betoging philippe mathilde gent 2013Zoals bekend is Albert van Seksen-Coburgh opgehoepeld wegens zijn sexschandaal en vervangen door Philippe&Mathilde. Philippe is ongrondwettelijk want zonder verkiezingen koning geworden, is een Waalse koning en niet democratisch verkozen tot ons staatshoofd. Wanneer hij het Vlaamse grondgebied betreedt is dat dus als ongewenste tiran, die ook op die manier moet verwelkomd worden: met protest, boe-geroep en slogans.  Wij willen leven in een land dat past in de 21e eeuw: een democratisch bestuurd Vlaanderen zonder Waalse monarchie.

De partijpolitieke Vlaamse beweging was helaas niet tot protest in staat bij de eedaflegging, maar de niet-partijpolitieke beweging zal haar traditie van republikeins protest voortzetten.  In de jaren ’80 moest Boudewijn zelfs op de vlucht slaan in Antwerpen, bij de troonsbestijging van Albert zorgde het politiegeweld in opdracht van het socialistische stadsbestuur in Antwerpen nog wekenlang voor commotie.

De traditie is bekend: als u een echte vent (of madam) bent, dan gaat u onopvallend en zonder uiterlijke kentekenen naar het parcours, u wacht tot Philippe&Mathil voor uw neus staan, en dan trekt u uw keel open en/of haalt een affiche tegen het koningshuis boven. U zal niet alleen zijn, sfeer gegarandeerd!  Als u wordt aangehouden is dat enkel administratief, en wordt u niet vervolgd.  (Misschien komt er dezer dagen wel een GAS-boete van, maar dan zamelen we wel wat geld in – dat komt wel goed.)

De ordewoorden zijn ook altijd duidelijk: enkel gebruik maken van uw vrije meningsuiting als burger, dus geen geweld tegenover Philippe&Mathilde en hun entourage en geen agressie tegen de ordediensten.

De kalender van de Blijde Intredes:

• Vlaams-Brabant (Leuven) : vrijdag 6 september

• Limburg (Hasselt) : dinsdag 24 september

• Antwerpen (Antwerpen) : vrijdag 27 september

• Oost-Vlaanderen (Gent) : woensdag 16 oktober

• West-Vlaanderen (Brugge): vrijdag 25 oktober

Dé uitdaging voor de echte Vlaamsnationalist de volgende maanden wordt dus:  er zes keer bij te zijn!!!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “Philippe en Mathil komen, maak u klaar voor de Blijde Vlaamsnationale protestintredes”

 1. 4 rode steden waar ze zeer welkom zullen zijn! Dat zal tromgeroffel geven.
  De vijfde van De Wever, tja, afwachten hoe DW er zal tegenover zal staan en hoe het koningskoppel zich gedraagt. Ze zullen zelf niet op hun gemak zijn! Mijns inziens zal dat wel correct verlopen zodat men hem niets kan verwijten, want allen zullen op de loer liggen voor de minste fout van de burgemeester. Ik denk dat dit nog altijd de beste strategie is, nl. laat alles verlopen zodat er DW niets te verwijten valt . Het heeft geen zin daar gaan staan te roepen ‘België barst’ men geeft hen alleen meerdere reden om te kunnen zeggen en schrijven : ‘zie je wel, hoe racistisch ze zijn, altijd gelijk gehad’ . Misschien zijn er subtielere manieren om hen iets te kennen te geven, en dat zal bij DW zeker niet ontbreken. Trouwens er zijn nog CD&B en O-BLD! DW is niet alleen om hen te ontvangen.

 2. Even enige commentaar dat eigenlijk niets met de kern van het artikel te maken heeft maar in de zijlijn ervan ligt:
  ‘Zoals bekend is Albert van Seksen-Coburgh opgehoepeld wegens zijn sexschandaal en vervangen door Philippe&Mathild.’
  Deze onwaarheid wordt precies wel vaker als argument hier op React aangehaald maar is echt wel gewoonweg onzin. Al vorig jaar was door politicologen en politiekers geweten dat in dit politiek luwe jaar (want geen verkiezingen) de koning zou aftreden (indien hij niet zou kiezen om tot aan zijn dood op de troon te blijven). Delphine Boël haar rechtszaak heeft met zijn troonsafstand dan ook helemaal niets te maken, hetgeen vandaag nogmaals bevestigd werd in de reguliere media door de nieuwe rechtszaak die ze aanspant tegen haar vader (die zijn koninklijke onschendbaarheid wegens zijn troonsafstand niet meer zou bezitten).

