DukAfDVolgens de laatste peilingen haalt de lijst ‘Alternative für Deutschland’ (AFD) 5% en dus de Duitse kiesdrempel, waardoor de partij in de Duitse Bondsdag zou komen. Als dat gebeurt is de opstand van de Duitse burgers tegen de Euroramp een feit.

De partijvoorzitter Lucke voerde zopas een stunt uit in Berlijn, aan de Brandenburger Tor: een met Angela Merkel-masker getooide acteur strooit Euro-biljetten in het rond en steekt ze dan in brand, waarna Lucke arriveert op een brandweerwagen om de verspilling te stoppen. Recent heeft Lucke verklaard dat hij een nieuwe noordelijke Euro wil met Nederland, Oostenrijk en Finland; België, zo verklaarde hij, hoort daar niet bij, want dat ‘is een Zuideuropees schuldenland.’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “‘Alternative für Deutschland’ (AFD) op weg naar Duitse parlement?”

 1. Lees het programma van AfD goed: het gaat hier om een louter liberale partij van veelal bejaarde burgers die bezorgd zijn om hun eigen pensioen. Spijt komt te laat, ze hebben de partijen te lang laten sollen met hun geld en hebben vrijwillig hun souvereiniteit opgegeven. Ook als de AfD succes zou hebben, vrees ik dat het inhoudelijk een scheet in een fles zal zijn. De ex-voorzitter van de belangrijkste Duitse werkgeversfederatie – Hans-Olaf Henkel – riep op om voor de AfD te stemmen zonder angst aangezien hun asielprogramma linkser is dan dat van SPD (socialisten) en Die Grünen.

  Onlangs werd ook de islamkritische Theoloog Karl-Heinz Kuhlmann uit de partij gezet omdat hij ‘volgens internet extreem-rechts’ zou zijn. Zijn we dat niet allemaal volgens internet? De bron op internet blijkt uiteindelijk Indymedia te zijn, zoals we allen weten een betrouwbare internet-bron.

  Datzelfde Indymedie noemt trouwens de AfD:
  Rechtspopulistische Partei… RechtspopulistInnen… AfD-Nazis…. rassistische und chauvinistische Partei… Gegen AfD, Nazis und Rassisten… rassistische und nationalistische AfD… extrem rechte Machenschaften…. hellblaue Nazis… Beispiel für den Rassismus aus der Mitte der Gesellschaft…

  1. Ik zou soweiso in Duitsland op NPD stemmen. Maar, tactisch gezien, zou een zege voor AfD wel goed zijn voor ons aangezien het een torpedo richting EU zou lanceren. Het gaat hier om een signaal waar Merkel dan niet omheen kan. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Als AfD een flop blijkt vandaag, kan het goed zijn dat Merkel ook dat als signaal gaat gebruiken om te zeggen dat de Duitsers niet uit de Euro willen… En dat, is pas echt een ramp!

   1. 4,7 % voor een partij die slechts 4 maanden bestaat. Daar kunnen velen maar van dromen.
    Ook al zijn ze niet in de Bundestag vertegenwoordigd, velen zullen de AfD zeker kritisch in het oog gaan houden – temeer dat ze deelname aan de EU-verkiezingen en enkele Länderverkiezingen aankondigde.

    Opvallend is wel dat de AfD in de Neue Länder (voormalige DDR) gemiddeld 6% scoort en in de oude BRD-Länder amper 4%. Ze hebben gewoon de helft van de FDP-stemmers ingerijfd. Of dat goed of slecht is? Ik denk goed, 2 liberale partijen halen samen de kiesdrempel niet.

Trending

%d