Zigeuner-Schnitzel bestaat niet meer in Hannover

zigeunerschnitzelEergisteren aten we nog met een deel van de Rechts Actueel-redactie – op de terugweg van Berlijn naar Vlaanderen – in Hannover enkele heerlijke varkensgerechten in een echt ‘Schweinehaus’. We hadden misschien beter een Zigeuner-Schnitzel besteld, want het zou weleens de laatste keer kunnen geweest zijn dat je dat daar op de kaart kan vinden.

Het forum van Sinti en Roma in Hannover heeft namelijk de alternatieve benaming van deze Hongaarse Schnitzel ‘discriminerend’ genoemd. Prompt schrapten verschillende eethuizen deze benaming op hun kaart. Hoe een benaming van een stuk vlees discriminerend kan zijn, is maar de vraag natuurlijk. Moeten de Wenen zich ook beledigd of gediscrimineerd voelen vanwege de Wiener-Schnitzel?

Binnenkort dan ook maar eens overwegen om de benamingen ‘negerinnetetten’, ‘negerzoenen’, ‘jodenkoeken’, ‘Antwerpse handjes’, ‘Geraardsbergse mattetaarten’ enzovoorts af te schaffen. Niet?

3 comments

  1. hebben die nu werkelijk helemaal niets anders te doen? Mijn hemel wat een achterlijk volk. Trouwens ook die lutsers die Zwarte Piet weg willen hebben van wege ‘slavernij’……

  2. De PoCo-waanzin kent geen grenzen, hoe langer hoe zotter, hoe rotter !

  3. Voor wanneer het verbod op “Vlaamse karbonaden” en op “Belgische frieten”, enz. Hoe gestoord zijn die antiracisten en die multiculs eigenlijk wel?. Kan een ervaren, gediplomeerd psyanalyst mij a.u.b. enige uitleg geven. Binnenkort is er in België naast het tekort aan gevangenissen ook een schrijnend tekort aan gesloten psychiatrische inrichtingen!

Comments are closed.