werkloosZeggen dat in Brussel de werkloosheidsgraad ongekende hoogtes bereikt, is een open deur instampen. 111.000 niet-werkende werkzoekenden (of schrijven we beter niet-werkzoekende niet-werkenden) komt neer op 20,7% van de Brusselse bevolking. Geen al te mooie cijfers voor de hoofdstad van het land. En daar heeft de Brusselse minister voor Tewerkstelling (CDH) nu iets op gevonden. Een simpel trukje zeg maar: vanaf nu worden maandelijks de werkloosheidscijfers van de ‘Brusselse Metropolitane Gemeenschap’ gepubliceerd.

Wat is nu de bijzonderheid van dit trukje? Wel, die Brusselse Metropolitane Gemeenschap, die bestaat gewoonweg niet. Dat is namelijk een hersenschim bij de Franstalige Brusselaars die heimwee hebben naar het aloude Brussel-Halle-Vilvoorde. Met andere woorden: de regio Halle-Vilvoorde wordt nu mee opgenomen in de werkloosheidscijfers. En wat stelt men dan wonderbaarlijk vast? Dat die werkloosheid dan plots is gedaald tot een iets betere 15%… Probleem opgelost!

Dominiek Lootens (Vlaams Belang): “De cijfers tonen duidelijk dat de tewerkstelling in Vlaams- en Waals-Brabant stukken beter is dan die in Brussel. Niet verwonderlijk; want door de onbekwaamheid van de opeenvolgende Brusselse regeringen op vlak van fiscaliteit, werkgelegenheid, veiligheid en mobiliteit hebben het laatste decennium honderden bedrijven Brussel verlaten, en zijn duizenden Brusselse bedrijven over kop gegaan. Vlaams Belang vindt de houding van de hoofdverantwoordelijke hiervan – met name de Brusselse CDH –ronduit pervers.  Onze boodschap aan de Brusselse regeringspartijen is dan ook heel duidelijk: stop met het vervalsen van de cijfers, en voer eindelijk een degelijk economisch beleid. En indien uw onbekwaamheid dit in de weg staat: laat het dan over aan die partijen die het wél kunnen.”

Helaas zullen we dan nog moeten rekenen op Franstalige partijen, aangezien het door de ‘splitsing’ van BHV quasi onmogelijk is geworden om als Vlaamse partij in het Brussels parlement, laat staan in de Brusselse regering te belanden. Tenzij je zwaar zou collaboreren met de Franstalige partijen. Veel beterschap is er dus niet op komst.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “CDH kan toveren en laat werkloosheid in Brussel op slag dalen met 6%!”

  1. Wiens toverstokske gaat de kliek rond Madame Non daartoe aanwenden ? Een van de NOG volumineuzere enkel-richting “solidariteit”(sic) geld transferts van Vlaanderen naar Brusselistan zeker ? Ook die naar Walonistan blijven doorvloeien. Dat allemaal op ONS kosten. Zijn wij dan masochisten zodat wij die kraan niet eens en voor altijd definitief dichtdraaien en ONS belastingsgeld voor ONS Vlaams Volk houden ???????

    1. Ik begrijp je reactie; maar vergeet niet dat Brussel OOK ons volk is. Of willen we die pakweg 50.000-60.000 Vlamingen daar zomaar opgeven?

      1. Jean Marie TYTECA

        Het gaat niet op dat Vlaanderen massaal geld blijft pompen in Brussel. ALLE initiatieven die worden gesteund komen voor 90% te goede aan anderstaligen en multicul-verrijkers. Meer gerichte steun die bijna volledig ten goede komt aan de Vlaamse inwoners zou een doelstelling moeten zijn. Na de BHV-hervorming zal het voor een Vlaamse parlementair enkel mogelijk zijn om op een Franstalige zusterpartij te staan om gekozen te worden. Laat Vlaanderen eerst onafhankelijk worden zonder Brussel en daarna zien we wel.

Trending

%d