Nederlandse veiligheidsdienst waarschuwt voor extreem-links

afaHet kan verkeren. In de jaren ’80 en ’90 werden de ‘Anti’-Fascistische Actie (AFA)-stoottroepen van de linkse partijen een hand boven het hoofd gehouden als ze weer eens hun kraakpanden uitkropen, om legale en serene manifestaties aan te vallen van politieke tegenstanders van het establishment. Als tegenprestatie werd er zo goed als niets gedaan aan het in gebruik nemen van andermans eigendommen, ook wel bekend als kraken. Daar bovenop kon er voor van alles en nog wat subsidie worden aangevraagd.

Sinds een paar jaar krabben de zittende politici zich echter achter de oren. De onrust in de maatschappij, veroorzaakt door de geweldsexplosies van krakend extreem-links, ging hen immers stemmen kosten. Loss gehen was wel goed, maar dan wel enkel wanneer het de pluchezitters uitkwam natuurlijk. Langzamerhand wordt de halsband rond de nek verder aangetrokken.

De Nederlandse Algemene Inlichtingenen Veiligheidsdienst, de AIVD, waarschuwde een paar jaar geleden al in een brief aan gemeenten voor de modus operandi van de ‘Anti’-Fascistische Actie. Wij citeren: AFA benadert regelmatig – vaak onder het mom van een antidiscriminatiebureau – gemeentebesturen om te voorkomen dat in hun ogen ‘rechtse’ groeperingen de mogelijkheid krijgen bijeenkomsten te houden of te demonstreren. Wanneer AFA kennis heeft van een geplande demonstratie door rechts, worden gemeenten en bijvoorbeeld zaaleigenaren benaderd en gewaarschuwd voor materiële schade die het gevolg kan zijn van dergelijke demonstraties. Schade is in de regel echter juist het gevolg van AFA’s tegendemonstraties.”

Ook internationaal slaat extreem-links de handen ineen. In 2011 namen dit tuig in Italië deel aan een explosie van geweld tegen politie en vermogende burgers. Bij het No Bordercamp in Rotterdam namen veel ideologische vrienden uit andere landen deel aan de illegale acties. De tactiek van het zwart blok is een beproefde methode die ook in Nederland steeds meer wordt toegepast, zo ook bij de afsluitende demonstratie in de havenstad.

De AIVD waarschuwde gisteren dan ook voor de trend van het overnemen van actiemethodes door verschillende groepen in het extreem-links spectrum. Ook het fenomeen van ‘huisbezoeken’, waarbij actievoerders ‘s nachts de privéwoning van iemand bezoeken om hem te intimideren, is door de asielactivisten gekopieerd van de dierenrechtenactivisten. Zo werd afgelopen zomer het woonhuis van een directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Leiden beklad. “Het links-extremisme is te vergelijken met een veenbrand, die meest ondergronds smeult, maar soms plotseling oplaait.” Duidelijke taal.

21 september, de dag dat onder andere Geert Wilders een manifestatie wilt houden in Den Haag op het Malieveld om 13.00 uur, organiseert de gewelddadige AFA ook een manifestatie. Vanaf 12.00, exact (!) op de route die sympathisanten van de PVV moeten afleggen van het Centraal Station naar de locatie. Sympathisanten van de AFA hebben er in ieder geval zin in: “…Als het een linksradicale matpartij word dan kan ik daar mee leven. Toch weer slechte publiciteit voor Geert W. en zijn Populistische VolksVerein.” Aldus Bente ‘Prente’ Postma. Gelukkig heeft de politie in Den Haag genoeg ervaring om één en ander in goede banen te leiden.

Sappig detail tot slot: de socialistische PvdA Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft eerder dit jaar al laten weten dat de AIVD door de bezuinigingen het onderzoek naar onder meer links-extremisme op een lager pitje zal gaan zetten… De ene hand wast de ander zullen we maar zeggen.

"Bente Postma leest alvast de ideologische bagage van de AFA"
Bente Postma leest alvast de ideologische bagage van de AFA. Zou hij weten dat Walt Disney een iets andere politieke kijk had op de wereld en daarvoor contact met nazi-Duitsland geen probleem vond?

2 comments

  1. Het zwarte gevaar waarschuwd voor het in hun ogen bruine gevaar. Geef mij maar wit in de vorm van De Winter…. Mss toch nog lente?

  2. Jaja, de AFA in de ogen van de AFA ben je al snel (extreem) rechts = fascistisch waar de AFA in naam tegen strijd zich daarbij bedienend van alle model-fascistische methoden. Linkse sukkels, te dom om te helpen donderen en geen enkel historisch benul ( anders zouden ze wel weten dat alle vormen van socialisme nationaal – inbegrepen vruchten zijn van dezelfde ideologische boom maar neen men verdomd het verder te kijken dan de leugens van Marcuse) Je kunt ketsen wat je wil maar die rotrooien hebben ‘t toch behoorlijk voormekaar sinds WO II heeft er in gans Europa een aanzienlijke en schijnbaar onstuitbae verlinksing plaatsgevonden. En ze weten handig op trends in te spelen zo is het zonneklaar dat “groen” het nieuwe rood is.

Comments are closed.