assadHet is al een tijd stil rond de oorlog in Syrië. Verdacht stil. En nu weten we ook waarom: Assad is aan de winnende hand. ‘Rebellen’ zouden in bosjes overlopen naar de kant van het regeringsleger van Assad.

En onze ‘objectieve’ media? Die zwijgen uiteraard in alle talen. Het nieuws dat de aandacht wél verdient is dat van een clown die koning wordt of over een pasgeboren prinsje aan de overkant van het Kanaal.

Het begon eigenlijk met een handjevol lawaaimakers in Turkije. Deze kregen zoveel aandacht van de internationale media, dat er wel iéts moest aan de hand zijn in Syrië, dat tot de dag ervoor niet was weg te slaan uit de media. Daarna hadden deze media het ‘geluk’ dat Morsi werd afgezet in Egypte. En Rudy Vranckx? Die is volgens ons op verlof getrokken, want zijn ‘wijsheden’ over de betrokken landen bereiken ons niet meer.

De afgelopen weken hebben zeer veel oppositieleden kant gekozen voor Assad. Ze blijven erbij dat Assad ‘verschrikkelijk’ is, maar dat het alternatief van de oppositie nog vele erger is. Komt daarbij dat verschillende oppositielegers elkaar beginnen te bekampen. Extremisme is hierbij de belangrijkste drijfveer. Ruzies om wie de grootse fan van Allah is in feite. “Eerder deze maand bevochten strijders van het Vrije Syrische Leger en Al-Kaida in Irak en de Levant (ISIS) elkaar in het noorden van het land. Deze week raakten nog eens Koerdische strijders slaags met ISIS,” aldus het Nederlandse Trouw.

Met andere woorden, de gebieden die door Assad gecontroleerd worden zijn relatief veilig, de andere gebieden zijn een regelrechte ramp. Uiteraard zal dat de Verenigde Staten en haar (Europese) vazallen niet beletten om verder oppositieleden militair op te leiden, wapens te leveren en zo meer. Want eens de VSA iemand (lees: de rijkdom aan grondstoffen) in het vizier heeft moet die vroeg of laat in hun handen vallen.

Trouw: “Het Syrische regime had al de meeste wapens, maar het heeft nu ook een politieke zaak om voor te strijden: het voorkomen dat extremisten aan de macht komen.” En daar zouden de Westerse landen beter eens naar kijken, in plaats van te vechten om rijke grondstoffen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Stilte bij de media over Syrië omdat Assad aan de winnende hand is”

  1. owen koenekoop

    van Koerdische strijders moet ik zowiezo niks hebben, extreem linkse pkk mafketels …. zowiezo maakt het mij niet zoveel uit wie daar de baas zijn (behalve als het koerden zijn !) zolang ze maar tegen amerika zijn en israel bevechte of bekritiseren ! zowiezo sta ik al meer aan de kant van assad omdat hezbollah aan zijn kant vecht.

  2. Dat zal een blauw (blauw met gele Europese sterretjes) Gents konijn niet bevallen omdat hij nog promotie maakte om de rebellen te bewapenen !

  3. Gelukkig maar voor de Christelijke minderheid in Syrië !

  4. Baath is groot en Assad is zijn profeet …..

    Alle gekheid op een stokje: het zou de moeite lonen om de geschiedenis van de Baath-partij en haar standpunten te belichten – de sociaal-nationalistische partij die in Irak als Syrië tot grote woede, frustratie en ergernis van de VSA het beleid bepaalde in die landen.

    De ideeën van de Baath-partij vonden ook ingang in Egypte, dat trouwens enige tijd samen met Syrië en Noord-Jemen een unie vormden. In Irak werd Baarh manu-militari verwijderd door de VSA en is er sindsdien ‘peis en vree’, en in Syrië stuurt de VSA ook op het verdwijnen ervan.

Trending

%d