Rechtbank noemt Anti-Fascistische Actie “onbetrouwbaar” – provocerende AFA-manifestatie moet verhuizen

afa kindjesZoals wij eerder berichtten waren de mensen van de ‘Anti’ Fascistische Actie van plan te gaan manifesteren op de route die PVV-aanhangers zouden moeten lopen om naar de manifestatie van Wilders te komen. De politie van Den Haag had hier in samenspraak met de gemeente een stokje voor gestoken. De AFA mocht demonstreren, maar dan wel uit het zicht 500 meter verderop. De organisatoren vroegen een snelle rechtszaak aan en die vond gisteren plaats.

Om de juridische aansprakelijkheid, bij onlusten vanuit het extreem-linkse kamp, te minimaliseren, probeerden de aanvragers van de manifestatie de AFA slechts een facilitaire rol toe te dichten. Dit werd door de rechter echter meteen van tafel geveegd: “het contactnummer van de aangekondigde manifestatie is namelijk hetzelfde contactnummer als dat van de AFA. De Facebookpagina staat op naam van AFA, het emailadres wat gebruikt wordt voor elektronische correspondentie is die van AFA en de aanvrager, Maarten van Herpt, is een spilfiguur van AFA Den Haag.”

Van
Maarten Van Herpt is een echte kapoentje die mee de troepen leidt van het gewelddadige en onbetrouwbare AFA-Nederland, afdeling Den Haag.

De gemeente en politie gaven aan dat het risico op ordeverstoringen te groot is met een gewelddadige groep als de AFA. Iets waar de AIVD eerder al voor waarschuwde. Belangrijk detail: expliciet werd de AFA “Onbetrouwbaar” genoemd. Een organisatie “Waar geen afspraken mee te maken valt wegens het niet nakomen hiervan.” Zoetermeerder Maarten van Herpt was persoonlijk gekwetst door deze uitspraak, hij vond zichzelf wel betrouwbaar. Waarvan akte. Je zou hem een knuffel willen geven!

De rechter had slechts drie (!) minuten bedenktijd nodig: “‘Anti’ Fascistische Aktie Comite tegen Racisme mag niet op het plein voor het Centraal Station van Den Haag staan. Ze zijn verplaatst naar het Spuiplein. Daar wordt een openbare manifestatie ingericht waar iedereen welkom is,” aldus de rechtbank.

Of dit een Pyrrusoverwinning is voor de gemeente zal nog moeten blijken: volgens de informatie van de AFA zélf hebben ze 10.000 folders en een paar honderd posters geplakt waar de locatie voor het station op staat. Een voordeel is in ieder geval dat de AFA als organisatie weg moet blijven.

Wie een rechts-Nederlandse stem wil laten horen, kan overigens nog altijd vanaf 13.00 terecht bij de manifestatie van de PVV aan het Koekamp.