Geen Kerstfeest meer in Berlijn? Het is de trieste realiteit!

christbaumverbotIn het Berlijnse district Friedrichshain-Kreuzberg bestaan sinds kort er geen religies meer. Dit is het besluit van het lokale bestuur, waar de SPD (de Duitse socialisten) de plak zwaait.

De aanleiding was een aanvraag van de islamitische gemeenschap om het einde van de ramadan in het openbaar te mogen vieren. Het gemeentebestuur besliste toen om dat niet toe te laten. De mogelijke geluidsoverlast zou klachten kunnen opleveren van de bewoners.

De SPD trok dan maar meteen de lijn door naar alle religies. Katholieke feesten mogen voortaan ook niet meer ‘zichtbaar’ zijn in de straten. En dat zullen de Friedrichshain-Kreuzbergenaren in december geweten hebben. Er mag bijvoorbeeld geen kerstboom meer staan in Friedrichshain-Kreuzberg, maar ook alle kerstverlichting, kertsmarktjes en zo meer zijn verboden.

Je kan de SPD niet verwijten dat ze niet consequent zijn wat hun ideologie aangaat: socialisten zijn immers van nature anti-religieus. Jammer genoeg gooien ze meteen ook alle eeuwenoude Europese tradities overboord met (onder andere) deze maatregel. Maar we betwijfelen of ze daar echt van wakker liggen.

O ja, de hoofdschuldigen van dit ‘Verbod op het Kerstfeest’ zijn de Groenen en de extreem-linksen. Ze mogen er fier op zijn…

12 comments

 1. Geen ‘Frohe Weihnachten’ meer. Tja, dit op 25 december elkaar niet meer kunnen toewensen? Voor mij een onmogelijke gedachte. ‘Beste Duitsers raak er maar gewoon aan, Pasen volgt, dus in de nabije toekomst ook geen eitjes meer voor jullie kindjes’. Weg met alle christelijke tradities in een van oorsprong Rooms-katholiek land (Duitse Bond – Heilige Roomse Rijk), weg alle oeroude gebruiken uit onze Westerse cultuur.

 2. Als atheïst meen ik te mogen begrijpen dat de hele kersttoestand een periode is waar vrede gepromoot wordt. In bijna alle oorlogen van de afgelopen 100 jaar werd er gedurende die periode een staakt het vuren ingevoerd. Natuurlijk werd deze vredesperiode brutaal verbroken door de oorlogen veroorzaakt door onze moslimmedemens. Het woord vrede moet als verdoemd in de oren van onze linkse vrienden klinken.

 3. Waren het o.a. hier bij ons ook de islamofiele sossen niet die er op aandrongen kruisbeelden uit openbare ruimtes te verwijderen en recent in Gent hoofddoekdracht promoten uit pure en onversneden islamofilie ????? TWEEZAKKERIJ ! Onthouden in het stemhokje in mei volgend jaar !

 4. Elke religie is per definitie achterlijk. Daar zou men anno 2013 toch al achter mogen zijn. Kerstmis is dus even als het Suikerfeest een achterlijke traditie. Afschaffen is niet meer dan gezond verstand. Ik ben dat echt beu dat hier altijd de kant van de pedofiele pilarenbijterskerk gekozen wordt. Grow up, extreemrechts. God bestaat niet.

  1. Akkoord elke religie is achterlijk en 1 of andere god zal dan waarschijnlijk niet bestaan. Ik sta zeker niet aan de kant van de katholieke kerk maar Kerstmis is westers erfgoed! En ons erfgoed daar moeten ze met hun poten van af blijven!

 5. Ben toch wel eens benieuwd hoe de duitse bevolking hierop zal reageren Geen boom geen kerststalletjes geen gluwein ??? ik kan mij dit helemaal niet voorstellen !!!!!!

  1. Over welke Duitse bevolking hebt u het?

   Ook in Duitsland is er een afname van de bevolking en die afname wordt dan nog afgeremd door het geboortequotient van de ‘Nieuwe Duitsers’ die quasi allemaal een geloof aanhangen waar geen plaats is voor Kerst of Joel, gluhwein en varkensworsten en -schnitzel.

   Ook in Duitsland zijn in de grote(re) steden de autochtone en dus blanke bevolking richting minderheid aan het evolueren.

   Dus om op uw vraag te antwoorden: een steeds maar groeiend deel van de Duitse bevolking juicht deze evolutie massaal toe.

   1. Inderdaad En maar kappen op die duitsers die de oorlog hebben verloren hun heimat dat zijn ze aan het verliezen en in plaats daarvan weldra de cashba !!!!!!!

 6. Ik word er gewoon ziek van.Al onze West Europese normen en waarden , die we zo koesteren, worden ons ontnomen door laffe linkse politici onder druk van de moslims.Om de stemmen van de moslims te kunnen binnen halen verloochenen de linkse politici onze mooie Westerse
  gebruiken.Schande.

 7. Is dit niet een flagrante overtreding van art. 10 van de UVRM? “Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst;dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.” . Waarom heeft de Bundesrepublik een Hoog Gerechtshof? Waarom heft de EU een RVM-rechtbank ? Waarom brengt niemand zulke zaken niet voor deze rechters? Wie weet het, s.v.p.,

  1. Omdat in Belgie het Gerecht zou ingepalmd zijn door de antiklerikale en Christofobe politiek benoemde Loge pionnen die verdomd goed weten dat Christofobie in tegenstelling tot Antisemietisme en Islamofobie middels DISCRIMINATOIRE TWEEZAKKERIJ onder de politiek-correcte mat geveegd wordt !

Comments are closed.