Debat Zevende dag Pirijns (Groen) – Claeys (VB) over Lampedusa en immigratie

claeyszevendedagEen geslaagd debat gisteren in het doorgaans oervervelende VRT-programma ‘De Zevende dag’ tussen VB-Europarlementslid Philip Claeys en Freya Pirijns van Groen.  Door de één-tegen-één-formule werden er zowaar zelfs argumenten uitgewisseld, en de nieuwe presentator is nog niet gebeten door de VRT-microbe want liet een VB’er zowaar rustig uitspreken.  Claeys duwde Pirijns stevig in de hoek door haar te confronteren met haar naïeve en onhaalbare open-grenzen-visie: ‘Wilt u eigenlijk het Zoniënwoud rooien of de Kalmthoutse heide volbouwen om al die economische gelukzoekers ook nog in ons al dichtbevolkte land te vestigen?’

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/dezevendedag/EP_131006_DZD?playlist=7.39638

8 comments

  1. Freya is de kleindochter van Remi Piryns, dichter van het “Gebed voor Vlaanderen”, Soms valt de appel WEL ver van de boom, lichtjaren ver dan nog……Al goed dat haar bompa haar dol gifGROEN gezwets niet meer kan aanhoren…..

  2. Goed gedaan van Philip! Weerwerk is nuttig en nodig. Eveneens is het aan te raden deze linkse, pseudogroenen, te confronteren met de overbevolking die Vlaanderen teistert door de migratie-invasie.

  3. Blijkbaar had de presentatrice weinig kaas gegeten over het onderwerp Schengen-buitengrenzen, Frontex en het stemgedrag van de Groenen in de Europese praatbarak, net zoals Piryns trouwens. In dat opzicht had ze zich kritisch kunnen opstellen t.o.v. de dwaze uitspraken van Freya, die onrechtstreeks poneerde om de gelukszoekers, zonder het Middellandse Zee obstakel, rechtstreeks in te voeren. Blijkbaar is de financiële toestand van de Europese werknemer nog niet slecht genoeg om de deuren wagenwijd open te stellen. Een grote pluim voor Philip voor zijn ervaring en kennis opgedaan bij Frontex.

  4. Al een wonder dat jullie geen opmerking maken over de ‘Belgisch-Marokkaanse’ presentatrice. Dit moet zowat de eerste keer zijn dat jullie iemand met Marokkaanse roots een pluim geven.

    1. Ja maar…Indianen hebben ook pluimen , namelijk een vedertooi hé !

    2. Tiens, wat is dat, een ‘Belgisch-Marokkaanse’? Kunt u dat toelichten? Ik heb zo nog nooit iemand ontmoet. Wel ‘Belgen’, wel Marokkanen, maar nog nooit een ‘Belgisch-Marokkaanse’. En wat is dat, ‘iemand met Marokkaanse roots?’ Is dat dan volgens u een Marokkaan, of geen Marokkaan meer? Om het u makkelijker te maken zal ik een voorbeeld geven. Mijn vader is Vlaams, dus ik ben Vlaams. Mijn moeder is Vlaams, dus ik ben Vlaams. Mocht één van beiden een andere etnische identiteit hebben, dan was ik toch nog steeds Vlaams. Maar mocht mijn moeder een Nigeriaanse zijn, en mijn vader een Nigeriaan, dan was ik sure as hell geen Vlaming, maar enkel een Nigeriaan. Als mijn kat jongen krijgt in een hondenhok zijn de jonkies daarom nog geen puppies…

  5. Krachtig en verhelderderend debat gevoerd door Philip Claeys in de zevende dag.Zonder al teveel moeite zette hij in een minimum tijd Freya Pirijns van Groen schaakmat.

Comments are closed.