Hoe de zwarten Detroit naar het faillissement brachten

detroitDe Amerikaanse stad Detroit is failliet. Met een schuld van 14 miljard dollar werd besloten de stekker eruit te trekken. In alle media kon u het klassieke politiek-correcte verhaal lezen: ‘Detroit werd groot en rijk door de auto-industrie, maar toen die achteruit boerde ging het ook met Detroit van kwaad naar erger’. Dat is zeker waar – maar slechts een stuk van het verhaal. Een heel ander stuk is dat de stad, die destijds vooral blank was, overspoeld werd door zwarten uit het zuiden – die vervolgens met rassenrellen, moorden op blanken en etnische zuivering zorgden voor de ondergang van de eens welvarende en goed bestuurde stad.

Detroit werd gesticht rond 1700 door Europese emigranten en werd door opeenvolgende generaties Duitse, Poolse en Ierse blanken uitgebouwd tot een prachtige stad. Ze kreeg de bijnaam ‘het Parijs van het westen’ vanwege haar prachtige boulevards, architectuur en cultuur. In de eerste helft van de 20e eeuw kwam de automobielindustrie tot bloei, waarin vooral gewerkt werd door blanke arbeiders. De stad groeide daardoor en verkreeg vrij welvarende voorsteden; het aantal inwoners liep op tot 1,5 miljoen.

De grote fout kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het gebrek aan blanke arbeiders werd opgevuld door de import van massa’s zwarten uit het Zuiden. Van 4% zwarten in de arbeiders liep dat op naar 15% aan het einde van de oorlog.  Het mag niet gezegd en geschreven worden, maar ook in de VS werkt multiculturalisme niet. En dus werd ook Detroit een kruitvat van spanningen, waar de klassieke afgunst van veel zwarten op het blanke succes verpakt wordt als verwijten wegens vermeend ‘racisme’. Om die spanningen tegen te gaan werd een enorm federaal hulpprogramma opgezet, het ‘Model Cities Program’, dat fortuinen pompte in ‘stadsvernieuwing’. Detroit kreeg het meest, bijna 500 miljoen dollar. Maar het mocht allemaal niet baten: onder invloed van de zogenaamde linkse ‘burgerrechtenbeweging’, en een toespraak door Martin Luther King enkele jaren eerder, braken op 12 juli 1967 rellen uit die eerder het karakter aannamen van een zwarte oorlog tegen blanken. Blanken werden op straat met tafelpoten en baseballbats doodgeslagen, hun huizen platgebrand, hun winkels geplunderd, duizenden gebouwen verwoest.  Het leger moest met grof geschut en tanks tussenbeide komen om de zwarte razernij te stoppen.  Foto’s uit die tijd tonen al een oorlogslandschap.  Er vielen 43 doden, 467 gewonden, en er werden meer dan 2,000 gebouwen verwoest – waaronder veel blanke winkels.

CHICAGO RIOTSDe stad Detroit zou van het zwarte geweld nooit herstellen.  De blanken hadden de les begrepen en begrepen dat de zwarten een etnische zuivering wilden van het centrum van Detroit. Zoals dat wel vaker gebeurt besloten zij te verhuizen, en zij trokken naar de steden rond Detroit om opnieuw datgene te doen waar zij goed in zijn: welvaart en vooruitgang opbouwen. Detroit werd overgelaten aan de zwarten, zoals die wensten, zodat die nu eens konden bewijzen wat ze konden… De resultaten zien we vandaag. De stad Detroit telt nu meer dan 80% zwarten en slechts 10% blanken. De stad is één van de onveiligste van de VS, met een enorm hoge criminaliteitsgraad; geen enkele vorm van economie of industrie komt er van de grond; slecht en corrupt bestuur is een constante; en nu is de stad dus failliet.

Eigenlijk is de circel daarmee rond. Van een welvarende, rijke en vooral blanke en Europese stad is Detroit nu veranderd in een desolate puinhoop, die erg lijkt op een stad in… Afrika.

Het is louter toeval dat het faillissement van Detroit er komt net op het ogenblik dat de eerste zwarte president van de VS, Barack Hoessein Obama, zich op een onaanvaardbare wijze gemengd heeft in het proces waarbij de Latino George Zimmerman terecht werd vrijgesproken omdat hij uit wettige zelfverdediging de zwarte nietsnut Trayvon Martin doodschoot nadat die Zimmerman’s hoofd tegen het asfalt beukte.  Maar als symbool van het failliet van ‘multiraciaal’ Amerika kan het wel tellen.

16 comments

 1. Toen de blanken uit de Congo wegtrokken na Congo’s onafhankelijkheid is de infrastructuur van o.a. het wegennet totaal inengestort en verloederd. Dienen er misschien ook paters van Scheut naar Motown gestuurd gelijk jaren geleden naar de Congo ?

 2. De mensonterende slavenhandel waarbij honderdduizenden zwarten gevangen werden in Afrika en verscheept naar Amerika is het begin van het multiculturele (wat een naam!) Amerika. Dat had ook wel even mogen vermeld worden!

  1. Ja, die praktijken van de Arabische slavenhalers en hun zwart-Afrikaanse bondgenoten waren inderdaad schandalig. Gelukkig hebben de blanken dat zowel in Congo als op de Noordkust van Afrika met militaire expedities beëindigd.

