moederdagDe jaarlijkse islamitische vastenperiode ramadan werd in onze contreien nog maar enkele dagen geleden beëindigd. Dit bleef niet onopgemerkt. Zowel op radio als op tv was dit immers een vooraanstaand nieuwsfeit.

Met reportages in moskeeën, interviews met islamieten en uiteraard ‘deskundige duiding’ van de VRT zelf werd ons verteld hoe het Suikerfeest, dat dan gevierd werd, in mekaar zit en wat er op die dag allemaal gebeurt: ochtendlijk bezoek aan de moskee, feestelijk ontbijt, bezoek aan en van familie en vrienden, uitwisseling van geschenken en zelfs uitdeling van voedsel aan buren en/of aan behoeftige mensen (ik ben geen specialist in deze materie maar heb dit op die dag zo vaak op onze openbare omroep horen vertellen dat ik het nog van buiten weet).

Het is vandaag vijftien augustus, dus ‘moederkesdag’ (vooral) in de provincie Antwerpen. Ik heb met veel aandacht naar al de nieuwsberichten geluisterd, maar heb niets gehoord over het feit dat Vlamingen op die dag de gewoonte hebben aan hun moeders en echtgenotes hun dankbaarheid te tonen voor al wat ze voor het gezin hebben gepresteerd. U kunt me natuurlijk tegenwerpen dat ‘moederkesdag’ op Mariahemelvaart iets uitsluitend Antwerps is.

Het probleem is echter dat ik ook op de tweede zondag van mei, de dag waarop in de rest van Vlaanderen moeder wordt gevierd, hier op radio of tv niets over gehoord of gezien heb. Men had nochtans een reportageploeg naar een school kunnen sturen om er een opname te maken van een klas met kinderen die o.l.v. hun leerkracht een geschenk voor mama aan het maken zijn of een interview afnemen van een vader die een cadeau voor zijn echtgenote gaat kopen

Dit zou onder meer hebben kunnen aantonen dat de vrouw bij ons niet als minderwaardig wordt beschouwd, integendeel. Maar bij de VRT wordt hier blijkbaar niet aan gedacht. Multiculturaliteit is voor hen iets dat slechts in één richting verloopt. ‘Wij’ worden verondersteld ‘ons’ aan ‘hen’ aan te passen. Omgekeerd hoeft dit niet. En dan maar janken over het ‘wij en zij’ denken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “Ramadan en ‘ moederkesdag’ of het verschil van de differentie”

 1. zou er in de Islam ook zoveel aandacht voor kerstmis zijn? nee? goh jammer, dan besteed ook geen nano seconde tijd aan het S-feest.

 2. Dit las ik in De Standaard, ( van J De Ceulaer, alleen geinterresserd in religie om het Suikerfeest belangrijker te maken dan Hemelvaart) Hij sprak die dag met verschillende katholieken en geen enkele heeft hem gewezen op de betekenis van de Feestdag.
  Dat zou ik tegen De Ceulaer persoonlijk ook niet doen.
  Maar het Sukerfeest word (weer volgens hem) zo intens gevierd dat ook niet-islamistische medemensen perfekt weten waarover het gaat!!! WEG MET ONS, zeg maar.. Waarover gaat het Suiikerfeest??
  Nadat men een aantal weken alleen ‘s avond heeft mogen vreten, mag men het nu gans de dag doen. De ramadam/suikerfeest wordt nu door onze rode media in de kijker gezet, terwijl ze voordien altijd elk religieus gebruik belachelijk maakten. Zo gaat dat.
  Ik kan weer enkele maanden verder zonder Standaart want het loop er de spuigaten uit.

 3. Ik dacht hier een aantal intellectuelen te ontmoeten.
  Ik dacht ook dat wat hier wordt geschreven zou onderbouwd zijn met onweerlegbare en op feiten gebaseerde argumenten.
  Ik dacht….

  Marc

  1. @Marc de intellectueel, de denker

   Veel tijd kan ik niet besteden aan doordachte bijdragen zoals het uwe. U bent zeker het typetje gefrustreerde, zich vervelend eenzaam zieletje, die van op je bureautje als ambtenaar, op kosten van de echt werkenden, een baantje, met een foutloos opstelletje voor de vorm behaald met de juiste introductiekaart van partij of vakbond, het net afschuimt om taalfouten op te sporen en de stem van de gewone werkende Vlaming te beoordelen op intellect, overtuigd van het enige wat je kent en kunt. Wat een verkwisting van menselijk potentieel, en dat overtuigt mij meer en meer in het volgende.
   Er is inderdaad een verdomming aan de gang, doelbewust als maatschappelijke strategie om een bevolking in haar geheel, die té nadenkend dreigde te worden af te remmen, op haar plaats te wijzen, onder een beperkte en door de politiekers zelfbepaalde elite te laten knikken en marcheren. Er is een politiek gestuurde, sluipende beweging aan de gang die vervlakking als een drug verspreidt, bedwelming door spelen en eliminatie van pioniers, om het zelfbewustzijn van een nijver volkje te breken, door van de meerderheid, onder dwang op termijn een minder-geletterde minder-heid te maken.
   De belgische francofiele strategie voor Vlaanderen nl. Divide et impera werkt perfect en u bent er het bewijs van.
   Zoekt een hobby man of lees de geschiedenis van je volk.

   1. Ik moet U hoogstwaarschijnlijk en misschien tot U grootste spijt bevestigen dat wat hier boven staat van het begin tot en met de frase ,ik citeer”en dat overtuigt mij meer en meer in het volgende” geen moer van klopt.

    Het probleem is dat mensen die hun verkrampt denken als enige waarheid beschouwen geen affectie meer hebben met de werkelijkheid .

    En als blijkt uit de pos reacties 8/1 dan vraag ik mij inderdaad af waar zit intellectueel rechts

    gr

    Marc

 4. Kees van der Tak

  Ze de linksen hebben wat met de islam, de nationaal linksen werkten samen met de moslims om de joden uit te roeien. De islam werkt aan het wereld kalifaat

 5. Dit is een beetje neuspeuteren om wat te kunnen delven; Zoals hierboven al gezegd : enkel in Antwerpen is het moederdag. Op de andere dag, wanneer de rest van Vlaanderen moederdag viert wordt er WEL aandacht aan besteed.

 6. En in Brussel is het op 15 augustus ” Saint Marie”. Dan krijgt iedereen een geschenkje die de naam “Marie” draagt. Om nu nog een “Marie” te vinden in Brussel zal je goed moeten zoeken.

  1. Meryem ook goed?

 7. Moeten wij met ons belastingsgeld de PoCo-Mohamedaanse propaganda van de sossenrode propagandatoeter S.R.T. nu BLIJVEN financieren, omdat Mohamedanen rood kiespubliek zijn ? Hoeveel autochtonen zouden nog Links stemmen tenzij politiek benoemden ?????

Trending

%d bloggers liken dit: