden nog ni durven uit komen alle twee opsluiten en sleutel weg gooien .vader eerst wa zielig doen in de pers maar dan leuk met wapens op de foto .islam is normaal een vrede lievend geloof en dan word die zo misbruikt door zoon bende oorlogs zuchtige benden .moorden naars zen het

 4. Dat Dimitri Bontinck niet vies van wapens is is niet zo verwonderlijk daar hij een ex-militair is. Doch blijft de foto natuurlijk zeer ophefmakend en zullen we hem daardoor hoogstwaarschijnlijk niet in de reguliere media te zien krijgen. Wel mooi dat React hem gevonden en geplaatst heeft.

 5. Ocharme jejoentje toch(sarcasme), nu nog een uitkering en een psychiater terugbetaald door de ziekenkas. En dan maar zagen over gelijke kansen.

 6. Zou die foto in andere media te zien zijn ? Zo te zien heeft vader Dimitri zijn zoon zelf militair opgeleid. Wat zegt onze links-islamofiele staatsveiligheid hiervan. Alle teruggekeerde islamstrijders zouden moeten opgesloten worden voor oorlogsmisdaden en daden tegen de menselijkheid, in afwachting van hun verschijning voor de rechtbank in Den Haag.

 7. Ocharme die jongen die ‘tegen zijn wil’ naar Syrië moest gaan vechten… De foto illustreert perfect dat het een ‘slachtoffer’ is… :-/

 8. levenslange gevangenisstraf geven wegens meervoudig moorden , en de vader vijf jaar wegens hulp aan een moordenaar en dan nog liefst in Syrië

 9. Naar de hel ermee! Wij willen ‘de Jejoens van deze wereld’ hier niet!

 10. Jejoen Bontinck is een gevaarlijke jonge man die terug gekomen is omdat hij waarschijnlijk gevochten heeft en nu een moordenaar is wat moeilijk te bewijzen is… Laat de Politie beslissen
  en dan zijn advocaat wat er moet gebeuren en niet omgekeerd.

Comments are closed.