Linksen die KVHV aanvielen laten filmpje van Youtube verwijderen

kvhvfilmpjeLinksen gebruiken graag geweld, dat is algemeen geweten. Ze verstoren graag manifestaties van nationalisten, spelen graag revolutionairtje door steeds opnieuw de politiemachten uit de dagen tot het uiterste, verzamelen jaarlijks enkele honderden werklozen en verloren gelopen studenten om te betogen tegen de NSV!-betoging, intimideren zaaleigenaars wanneer er in de desbetreffende zalen bijeenkomsten gepland staan van nationalisten en ga zo maar door…

Maar wanneer daar filmpjes van gemaakt worden, ho maar! Dat mag niet! Want linksen prediken de wereldvrede en de democratie en wanneer dan plots filmpjes opduiken van diezelfde pacifisten, die vreedzame studenten uitdagen en aanvallen, dan is er paniek. Zo ook met het filmpje over de KVHV’ers die worden lastiggevallen door enkele onverlaten.

Het filmpje moest en zou van het net verdwijnen. Dus stuurden de verdraagzamen een aantal ‘waarschuwingen’ naar Youtube, waar het bewuste filmpje te vinden was. Youtube, zich van geen kwaad bewust, verwijdert in zo’n gevallen meteen het bewuste filmpje. Doorgaans zonder het filmpje bekeken te hebben. Links denkt nu vrij van zonden te zijn. Het artikel werd wel door meer dan 2000 mensen gelezen, dus de gewelddadige reputatie van links in Gent heeft weer een extra boost gekregen. O ja, de foto’s van de geweldenaars blijven staan totdat ze geïdentificeerd zijn. Dit enkel om de politie een handje te helpen. Sta jij dus op die foto en wil je je smoel van onze webstek? Ga je dan best snel even aangeven, of stuur ons een mailtje. Het kan maar zo simpel zijn!

Hier het bewuste filmpje op onze eigen server.

4 comments

 1. Is oproepen tot identificatie –zeker met een dreigende ondertoon– geen schending van privacy en dus illegaal? De privacy-wet uit 1998 meent van wel. Dat is overigens een groot verschil met toevallig op een video staan wanneer het straatbeeld gefilmd wordt; enkel erkende pers heeft de persvrijheid mensen herkenbaar te maken. Bovendien is het argument ‘om de politie te helpen’ volledig foutief om die bewuste foto’s online te laten staan: in de bewuste video zou slechts tegen één persoon klacht ingediend kunnen worden (en dan nog voor minimale handelingen); de identificatie van de andere personen heeft dus geen énkele juridische waarde, zeker niet als er geen klacht loopt tegen die personen.

  Een oproep tot identificatie krijgt in dit geval dus ook een volledig andere invulling, namelijk die van mogelijk repercusies naar de herkende personen. De term ‘geweldenaars’ lijkt me dan ook misplaatst, zeker als we de geschiedenis van extreem-rechts in Vlaanderen indachtig zijn.

  1. “Sta jij dus op die foto en wil je je smoel van onze webstek? Ga je dan best snel even aangeven, of stuur ons een mailtje. Het kan maar zo simpel zijn!”

   En wat geweld en rechts betreft. U mag gerust een opsomming maken van de laatste 5 jaar. Dan leggen wij daarna een opsomming voor van links geweld de afgelopen jaar. Veel succes!

   1. “Ga je dan best snel even aangeven”; er werd zeker iets aangegeven.

 2. Ik had er graag eens op gemept ,maar dan zo hard dat ze het nooit meer vergeten

Comments are closed.