   1. Dat is nogal radicaal…eenzijdig. De Arabieren en wellicht ook zwarten hebben zich schuldig gemaakt. Maar het voorstellen alsof de blanken hier geen verwijt treft en alleen maar met militaire expedities de slavenhandel beëindigd hebben de waarheid te veel geweld aan doen.

    1. Zeker, er hebben zich ook blanken aan schuldig gemaakt, maar in het geheel van de slavernij is hun aandeel verwaarloosbaar. En zij hebben wel degelijk de enorme verdienste, dat zij de slavernij met militaire actie hebben afgeschaft; Als het aan zwarten en Arabieren lag bestond de slavernij nog steeds (in sommige van hun gebieden wordt het trouwens nog steeds oogluikend toegestaan).

     1. Jij denkt waarschijnlijk ook dat Leopold II in Afrika de beschaving gebracht heeft :-)

      1. Dat is een ander debat, blij dat u dat over slavernij opgeeft. Wat de kolonisatie van Kongo en de rest van Afrika betreft denk ik dat globaal gezien ondanks de fouten het blanke palmares inderdaad positief is. Het beëindigen van slavernij, mensenoffers en kannibalisme, het tegengaan van algemeen verspreid sexueel misbruik van minderjarigen, het uitroeien van besmettelijke ziektes, het aanleggen van infrastructuur (vaak tot op de dag van vandaag de enige die werkt)… Wist u trouwens dat er vrijwel nooit handjes afgehakt zijn door Belgen, maar enkel door zwarten? Een ‘detail’ dat zelden vermeld wordt…

       1. Rob, je vreugde is voorbarig! Ik geef de slavernij niet op. Er werden 3 miljoen slaven naar Brazilië gebracht en tewerkgesteld door de Portugezen. Niet door de Arabieren, alhoewel die mogelijk ook betrokken waren bij de ontvoeringen. Ik misken ook helemaal niet de positieve verwezenlijkingen tijdens de kolonisatie. Maar het is bedrieglijk de negatieve aspecten te verzwijgen. Blank goed, Arabier slecht doet me denken aan Animal farm van Orwell.

        1. Rob, ik vergeet nog iets i.v.m. ‘nooit handjes afgehakt door Belgen, maar enkel door zwarten’. Als ik me niet vergis toch alles onder leiding van de handlangers van Leopold II. Toch ook niet zo onschuldig hé, en zeker het vermelden waard. ‘Een ‘detail’ dat zelden vermeld wordt…’

         1. Allemaal net iets genuanceerder dan dat… Leopold wilde rubber, maar liet het aan de lokale zwarte chefs en hun helpers over om te bepalen hoe. Hij is er zelf zelfs nooit geweest. Het aantal blanken was ook veel te laag om in dat enorme land wat dan ook af te dwingen… Zelfs beweren dat blanken dus ‘de leiding’ hadden bij het handjes hakken is overdreven. Wat wél waar is, is dat het door de geldzucht van de Seksen-Coburghs veel te lang geduurd heeft voor het privédomein werd omgevormd tot een echte koloni, waarna het bestuur fors kon verbeterd worden. En het grootste schandaal van Congo is uiteraard de enorme etnische zuivering, racistische massamoord en verkrachtingsgolf waarmee de zwarten uiteindelijk alle kolonialen verjaagd hebben.

          1. Nog een laatste reactie en dan is het genoeg geweest. Het grootste schandaal van Congo is uiteraard Leopold II +. ‘Hij is zelfs nooit in Congo geweest’. En Hitler niet in Dachau. Hou toch op met die nonsens!
           Als Vlaams-nationalist die via mijn werk jarenlang heel de wereld heb rondgereisd heb ik ernstige bedenkingen bij de vooringenomenheid en beoordeling (Rate this) door de lezers. Jammer!

        2. De slaven werden naar de kusten gebracht na moordende raids in het binnenland van Afrika door twee groepen mensen: de Arabieren, en de zwarten zelf. Slavernij was een inherent onderdeel van de Afrikaanse cultuur in die tijd. Blanken gingen zelden of nooit, op enkele uitzonderingen na, zelf het binnenland in op zoek naar slaven. Het is natuurlijk wel zo dat, door ze te kopen, ze het vangen zelf mee in de hand werkten… Animal Farm gaat over een systeem waar de leiding gelijkheid predikt maar zelf niet in pratijk brengt. Doet me eerder aan het huidige politiek-correcte multiculturalisme denken, waar in praktijk de zwarte altijd de goede en de blanke altijd de slechte is…

 3. NERGENS functioneert de multikulti-UTOPIE naar behoren , tot spijt van elke dagdromer- PoCo-propogandist die het benijdt ! Daarom “wees vuilgebekt en vervloek Politiek-Correct”

 4. Hopelijk worden jullie niet aangeklaagd voor racisme omdat jullie de waarheid durven schrijven.

  1. Maar mevrouw, er is kennelijk maar één ECHT racisme in Belzeike ; AUTOCHTONOFOOB
   racisme, waarvan minstens de perceptie wordt gewekt dat het nooit enigerlei rechtspraak zou mogen krijgen ! Hebt u al ooit enigerlei jurisprudentie ter zake kunnen lezen, zo ja waar ? In de tricolore Fabeltjeskrant ?

 5. Hebben jullie geen nieuwsbrief.
  kijk op mijn facebook johan vrie.

Comments are closed.