Antifascisten willen vreedzame acties in Den Haag verstoren met geweld

afaOp de derde dinsdag van september presenteert de Nederlandse regering volgens traditie de plannen voor het komende jaar. De plannen zijn al gedeeltelijk uitgelekt en er staan – net als in andere Europese landen – zware bezuinigingen op het programma. Onder meer om aan de eisen van ‘Brussel’ te kunnen voldoen.

Zoals eerder vermeld op Rechts Actueel worden er op 21 september in Den Haag protestmanifestaties georganiseerd. Koekamp, naast het Malieveld, wordt die dag vrijgehouden voor de PVV-aanhang van Geert Wilders en het Plein voor de deur van de Tweede Kamer wordt bezet door een allegaartje van organisaties die onder de banier van de Rode Ster willen manifesteren. Ook in Amsterdam komt er een manifestatie van de ‘Internationale Socialisten’ samen met een kudde SP’ers (n.v.d.r. De Nederlandse tegenhanger van de PvdA). Ook het Identitair Verzet plant iets die dag.

Een aantal verveelde jongeren luisterend naar de naam ‘AFA’ (AntiFascistische Actie) probeert de situatie in ieder geval te laten escaleren. De AIVD waarschuwde al eerder voor deze groepering. Op onderstaand kaartje ziet u de korte route die de PVV-aanhang moet nemen om bij het Malieveld te komen:

Image

De AFA wilt perse een tegenbetoging houden op de plaats waar u het op het kaartje ‘Koningstunnel’ ziet staan… De politie in Den Haag, door de wol geverfd, heeft deze locatie vanzelfsprekend afgewezen. Er werd AFA een mooie locatie aangeboden bij het Haagse stadhuis. Aangezien daar niks te rellen valt, is deze door de AntiFascistische Actie afgewezen.

Ondertussen wordt er druk gefolderd, geplakt en geronseld in de vreemdelingenwijken in Den Haag. Afgelopen week werd een folderactie stop gezet door de politie. “De oproep in de flyer zorgde voor verwarring omdat daarin het plein voor het Centraal Station als locatie wordt genoemd. Flyeren voor de demonstratie mag, zegt de politie, “maar daarbij moet wel de juiste locatie worden aangegeven.

Het ziet er uit als een uitgekiende strategie: neem een controversiële locatie,  ronsel de hangjeugd in de sloppenwijken en dirigeer die naar de aanhangers van de PVV. Als er dan onlusten uitbreken kan de AFA de handen in onschuld wassen en zich laven aan de media aandacht. De politie van Den Haag, jaarlijks meer dan 120 demonstraties en manifestaties begeleidend, zal alle manifestaties vast in goede banen leiden.

Achter de schermen wordt er in ieder geval al gebeld en gepoogd af te spreken met nationalistische activisten om te achterhalen wat de plannen zijn die dag. Het tekent in ieder geval de AntiFascistische Actie hoe ze proberen een burgerprotest van mensen, die gebruik willen maken van de vrijheid van meningsuiting, de kop in te drukken.

Hier in ieder geval een warme oproep om deel te nemen aan één van de vele protesten die dag. Protesteren door eens in de vier jaar te stemmen is niet voldoende!

7 comments

 1. Ben er dan ook, en we hopen dat alles lekker verloopt.
  Zoniet ja………
  Laat me echt niet slaan, dan krijgen ze zelf wat klapjes denk ik.
  Grtzzz from the South.

 2. en laat ik nu denken dat in een democratie iedereen mag zeggen wat hij wil. In NL is het tegenwoordig zo dat dat mag zolang ultra-links het goed vind. Van mij mag dat tuig de boom in op eender welke manier.

 3. Altijd hetzelfde volk dat geweld moet gebruiken…. Je ziet het overal….

 4. Het is weer opvallend dat fascistisch geweld uitsluitend uit de linkse “anti-fascistische” hoek komt.

 5. Zou het kunnen dat het zgn. antifascisme een hedendaagse vorm van fascisme is of is het alleen maar een zinloze uiting van collectieve verveling en malaise? In ieder geval democraten zijn het niet, wel links gespuis.

  1. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, Kijk maar naar ons land, waar de kanker van de ISLAM niet wordt behandeld.

Comments are closed.