50 jaar geleden werd bij de vastlegging van de taalgrens de van oudsher Vlaamse Voerstreek terug bij de provincie Limburg gevoegd, waarna de Franstaligen een geweldcampagne startten die door de Vlaamse Voerenaars met de hulp van TAK, VMO en Voorpost kordaat beantwoord werd.  Na tientallen jaren volgehouden politieke actie (en verstandige opbouw door de Voerenaars van de lokale troeven inzake toerisme en economie) is Voeren nu onbetwist deel van Vlaanderen.  Dat werd vandaag uitgebreid gevierd door Voerenaars en ‘veteranen’ van vele acties.  ReAct was er voor je bij, hier zijn onze foto’s!  (Als je op een foto klikt zie je ze groter.)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: