Het jaarlijks rondreizend extreemlinks circus genaamd No Bordercamp is neer gestreken in de havenstad van Nederland: Rotterdam. Aanhangers van No Bordercamp hebben illegaal een terrein bezet in Rotterdam Zuid met circustenten, een caravan en wat kampeertenten. Dat kamperen zonder vergunning illegaal is maakt niet uit natuurlijk, zolang je maar van de juiste politieke kleur bent. De eigenaar van het terrein, bouwbedrijf BAM, heeft besloten het maar zo te laten voor een week. De activisten van No Bordercamp willen aandacht vragen voor de asieleisers die op dit moment Nederlandse gebouwen bezetten. Maar het kan altijd gekker natuurlijk: Ze eisen het weg vallen van de grenzen zodat elke gelukszoeker deze kant op kan komen..

Activisten op vrijdag even aan het bijkomen in de circustent.

Image

De regionale nieuwszender RTV Rijnmond doet vrijwel kritiekloos verslag van deze illegale bezetting. Woordvoerder Ron Vrij van het No Bordercamp meldde in een interview dat hij niet zo goed begrijpt  waarom sommige mensen overlast zouden verwachten… Wellicht had verslaggeefster Mirjam de Witte wat research kunnen doen naar de vorige No Bordercamps in onder andere Keulen en Brussel? Om slechts enkele zaken te noemen die ook de verslaggeefster naar voren kon schuiven in het interview: In 2010 werden er bij het Brusselse No Bordercamp 250 arrestaties gemaakt wegens het niet opvolgen van opdrachten van de politie, gewelddadigheden en poging tot mishandelingen in de Brusselse metro richting nationalisten. Vorig jaar in Keulen werden er kantoren van de politieke partij Die Grünen en de Franse ambassade bezet.  Hier werden tientallen mensen gegijzeld en daarna werden de actievoerders massaal gearresteerd. Er vond blijkbaar zoveel discriminatie en geweld plaats dat er zelfs een Awarenessgroep werd opgezet. Deze groep werd enige tijd geleden opgezet om mensen die last kregen van discriminerend gedrag en geweld op de No Bordercamps te steunen. dit waren slechts enkele voorbeelden van de vorige No Bordercamps. Voorbeelden die voor de regionale zender Rijnmond geen reden zijn om eens door te vragen.

Na de illegale bezetting van een privéterrein vond gisteren in de Rotterdamse haven de eerste illegale actie plaats. Zonder kennisgeving werd er een illegale demonstratie richting het politiebureau in de haven gehouden. Dit bureau en ook de politie schepen werden enige tijd geblokkeerd. RTV Rijnmond deed er, kritiekloos, verslag van. De vraag wat Rotterdammers in nood, te water of op het land, in de tussentijd zouden moeten doen, bleef achterwege. “Oh u bent aan het verdrinken? Excuses voor het ongemak, onze hulpschepen zijn op dit moment geblokkeerd door rubberen bootjes. Zodra de actievoerders weg zijn komen we eraan! Houd uw hoofd dus nog even boven water!”

Het is nog afwachten wat er de komende dagen nog uit de hoge hoed komt van deze mensen.  Rechts Actueel doet in ieder geval verslag met een genuanceerde blik. We wensen de organisatoren veel wijsheid, personeel en zon toe.

Hier een van de organisatoren achter de schermen, Gert-Jan van de Vaate. hij probeert altijd achter de schermen te blijven, maar wij schuiven hem graag voor het voetlicht. Hij is onder andere een van de contactpersonen voor de gemeente van Occupy Rotterdam.

GertJanvandeVaate2

Hardwerkende activisten in het zonnetje.

a3

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Crimineel No Border Camp in Rotterdam”

  1. […] van het No Border Camp. Het No Border Camp is een groepering met een lange geschiedenis van geweld en wetsovertredingen in hun propagandatour door Europa. Dat dit ook in Nederland niet uit kon blijven was voor eenieder […]

  2. […] gelopen word  onderbelicht in de reguliere media. Enige weblogs zoals Rechts Actueel hebben er wel aandacht aan besteed. Ook in Rotterdam worden er structurele overtredingen en misdrijven begaan. Reden […]

  3. Reblogged this on oogenhand and commented:
    Goede vondst: Gert-Jan van de Vaate. Persoonlijk vind ik dat er onderscheid tussen moslims en niet-moslims, en, wat gedurfder, onderscheid tussen mannen en vrouwen moet worden gemaakt.

  4. Met een bulldozer kan veel brol opgeruimd worden , ook afgebroken gauchistische existenties !

  5. Bring in the army and help the cops. Don’t let these no good a-holes take over deport them as you catch. I’ll send sheriff Joe Arpio from Phoenix AZ your way he knows how to handle this

  6. Het zij allemaal werkloze linkse activisten met uitkering. Te lui om te werken maar niet te lui om actie te voeren. Gewoon een asociaal volk

Trending

%d bloggers liken dit: