Roger Spinnewyn (oud-VMO) overleden

vmo brevier vlag verschaeveVorige nacht is Roger Spinnewyn overleden.  Roger was gedurende vele tientallen jaren een vaste waarde in de Vlaamsnationale en rechtse beweging.  Hij was in de woelige jaren ’80 de West-Vlaamse leider van de VMO, en nam deel aan opzienbarende VMO-acties als ‘operatie Brevier’, waarbij het stoffelijk overschot van priester Cyriel Verschaeve volgens diens eigen wens, en tegen het verbod van de Belgische staat in, toch in Vlaanderen herbegraven werd.  Omdat de VMO de straatterreur van links, dat heulde met de Sovjet-Unie, met gelijke munt terugbetaalde werd de organisatie begin jaren ’80 verboden.  Roger bleef verder zijn steun geven aan de radikale Vlaamsgezinde beweging, waaronder het NJSV en het jonge Vlaams Blok.

In de loop van de volgende dagen zal ReAct meer aandacht besteden aan de indrukwekkende loopbaan van Roger.  Wij brengen intussen al hulde aan een groot man en wensen de familie alle sterkte toe.

12 comments

 1. Ik ben ook heel blij Roger te hebben mogen kennen.
  Oprechte deelneming, zijn dood is een groot verlies voor Vlaanderen.

  U kunt ook op http://www.vlaamseradio.tk, de webstek van Radio Vlaanderen Nationaal, een rouwregister tekenen.
  U vindt dit register via de mededelingenbladzijde.

 2. ook ik zal er zijn want Roger mag niet vergeten worden hopelijk is ook de vlag aanwezig waar hij achter stond de Cyriel Verschaeve vlag
  onze innige deelneming aan de familie

 3. Een Held, die zijn nek heeeeel ver heeft uitgestoken voor de Goede Zaak, is niet meer….

 4. Net zoals ik aanwezig was op de begrafenis van Bert Eriksson zal ik aanwezig zijn op de begrafenis van Roger. Of bepaalde personen dat nu graag hebben of niet…Roger was een kameraad uit één stuk ! “Hij vleide geen groten der wereld, wat recht was en schoon, joeg zijn boezem in brand…”

 5. Nu Roger er niet meer is even grasduinen in het verleden,waar is de tijd gebleven van de Rubenskelder,de onvergetelijke avonden met een piepjonge Filip Dewinter en Frank Vanhecke,momenten om nooit te vergeten,het ga je goed Roger,vaarwel

 6. Mijn deelneming en respect.
  Ik hoop dat niet al te veel marginale clubjes zich zullen bezondigen aan lijkenpikkerij.

 7. Bedankt dat ik je mocht kennen Kameraad, en een eind weg met U, mocht meegaan bij de VMO in Brugge.

 8. Ik heb altijd opgekeken naar de persoon Roger Spinnewyn. Hopelijk komen er jongeren met zijn ingesteldheid.

Comments are closed.