  1. Rob Verreycken

   Als de binnenlandse reguliere media u iets serveren, moet u dat vooral wantrouwen. In zowat ALLE buitenlandsde media is de link gelegd tussen de dagvaarding door Delphine Boël en het plotse aftreden van Albert; vergeet niet dat tot voor kort niets erop wees dat Albert zou aftreden, dat er met zijn ‘gezondheid’ niets mis is, en dat Di Rupo hem trouwens herhaaldelijk en expliciet gevraagd heeft dat niet te doen. Het proces tegen Albert en zijn onschendbaarheid zou enorme juridische problemen opgeleverd hebben: kan een koning zich verschuilen achter een ‘onschendbaarheid’ om aan een DNA-test te ontsnappen als intussen zowel nationaal als internationaal (europees hof voor de rechten van de mens) bevestigd is dat het een basisrecht is van een kind om te weten wie zijn vader is? Uiteraard zouden de advocaten van Boël terecht vragen daarover prejudiciële vragen te sturen naar Straatsburg; wat voor een juridische warboel zou dat geven, op de voet gevolgd door alle buitenlandse media? En wat als dat Hof zou besluiten dat eender welke ‘onschendbaarheid’ van een koning onaanvaardbaar is? Dan zou Saksen-Coburg zelfs precedenten veroorzaken die tegen andere koningshuizen zouden kunnen ingeroepen worden… Nee, voor wie de chronologie rustig bekijkt is het glashelder dat de dagvaarding door Deplhine de beslissende zet gegeven heeft om snel af te treden – ook al bestond dat plan misschien al vaag voor de iets langere termijn.

   1. Bedankt voor dit uitgebreide wederwoord die uw visie grondig toelicht. Maar feiten spreken natuurlijk ook voor zich en er waren wel degelijk zaken die erop wezen dat hij zou aftreden. Zo is en blijft het opmerkelijk dat Le Soir al op 3 maart 2012 een groot vermoeden had dat de koning zou aftreden op, toevallig meteen de correcte datum, 21 juni 2013. Daarnaast was ook algemeen geweten dat Albert nog voor zijn tachtigste verjaardag ermee wou stoppen. Dus komen we meteen wederom uit op 2013 of echt ten laatste 2014.

    En denk je nu echt dat Albert zich iets van die mogelijke opheffing van zijn onschendbaarheid aantrekt? Eerst en vooral is de macht van de monarchie ruim genoeg om van die rechtszaken doofpotzaken te maken. En als dan nog bij wonder de rechter binnen enkele jaartjes beslist dat Albert DNA moet afstaan denk je dan echt dat die poeslief zijn staaltje gaat komen binnenbrengen? Neen, die blijft gewoon verder luieren op zijn jacht.

    1. Rob Verreycken

     Graag gedaan.
     Wat het eerste deel betreft, de eerste zitting van het proces Boël-Albert ging door in juni 2013, maar we weten niet wanneer de dagvaardingen verzonden zijn. In een zaak als deze heeft de advocaat van Boël de tegenpartijen er allicht vooraf van verwittigd dat er zou gedagvaard worden. Dagvaarding en troonsafstand zijn dus m.i. wel degelijk verbonden.
     Wat het tweede deel betreft, ik denk dat dit nu net die ene zaak is – een dochter die wil weten wie haar vader is – die door weinig rechters zou ‘gedoofpot’ worden, zeker met alle media er bovenop. Dat gaat gewoon niet. En het gerecht heeft wel degelijk de macht mensen te dwingen om iets te doen – op een yacht of niet…
     Mijn prognose: nu hij geen koning meer is, en dus geen 11 miljoen euro per jaar meer trekt, gaat achter de schermen een zeer genereus financieel aanbod gedaan worden aan Boël, die tot aan haar dood geen cent te kort komt maar in ruil geen publieke verklaringen meer aflegt en geen aanspraak meer maakt op erkenning en dus het familiefortuin. Zo lossen koningshuizen al eeuwen problemen met niet-erkende kinderen op. Of ze daarop ingaat valt af te wachten.

