Rusland en immigratie – deel I

rusland nachtWereldwijd kan de aandachtige waarnemer vaststellen dat de opgedrongen multiculturaliteit uitdraait op een fiasco. Terwijl de landen van de EU halsstarrig vasthouden aan nog meer immigratie besloot Rusland de aanpak over een andere boeg te gooien. Natuurlijk zijn er enkele EU-kopstukken die in eigen naam een klein beetje gal spuwen over de te grote import aan goedkope concurrerende loonslaven. De EU-politiek wijkt echter voor geen millimeter. Het in 2007 in Portugal opgerichte Europees-Afrikaans partnerschap, met een kantoor in Mali, regelt de toevloed van nog eens 60 miljoen Afrikanen voor de komende 50 jaar. In Rusland klinken de geluiden anders, zowel op de tribunes als in de praktijk.

Rusland kent net als de EU-landen een toevloed aan illegale vreemdelingen. Daarbovenop kent Rusland problemen met Kaukasiërs. Dit zijn mensen uit oa Tsjetsjenië, Dagestan en Ingoesjetië. Deze gebieden werden ooit door Russische tsaren veroverd. Rustig is het er echter nooit echt geweest. Deze bergvolkeren bekeerden zich lang geleden tot de islam. Sinds de bemoeienissen door sommige religieuze extremisten (waaronder Saoudi Arabië) stijgen de spanningen in deze bergstreek. Een deel van de inwoners wordt echt opgeleid in Russenhaat. 

In Rusland vinden er zowat dagelijks botsingen plaats tussen ethische Russen en de ethische Kaukasiërs. Beiden laten zich niet onbetuigd. Vele botsingen in West-Europa tussen autochtonen en allochtonen eindigen in de meeste gevallen met een blauw oog, een gebroken tand of een dagje ziekenhuis. Zelden komt men om het leven. Er zijn inderdaad uitzonderingen maar die bevestigen de regel. In Rusland wordt daarentegen nogal vlug naar het pistool of naar het mes gegrepen.

De zaak Rasoel Mirzaev

Mirzaev
Rasoel Mirzaev

Vorig jaar had ik het voorrecht om persoonlijk een rechtszaak in Moskou bij te wonen.

Op donderdag 18 augustus 2011 overleed en jonge Rus, Ivan Agafonov, in het ziekenhuis. Hij werd zaterdagavond 13 augustus naar het ziekenhuis gebracht met een trauma aan het hoofd. Tijdens een gevecht aan de Moskouse discotheek ‘Garage’ gaf de wereldkampioen MMA Rasoel Mirzaev, geboren in Dagestan, een klap op het hoofd van de 19-jarige Rus. De jongeman vloog een meter de lucht in en kwam op zijn hoofd terecht. De Kaukasiër werd veroordeeld tot twee jaar gevangenis.

De hele rechtszaak was een ware klucht. Media werden door de vrienden van Mirzaev diets gemaakt niet partij te kiezen voor het slachtoffer. In de Kaukasische middens promoveerde Mirzaev van held naar de status van super-held want hij had een Rus gedood. Terwijl de ouders hun verdriet amper de baas konden – ze verloren hun enige zoon – waren Mirzaev en zijn vriendjes in de rechtszaal tijdens de drukke zitting grapjes aan het maken.

Deze zaak was in Rusland lange tijd hoofdnieuws. 

Regelmatig doden door etnische botsingen

Yuri Volkov
Yuri Volkov

Regelmatig vinden er in Rusland dodelijke botsingen plaats tussen Russen en niet-Russen. Toen ik in Moskou was tijdens de zomer van 2011 stierf Yuri Volkov door messteken gepleegd door Tsjetsjenen. Yuri Volkov was een voetbalfanaat en ging steeds naar zijn favoriete club Spartak Moskou. Meer dan 3000 mensen kwamen op de straat uit solidariteit met het slachtoffer. De campagne heette “Waarom werd Yuri Volkov vermoord?”. De Tsjetsjeense daders, Akhmedpasha Aidayev, Bekhan Ibragimov en Magomed Suleimanov, werden even later al door de politie opgepakt

Eerder kwamen op 11 december 2010 in Moskou al 7000 mensen op de straat om de dood van Egor Sviridov te herdenken. Deze Spartakfan werd daarvoor door een Kaukasiër vermoord. De moorden op Russen leidden regelmatig naar begrijpelijke represailles op niet-Russen.

Het is niet de eerste keer dat ik in Rusland verneem dat een vriend door niet-Russen werd aangevallen. In 2007 trokken vele Russische vrienden naar een stadje buiten Moskou, Zelenograd, om de Tsjetsjeense messteken op een andere vriend te wreken. Het Russisch slachtoffer kwam er met een verblijf in het ziekenhuis nog goed vanaf.

In de zomer van 2011 zag ikzelf in een Moskous park een zwaar gevecht tussen Russen en Dagestanen. Het was duidelijk dat een Rus en zwaar pak rammel had gekregen waarop de vrienden op directe wijze wraak namen. Het mag gezegd worden: de Russen laten zich niet onbetuigd. Het kon zo uit de film komen: een bende Dagestanen vluchtte weg met daarachter een woedende groep Russen. Asterix is een koorknaap geworden.

