Laatste kabinet Rutte nabij

lvh7Een boude uitspraak bovenstaande titel. Maar niet zonder ondergrond neergepend. Tijdens de vorige verkiezingen werden de linkse en rechtse kiezers gepolariseerd om zodoende twee blokken te creëren onder de liberaal rechtse VVD en de socialistische PvdA, de zusterpartij in Nederland van de SP.a in België. Die polarisatie bleek vooropgezet spel te zijn geweest. Binnen twee dagen zaten de liberaal Rutte en de salonsocialist Samson bij elkaar aan tafel. Samen goed voor 79 van de 150 zetels in het parlement lag de weg open voor vier jaar handjeklap.

Dat pakt iets anders uit. Burgers en oppositiepartijen slijpen de messen. Als er vandaag verkiezingen worden gehouden zakken de twee regeringspartijen weg van 79 naar 34 zetels. Dat is 22% van de stemmen. De peilingen spreken boekdelen. De twee partijleiders houden elkaar in een houdgreep. Stalinistische praktijken worden uit de kast gehaald om de partijen in het gareel te houden. Een voorbeeld daarvan is het in het geheim opnemen van de fractievergaderingen. Die opnames worden nu afgespeeld om fractieleden te dwingen. Een eigen mening wordt niet geapprecieerd. Het is of het Partijstandpunt, of eruit. Een van de redenen waarom er nu twee PvdA kamerleden zijn opgestapt.

Economische groei is er wel in de landen om ons heen. Helaas Nederland is een van de weinige Noord-Europese landen die in een recessie blijven zitten en waar de werkloosheid oploopt tot 7 procent (het hoogste percentage sinds 1995).  De orderportefeuilles van bedrijven zijn nagenoeg leeg. Voor de orders die wel worden binnen gehaald worden vaak goedkope arbeidskrachten uit Roemenië en Polen gehaald. Het gaat de bedrijven om de winsten, dat is duidelijk.

De onvrede zwelt aan door keuzes van het kabinet die niet uit te leggen zijn aan de Henk en Ingrid in de straat.  De Europese Unie dwingt Nederland tot extra financiële maatregelen en er moet zes miljard bezuinigd worden. Harde maatregelen zijn nodig om aan de eisen van de Van Rompuys van Europa te kunnen voldoen. Zo mogen bejaarden die veelal rond de 900,- per maand krijgen 25,- per maand inleveren. Van het restant moet het leven betaald worden zoals kost, inwoning en de zorg. Ook de bijdrage voor de zorg gaat in 2014 via een omweg omhoog aldus de uitgelekte plannen. Geen nood! Mochten bejaarden de kosten om te leven niet meer op kunnen brengen, dan kunnen de mensen die ons land hebben opgebouwd na de oorlog terecht in een omgebouwde gevangenis. Als de plannen doorgang vinden kunnen ouderen met twee op een cel  hun laatste jaren doorbrengen door langs de tralies naar buiten te kijken. Robots brengen het eten langs en de bewoners zullen in de gaten gehouden worden met camera’s. De garantie dat incontinente ouderen worden verschoond: Opgeschort.

En bovenstaand voorbeeld hoe er met de ouderen wordt omgegaan is er slechts een. Er broeit een veenbrand in Nederland. Dat uit zich in de peilingen waar de uiteindes van het politiek hoefijzer bijna een meerderheid hebben. Het is dan ook niet te verkopen dat Nederland 6 miljard gaat bezuinigen maar wel 4.5 miljard op de plank heeft liggen om nieuwe straaljagers bij de Verenigde Staten te kopen. Dat er miljarden via een omweg naar Griekenland en Egypte gaan. Een PvdA lid gaat de komende tijd een kijkje nemen in het islamitisch land om na te gaan waar eigenlijk 1 miljard euro’s aan steun voor de democratie is gebleven bijvoorbeeld.. Iets waar Rechts Actueel al eerder over schreef.

In september worden de plannen bekend gemaakt van de huidige regering. De kans dat die het overleven in de Senaat is erg klein. De facto het einde van deze regering.

lvh7

4 comments

 1. en ik kan niet wachten totdat het huidige kankergezwel wat “kabinet” heet is overleden en verbrand.

 2. Wat wel belangrijk is is dat dat bejaardenhuis idee uiteindelijk een grap was.

 3. Het is maar hoe je het bovenstaande bekijkt.
  In Duitsland is de regering pro-Europees
  In Frankrijk is de regering pro-Europees
  …..
  Want de EU is de baken van licht in donkere tijden: vrede, vrijheid en verdraagzaamheid gedijen hier al sinds de bezetting van Europa in 1945 en dit dankzij de onthechting van identiteit, cultuur, eigenwaarde en zelfrespect.

 4. Het is eigenlijk heel bizar hoe het ganse Westen onder leiding staat van slijmerige volksverraders.

  In Duitsland is de regering anti-Duits.
  In Frankrijk is de regering anti-Frans.
  In Griekenland is de regering anti-Grieks.

  …en zo kan je elk Westers land toevoegen. Werkelijk ongelooflijk.

Comments are closed.