Links toneelmaker: “Eigenlijk vormen de Vlaamse tweeverdieners de probleemgroep in Gent.”

dominique wToneel, het is leuk, maar voor sommige toneelfanaten is de realiteit stilaan onder hun voeten weggeëbd. Neem nu ene Dominique Willaert, de man verantwoordelijk voor ‘sociaal-artistieke projectwerking’ bij Victoria Deluxe, een links-progressief toneelclubje dat 448.000 euro aan subsidies, uw belastinggeld dus, opslorpt. We gaan er geen artikel aan wijden, enkel zijn uitspraken in Knack over de ‘hardwerkende Vlamingen’ volstaat om de waanideeën van dit soort wereldverbeteraars te tonen.

Dominique Willaert: “Wat ons opviel, is dat zulke buurten (de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham in Gent nvdr.) overdag bijna uitsluitend bevolkt worden door migranten. Tussen negen en vijf zie je amper Vlamingen op straat. Die hebben allemaal twee kinderen, een drukke job, nergens meer tijd voor. Terwijl die migranten ervoor zorgen dat de stad lééft. Zij flaneren, zorgen voor sociale controle… Zij maken de stad echt. Ze zijn ook de eersten om te helpen. Ik kan echt een waslijst opnoemen van dingen die wij van die nieuwkomers en migranten zouden kunnen leren, qua burgerschap. Eigenlijk vormen veel van die Vlaamse tweeverdieners de probleemgroep in de stad. Omdat zij bijzonder weinig engagement vertonen tegenover de rest van de buurt.”

Allemaal aan de dop! De nieuwe slogan van PVDA+, sp.a en Groen!.

16 comments

 1. Draai de subsidiekraan naar die PoCo’s dicht. Laat ze werken voor de kost in plaats van op andermans’ belastingsgeld te vegeteren !

 2. Als een toneelgroepvereniging 450 000 € aan belastingsgeld opsoupeerd, toch de helft van een opstappremie van een vernaam ceo van de nmbs, dan heb ik liever eens goed te lachen voor iemand die eigenlijk gelijk heeft, want als ik me hier in dit land buiten op straat begeef vragen de mensen zich 2 dingen af, namelijk: moet deze man niet gaan werken? Heeft deze man niets beter te doen dan hier op straat wat rond te pummelen.
  Inderdaad, in de grond ben je een goeie, ze moeten je er wel nog inkrijgen.
  En dan nog zal ik in heel m’n leven geen opstappremietje krijgen, ik denk dat zelfs dat ik niks zal krijgen moest ik ontslag nemen. Een bedrag dat ik in m’n ganse leven nog niet bij elkaar verdien niet te na te gaan.

 3. ik zou liever zien dat die mannen ook eens aan de slag gingen. Scheelt allicht in de belastingen. maar goed in weet in ieder geval een manier om bijna 450.000 euro terug in de grote pot te krijgen…

 4. Ik ben ervan overtuigd dat jullie rechtse mannen en vrouwen dit allemaal uit zijn context hebben gerukt. Jammer maar zo kennen we jullie nietwaar

  1. tsja zo kennen we de linkse mannen en vrouwen ook. altijd op de kap van iemand die ook maar iets anders denkt of zegt dan dat links, politiek correct vindt. best wel sneu.

   1. Het is zelf zo erg dat jullie anoniem antwoorden. Heel erg gesteld met jullie….. Je kan me anders gewoon mailen en niet hier verder discussiëren als je wil. Ik zal je niets doen hoor. Ik ben een gewoon vredevolle mens.

  2. We kennen die linkse mannen en vrouwen ook, hun zakken vullen en hun kop in de grond steken voor de problemen die massa-immigratie met zich meebrengt. Op zich maakt het toch geen bal meer uit want tegen 2050 leven we hier in een muzelmaanse staat maar dat wil nog niet zeggen dat ik er mee akkoord ben.

    1. ik gooi geen gegevens te grabbel op internet en fora, heeft niets met schrik te maken maar met gezond verstand. En mij overtuig je toch niet hoor

 5. Te gek voor woorden!! Laat hem die onzin ergens anders verkopen, ben benieuwd naar het resultaat!

 6. D Willaert & Co zijn de kampioenen om subsidies van de overheid (onze belastingscenten!) binnen te rijven!

 7. Kras… Als voorzitter van Solidariteit Vlaanderen heb ik de heer Willaert meerdere keren gesproken, steeds werd ik geconfronteerd met zijn haat voor Vlaanderen. tijdens een laatste gesprek in poverello Gent maakte ik hem er op attent dat (zijn voornemen!) te verhuizen naar het buitenland bij verdere overwinningen van uitgesproken Vlaamse partijen… er ook Vlamingen zijn van linkse signatuur die opkomen voor een onafhankelijk Vlaanderen: “Meervoud”. (meer bepaald!) Veel heeft het niet geholpen want in het filmpje van zijn gezelschap die dagenlang werd uitgezonden door de lokale televisie (AVS) omstreeks de jaarwisseling etaleerde hij zijn (tomeloze) haat tegen Vlaanderen als nooit tevoren (met elegant geuite onzin en pure leugens!) De leeuwenvlag was keer op keer tot vervelens toe, kop van jut.

 8. Het zijn wel die tweeverdieners die zich arm betalen aan belastingen om dit pokkelandje rechtop te houden met hunne nest profiteurs!

  1. Zeer juist, of anders gezegd: die migranten kunnen maar door de stad flaneren dankzij de financiële bijdrage van de Vlaamse tweeverdieners!

  1. Bretellen beletten dat uw billen kou vatten ! Ik treed uw mening bij betreffende de “absurde wereldvreemdheid” , het schaamteloos parasiteren op belastingsgeld voor flauweKULtuur.
   Het is om multikultureluurs van te worden !

Comments are closed.