De S van Storme is niet die van De Standaard

Matthias Storme over vrijheid van mening in 500 woordenEen paar dagen nadat Albert medegedeeld had dat hij op 21 juli troonsafstand zou doen, liet Matthias Storme al weten dat Philippe nu nog geen koning kan worden omdat de Grondwet dit niet toelaat en dat eerst het volgende moet gebeuren:
-het huidig parlement beslist dat de grondwet herzien mag worden;
-daarna wordt dat parlement ontbonden;
-er komen nieuwe verkiezingen;
-het nieuwe parlement keurt de nodige aanpassing aan de grondwet goed.

Storme verspreidde dit bericht langs verschillende kanalen waaronder FB. Rechts Actueel verspreidde het als eerste met een artikel op 5 juli.  Aan Storme’s deskundigheid zal wel niemand twijfelen. Hij is tenslotte niet alleen advocaat aan de balie van Brussel maar bovendien ook gewoon hoogleraar aan de KUL, buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen en zelfs gasthoogleraar aan de China Europe School of Law in Peking. Deze indrukwekkende academische CV belet echter niet dat alles wat Storme zegt in het wereldje van weldenkende bobo’s als verdacht wordt beschouwd. Hij is namelijk een Vlaamsnationalist.  Dit had als gevolg dat onze politiek correcte media aan die toch merkwaardige mededeling weinig of geen aandacht hebben besteed.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de vaststelling van Storme bereikte toch een aantal andere rechtspecialisten die zijn standpunt nu overgenomen hebben. En zie: vandaag 17 juli, volle 12 dagen na Rechts Actueel, brengt De Standaard een artikel over wat ze hierover te vertellen hebben. Het stuk vernoemt al de betrokken juristen met vermelding van hun onderscheiden taken en functies. Eén iemand werd nochtans over het hoofd gezien. U hebt het geraden: Matthias Storme.

Net zoals in de tijd van de inquisitie mogen ketters vandaag de dag namelijk nooit ergens aan bod komen en dit conform de instructies van de Congregatie van de Progressieve Geloofsleer die bij ons zonder mogelijkheid op verhaal bepaalt wie aan het woord mag komen en wie niet.

Het is trouwens zo dat, nu de’ kwaliteitskrant’ De Standaard van deze grondwettelijke bezwaren tegen de troonsbestijging door Philippe gewag gemaakt heeft, de VRT dit vanmorgen op Radio 1 ook mocht doen.  In dat stuk werd Matthias Storme uiteraard ook… niet vermeld.

4 comments

  1. Ik koop al jaren geen krant meer. Allemaal te veel links geleuter. Op hun fora zijn we niet welkom. Dus waarom onze centen aan hun leugens verkwisten?

    1. Het getuigt van obstinaat-dom gebrek aan enig commerciëel inzicht dat de uitgeverijen PoCo-schrijvelaars hun gazetten en hun meeste weekbladen laten volschrijvelen met gauchistische prietpraat in een overwegend Rechtsdenkend, -voelend en -stemmend Vlaanderen ! Het logische gevolg is uiteraard dat de oplagen in elkaar stuiken en fusies tot overleven noodzaak worden en TERECHT want wie produceert er nu nog houten klompen als de klant om lederen schoeisel vraagt ! Nooit gehoord van Wet van Vraag en Aanbod zeker, die uitgevers ?????

  2. Schaamteloos, DS komt hier al lang niet meer binnen!

  3. Maar KOOP dan “De Schandaard” toch NIET MEER ! Waarom betalen voor een PoCo-reclame blad, speeltuin voor PoCo-schrijvelaartjes ????! Idem dito voor “Kack”; EN ZEG HET VOORT maak HUN reclame !

Comments are closed.