Russische overheid begrijpt het gevaar van immigratie

Op 7 juni schreef de krant ‘Nezavissimaia gazeta’ (‘Onafhankelijk Dagblad’) een uitspraak van Konstantin Romodanovski, hoofd van de Russische Federale Migratie Dienst: “De autoriteiten gaan over naar een offensief tegen de illegale immigratie”. Sommigen schatten dat Moskou buiten de 12 miljoen officiële inwoners nog eens een pak illegalen herbergt. De schattingen lopen uiteen tussen 500.000 en 5 miljoen illegalen. 

Het immigratiethema wordt op alle mogelijke niveaus besproken. Het Moskouse stadsbestuur benadrukt dat voor de eerste maanden van dit jaar de immigranten 10.000 misdrijven begingen, of 50,2% van alle misdrijven. Eén op twee misdrijven wordt aldus begaan door of een immigrant of een illegaal. De illegalen zijn gewelddadiger omdat zij zich verenigen in de vorm van criminele benden.

Wat zal de Russische overheid doen tegen deze immigratiestroom? Konstantin Romodanovski antwoordt:

“Veel zal afhangen van de genomen maatregelen om de orde te herstellen en hoe we Russen kunnen scheiden van bezoekers (hij bedoelt immigranten, nvdr). We zullen de grote middelen inzetten. Zelfs de ongewone. Want de inwoners van de grote steden raken geïrriteerd, en niet zonder reden. Wij meten reageren. Ons doel is te vermijden dat mensen zonder enige vaste vorm van inkomsten naar ons land komen en op de straat rondzwerven.”

Het Nationaal Strategisch Instituut, onder leiding van Mikhaïl Remizov, zegt dat enkel 7% van de immigranten in staat is om een beroep uit te oefenen.

De Moskouse burgemeester begrijpt het gevaar van immigraties

De Moskouse burgemeester Sergej Sobyanin stelde eind mei 2013 letterlijk : “Moskou is een Russische stad en zij moet Russisch blijven. Niet Chinees, niet Tadzjiek, niet Oezbeeks, … .” Volgens Sobyanin moeten alle gastarbeiders na het voleindigen van hun werk onmiddellijk teruggestuurd worden naar hun land.

Mensen die slecht Russisch praten en uit een andere cultuur komen doen er beter aan om in hun eigen land te wonen. Deze gastarbeiders moeten opnieuw hun haard en hun gezinnen vervoegen.”

Vertaling: "10 miljoen migranten = 10 miljoen werklozen Russen"
Vertaling: “10 miljoen migranten = 10 miljoen werklozen Russen”

Citaat door president Poetin ?

Op het net gaat een zogenaamd citaat van Vladimir Poetin rond. Hij zou volgende woorden in de Doema gezegd hebben op 4 februari 2013.

In Rusland wonen Russen. Elke minderheid, van waar ook, die in Rusland wil wonen, eten en werken moet Russisch spreken en moet de Russische wet respecteren. Indien zij de Sharia wensen, dan adviseren wij hen om daar te gaan waar dit de staatswet is. Rusland heeft geen minderheden nodig.

Minderheden hebben Rusland nodig. We zullen hen echter geen speciale voorrechten toekennen. We zullen niet trachten onze wetten te veranderen om hen tegemoet te komen aan hun verlangens. Het maakt niet uit hoe hard ze ‘discriminatie’ schreeuwen.

Indien we willen overleven als natie dan kunnen we beter leren uit de zelfmoorden van Amerika, Engeland, Nederland en Frankrijk. De Russische gebruiken en tradities zijn niet compatibel met het gebrek aan cultuur of met de primitieve levenswijze van de meeste minderheden.

Wanneer dit eerbaar wettelijk orgaan nadenkt over het maken van nieuwe wetten, dan zou het eerst het nationaal belang in gedachten moeten houden en vaststellen dat de minderheden geen Russen zijn.”

Na deze uitspraak zou de gehele Doema uitbundig hebben geapplaudisseerd in de vorm van een vijf minuten durende staande ovatie. Nergens wordt deze uitspraak echter bevestigd. Dit is waarschijnlijk een vervalsing. Waarom dan toch vermelden? Of ze nu wel of niet werd uitgesproken is niet zo belangrijk. We weten dat verschillende Russische politici, en zeker niet de minste, er zo over denken. Feit is dat Rusland ernstige stappen zet om de immigratiestroom hard aan te pakken. Meer daarover in het volgend deel over dit thema. 

One comment

  1. Rusland evolueerde van een U.S.S.R. dictatuur met oekazes naar een Beschaafd Land. Europa degenereerde van een Beschaafd Land tot een EU.S.S.R. PoCo-dictatuur met oekazes van een Europees Hof dat bestaat uit NIET DEMOCRATISCH VERKOZEN PoCo’s die door de Nationale Staten met democratische meerderheid gestemde wetten kunnen saboteren ! ONgelooflijk maar waar ? Waarom moeten wij met ONS belastingsgeld EEN ORGAAN steunen Dat zich dictatoriaal inbeeldt zijn PoCo- wil te kunnen mogen opleggen ZONDER de allerminste BASISdemocratische legitimiteit want onverkozen door de Belastingbetalende Burger !

Comments are closed.