Australië breekt de tsunami van illegalen

BootTerwijl Nederland en Vlaanderen nog worstelen met de problematiek rond illegalen is Australië er klaar mee. Iedere illegaal die aanspoelt op hun grondgebied wordt afgevoerd naar Papoea-Nieuw-Guinea en krijgt per definitie nooit een verblijfsvergunning.

Deze stap van premier Kevin Rudd is officieel ingevoerd om de ondergrondse economie van mensensmokkelaars een halt toe te roepen. Voor relatief grote sommen geld kunnen wanhopige mensen een plaats kopen op een gammele boot richting de kust van Australië. Onofficieel staan er federale verkiezingen voor de deur en zijn politieke tegenstanders blijven hameren op de stroom illegalen-boten richting het land van de kangoeroes.

Opmerkelijk is wel dat premier Rudd het niet bij een proefballonnetje laat zoals wij in onze gebieden gewend zijn van ‘onze’ politici. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met Papoea over de opening van kampementen en wetgeving wordt zeer snel in gang gezet. Hier kunnen ‘onze’ politici nog wat van leren!

7 comments

  1. Spijtig genoeg verplaats je op die manier naar mijn mening enkel het probleem. Volgens Wiki is Papoea-Nieuw-Guinea uniek in de wereld wat betreft flora en fauna en net naar ginder gaan ze die vluchtelingen afvoeren, mja …

    1. “Volgens wiki ” wel ik ben daar gewest en moet zeggen de enorme vernielingen die SHELL ,daar aangericht heeft reeds een tiental jaren geleden in het oerwoud zijn catastrofaal geweest ,ze hebben de ‘inboorlingen’ wat toegestopt om te zwijgen ,dat is een deel ,het andere is dat de grote rivier die van oost naar west loopt een grote open riool is ,dwz iedereen smijt er alles in ,het zal met de illegalen enkel nog erger worden.

  2. Zouden wij dat ook door onze Marine kunnen laten doen en ze dan verschepen naar Spitsbergen ????

  3. ‘Hier’ hebben ze die moed niet, we zitten met de politiekers (die we verdienen) als broekschijters.

  4. het verschil tussen kangoeroes en struisvogels…

    1. Ik wou dat ik dit beeld zelf zou bedacht hebben ! Ik ben gisteren nog met mijn 60+jaarabonnement naar de ZOO geweest en heb me nogmaals verbaasd over het feit hoe een kleine kopje (en herseninhoud) er op zo’n enorm struisvogellijf staat. Het denkvermogen van PoCo-struisvogels lijkt hierdoor verklaarbaar evenals hun masochistisch, autodestructief “denk”patroon ; “andermans volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” waarmee ze spuwen op elkeen die de billijke belangen van zijn EigenVolkse nazaten wil behartigen !

Comments are closed.