19 nationalisten veroordeeld voor ophangen spandoek: 13.511 euro aan boetes en gerechtskosten!

gi proces

Gisteren  vond zoals eerder vermeld het proces plaats dat aangespannen was door de Franse PS tegen 19 nationalistische militanten van Génération Identitaire, die een spandoek ontrolden op een balkon van het Parijse kantoorgebouw van de PS. Op het spandoek werd het ontslag geëist van Frans president François Hollande: “Hollande démission”.

Frankrijk is een socialistisch land en dat werd ook duidelijk doorgetrokken tot in de rechtbank. Het verdict was hard. Zeer hard. 15 van de 19 verdachten kregen een boete van 500 euro met opschorting, 3 anderen kregen een boete van 500 euro effectief en één iemand kreeg een boete van 900 euro. 2400 euro moet met andere woorden onmiddellijk betaald worden. Samen komt dat neer op net geen 10.000 euro aan boetes voor het ontrollen van een spandoek… Het is althans minder dan de geëiste 15.000 (!) euro boete en één jaar (!) gevangenisstraf. Daarbovenop moeten de veroordeelden elk nog 190 euro gerechtskosten betalen… aan de PS! Dat is nog eens 3.610 euro erbovenop. De symbolische euro schadevergoeding aan de PS niet te vergeten.

Even recapituleren. 19 deftige jongeren waarvan 2 meisjes, geen skinheads of ander tuig, zijn het socialistische beleid van Hollande beu. Ze plannen nauwgezet een actie met een spandoek aan het PS-secretariaat in Parijs. Ze beklimmen met een ladder een overzichtsbalkon dat aan de straatkant van het secretariaat ligt en ontrollen een spandoek van 13 meter met de boodschap “Hollande Démission”.

200 politieagenten worden opgetrommeld en worden ingezet om de jongeren te arresteren. Ondertussen worden de jongeren belaagd door een PS’er die traangas gebruikt tegen de 19. De jongeren blijven desondanks ijzig kalm, van geweld of vandalisme is geen sprake, wat bevestigd werd door de rechter overigens. Na de arrestatie blijven de 19 aangehouden gedurende 54 lange uren. Na hun vrijlating staan ze nog eens 2 maanden onder gerechtelijk toezicht. Vervolgens worden ze veroordeeld tot net geen 10.000 euro aan boetes, waarvan 2400 euro effectief te betalen plus 3.610 euro gerechtskosten plus één euro symbolische schadevergoeding te betalen aan de PS.

Dit is het socialisme in de praktijk. Vrijheid van meningsuiting is een hol begrip voor de rode rakkers. Repressie tegen politieke tegenstanders daarentegen… De rode held met traangas is trouwens enkel ter sprake gekomen, verder werd daar geen uitspraak over gedaan door de rechter.

Wie de ’19 van Solferino’ financieel wil steunen, kan dit via deze webstek: www.generation-identitaire.com/faire-un-don/ met de vermelding ’19deSolferino’.

Wordt vervolgd!

gi proces2

4 comments

  1. Stel daar tegenover het vonnis voor dood door schuld van een Bulgaar in Nederland 240 uur werkstraf…

  2. Het zoveelste voorbeeld van de zogezegde “verdraagzaamheid” van links…Doet me denken aan de spreuk “niet rood, geen brood” van vroeger.

Comments are closed.