     1. ‘ik denk dat dit nu net die ene zaak is (…) die door weinig rechters zou ‘gedoofpot’ worden, zeker met alle media er bovenop.’
      Dan denkt u volgens mij verkeerd want ook deze zaak zal ‘gedoofpot’ worden en met de media houden ze hier in België toch echt geen rekening. Als jammerlijk voorbeeld kunnen we onder andere terugdenken aan Operatie Kelk. Ook een zaak die enorm veel media aandacht kreeg maar wel doodleuk zonder schroom gedoofpot werd door in november 2011 alle bewijzen die gevonden waren bij kardinaal Danneels en het aartsbisdom nietig te verklaren.

      ‘En het gerecht heeft wel degelijk de macht mensen te dwingen om iets te doen – op een yacht of niet…’
      Ze hebben misschien de bevoegdheid, maar niet de macht. Zeker niet als ze tegenover een persoon staan wiens macht groter is dan die van hen.

      Uw prognose sluit naadloos aan bij het feit dat de troonsafstand en rechtszaak van Boël niets met elkaar te maken hebben. Want volgens u zou ze een financieel aanbod krijgen om haar te muilkorven waardoor de rechtszaak overbodig wordt en teniet wordt gedaan. Maar Albert had zulk financieel aanbod toch ook al kunnen regelen toen hij nog op de troon zat? (in dat geval wel om de DNA stalen van Filip en Astrid tegen te gaan). Zulk financieel aanbod had hij ook al de afgelopen decennia kunnen treffen om dat hele gedoe met zijn dochter voor eens en voor altijd op te lossen. Maar hij heeft het toen niet gedaan en zal het nu ook niet doen want die trekt zich niets (of toch niet veel) van zijn dochter aan en nog minder van die rechtszaken. Albert gaat dan ook nu gewoon (zoals hij de afgelopen jaren al heeft gedaan) vooral veel genieten en plezier maken met ons belastinggeld om hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk binnen dit en vijf jaar het loodje erbij neer te leggen.

      1. Rob Verreycken

       Niet helemaal juist denk ik, want een staatshoofd in functie, tot voor kort Albert dus, moet in alles wat hij doet ‘gedekt’ zijn door de regering. Voor al wat hij doet impliceert dat dus dat de regering akkoord is, hetzij voordien, hetzij achteraf. Als Albert dus een gul aanbod aan Delphine formuleert, dan betekende dit tot voor kort een aanbod terwijl hij nog de civiele lijst ontving én dat dit aanbod gedekt werd door de regering. Dat ging dus niet; Di Rupo had uiteraard geen zin om in het parlement te moeten antwoorden op interpellaties daarover van VB of NVA. Nu Albert staatshoofd-af is, kan hij dat aanbod doen als privépersoon – en heeft de regering daar niets meer mee te maken. Hij heeft nu dus veel meer zijn handen vrij om de zaak-Delphine te regelen.

       Wat de zaak ‘operatie kelk’ betreft, als burger ben ik toch blij dat er rechters zijn die soms onwettige huiszoekingen door speurders en onderzoeksrechters durven van tafel vegen. Speurders en onderzoeksrechters hebben in ons land – terecht – een enorme macht, maar het is dus echt noodzakelijk dat rechters erop toezien dat die macht enkel binnen wettelijke grenzen gebruikt wordt. Anders heerst de willekeur. Het parlement zou wel duidelijkere wetgeving mogen maken; dat die duidelijkheid vaak ontbreekt is niet de schuld van de rechters…

 3. op mij kan je zeker rekenen…. VLAANDEREN ONAFHANKELIJK NU;…… laat flupke maar naar gent komen

 4. Op ons kunt u vast en zeker rekenen
  We zijn bereid!!!!
  belgie BARST :)D

  Eric Jaegers
  Mireille Demonie

 5. 6 keer?
  Er zijn slechts 5 datums toch?

 6. Ik zal er zijn!!!

 7. Als ik die dag niet moet gaan werken (6 sept.) kom ik meeroepen.
  Heb er nu al zin in.

Trending

%d bloggers liken dit: