Cordaid helpt ontwikkelingslanden… en Nederland

armoedeDe katholieke ontwikkelingshulp organisatie Cordaid, van oudsher voornamelijk actief in Afrika, gaat nu ook hulpprojecten opzetten in Nederland. Gezien de huidige economische situatie wordt de aandacht deels verlegd naar armoedebestrijding in eigen land. Het percentage Nederlanders die in armoede leven is gegroeid van 4% naar 10%. Cordaid gaat drie grote nieuwe projecten opzetten in Nederland. Te beginnen met de opening van een duurzame supermarkt in Arnhem of Nijmegen voor minder vermogenden.

Het is een goede zaak dat geld opgehaald in Nederland voor armoedebestrijding voor een gedeelte word besteed in eigen land. Aan de andere kant is het wel een klap in het gezicht van deze regering. Terwijl er miljarden klaar staan voor de Amerikaanse oorlogsindustrie en de Europese Unie, stijgt de armoede in eigen land exponentieel. Ook vakantieland Griekenland zou deze maand 2,5 miljard euro van de EU moeten krijgen, en in oktober nog eens 500 miljoen euro… Prioriteiten? Iemand?