De sociaal-economische problemen kleven vast aan de communautaire en omgekeerd. Het ene – Vlaamse staatsvorming – is noodzakelijk om echt beterschap te brengen op het andere terrein. N-VA kon haar visvijver beduidend uitbreiden omdat de partij die thesis blijkbaar geloofwaardig kon overbrengen.

Bracke zet nu een stap verder en plaats het sociaal-economische boven het communautaire, weliswaar met die nuance dat hij het oude adagium nog de aanvulling gunt dat door ‘de aanpak van de economische problemen de confederale logica “sowieso” de bovenhand haalt.’

brackeSiegfried Bracke deed een storm van verontwaardiging ontstaan door enkele uitspraken in een vraaggesprek in De Standaard afgelopen zaterdag. De vraag is maar in hoeverre deze uitspraken een strategische zet, dan wel een blunder waren. Lees hier meer.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[CITAATvdDAG] Peter De Roover over de uitspraken van Siegfried Bracke”

 1. Tja hoeveel krediet blijft men geven aan de achterbakse foefelaar de wever bart.
  Die LEUGENAAR is er trots op dat hij het Vlaams Belang heeft gedecimeerd…
  Hij als BENDEleider van de nva gaat samen met zijn handlangers op één doel af: REGERINGSDEELNAME in een regering dedomineerd door walen aangevoerd door een eerste minister die de Vlaamse taal VERKRACHT en enkel uit is op het verderzetten van de huidige situatie ; de Vlamingen PLUIMEN tot de kas leeg is.
  Alles maar dan ook alles wat de walen eisen krijgen ze want de pelgisistische partijen (enkel DE partij doet daar niet aan mee wat wat anders is dan de VOLKSVERRADERS van de BENDE nva) stemmen daar mee in of geven toe.
  Ik wil het hier graag herahalen : hoop dat de wever bart HEEEEEEEEEEEEEEL hard op zijn bek gaat volgend jaar dan heb ik tenminste de duidelijkheid van de resterende partijen die rond hun partijprogramma’s geen mist spuiten.
  Voor diegenen die denken zo’n vaart zal het niet lopen want de (BENDE) nva pleit voor confederalisme… analyseer het woord en wat blijkt federalisme des cons gaan we krijgen warvan de gouweider van het schoon verdiep zelf nog niet in twee zinnen kan uitleggen wat dat betekend…
  De bracke’s,jambonnen,weytse of andere handlangers van de BENDEleider komen elke keer in de media een proefballonnetje oplaten, krijgen ze behoorlijke negatieve reacties komt de BENDEleider de wever bart telkenmale (als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn) om te KWAKEN dat deze of genen “voor zijjn beurt heeft gesproken…” of “stout is” (jaja ik verzin het niet).
  De BENDE bestaat uit de gouwleider die ALLES beslist dus als er ene in de meida kwaakt is het niet iets dat uit de lucht komt vallen of en ingeving die ze dan maar uiten in de media…vergeet het.
  Elk Vlaamse Rechtse islamofoob die (een onafhankelijk) Vlaanderen voorstaat hoeft maar één ding te doen stemmen op DE partij waar we met Gerolf Annemans een zeer capable voorzitter hebben (zonder afbreuk te willen doen aan oud voorzitter mijnheer Valkeniers).
  Hoe kan men vertrouwen hebben in een politieker die over zichzelf kwaakt dat hij tegen een onafhankelijk Vlaanderen is, die een waalse Nationaal Socialist het premierschap GEEFT, die aan de onderhandelingstafel in het frans praat met zijn VIJANDEN (want laat ons geen doekjes omwinden de walen zijn de VIJANDEN van de Vlaamse Natie) een taal die hij echt niet in de finesse kent (understatement).
  Hard vallen de wever bart en we weten als Rechtse islamofoben dan waar we aan toe zijn want eerlijk gezegd ik heb de pest aan ACHTERBAKSE FOEFELENDE LEUGENAARS.
  PS die bracke is een virulente tegenstander van DE partij zelfs maar de minste samenwerking is voor hem “not done”, trouwens we weten allemaal hoe hij indertijd bij de BRT omging met onze partij.

 2. Jullie hebben het toch begrepen? Het enige programa en de enige agenda van het NV-A is “aan de bak komen”, regeringsdeelname koste wat kost, zelfs als dit hoogverraad betekent. En wat de Heer Bracke betreft is het duidelijk: hij ambieert een ministerpostje en dat staat los van elke politieke overtuiging. Als morgen de Open VLD hem een ministerpostje garandeert is de Heer Bracke overmorgen een Open-VLD-er, hoe zoudt ge zelf zijn. Politiek gaat ten gronde niet over het belang van het volk maar over het strikte eigenbelang.Een politieker streeft er niet naar het volk te verrijken ,maar om zichzelf te verrijken. Dit is een universele politieke wet! Siegfried, het slechtste wat een politieker kan doen is op een onbewaakt ogenblik het achterste van zijn tong te laten zien. Bart de Wever zegt het juist – de NV-A is de grootste partij DIE AAN DE ZIJLIJN STAAT. Rn dat moet, hoe dan ook, ophouden.

Trending

%d bloggers liken dit: