Vlaamse leeuw verboden op Tomorrowland?

tomorrowlandTijdens het komende weekeinde vindt Tomorrowland plaats in de Schorre in Boom. Ook vanuit het buitenland zakken traditioneel een aantal fans van de house-scene af om er drie dagen lang te feesten. Deze buitenlanders laten hun fierheid zien door te zwaaien met de vlag van hun land/volk. Volgens de gemeentes Rumst en Boom mag dit echter niet.

“De gemeentes Rumst en Boom verbieden op en rond Tomorrowland alle uiterlijke kenmerken die een politieke of ideologische overtuiging uitstralen. Dat betekent dat hoofddoeken, regenboog- T-shirts én nationale vlaggen in principe verboden zijn.” Dit reglement is al drie jaar van kracht, maar wordt steeds door de vingers gezien. Gelukkig maar, zo denken we dan.

Als je op een festival jezelf al niet meer mag zijn, waar trek je dan de grens? Ook toont het aan dat een hoofddoekenverbod zoals het nu bestaat ook consequenties heeft voor je eigen vrijheden, zoals het dragen van een kruisbeeldje, een t-hemdje met een Vlaams leeuwtje erop enzovoort.

Wie als Vlaamsgezinde naar Tomorrowland trekt, kan misschien eens testen of Vlaamse vlaggen al dan niet getolereerd worden. Zelf gaan we het niet uittesten omdat Graspop ons meer ligt qua muziekstijl dan het hierboven vermelde festival. We zijn echter wel benieuwd, dus doe de test en laat het ons weten!

2 comments

  1. Ik hang elk jaar een of meerdere vlaggen op het Swing festival in Wespelaar ,ik ben er Camping host en medewerker ,nooit zever mee gehad ,integendeel enkele jaren terug kwamen de Chiro jongeren massaal vlaggen vragen zij hebben toen het ganse terrein vol gehangen.Vlamingen zijn er welkom ,het festival duurt 3 dagen en nachten (in het dorp) en is gratis ,er komen 13 bands spelen ,en “nieuwe belgen” zie je er ook al niet

Comments are closed.