[VIDEO] VBJ saboteert de Kamerzitting ter ere van 11 juli

foto-actievbj-klDe Vlaams Belang Jongeren lieten vandaag een ballonnetje op in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Niet figuurlijk, maar wel letterlijk. Aan de ballon hing een spandoek met de boodschap ‘België Barst! Vlaanderen onafhankelijk!”.

VBJ: “Door deze ballon op te laten in de Kamer Van Volksvertegenwoordigers hopen we de parlementairen kenbaar te maken dat 11 juli meer is dan een gewone feestdag. Het is voor VBJ vooral een strijddag waarop we onze eis voor een eigen Vlaamse staat nog eens extra willen onderlijnen. Het Belgische model heeft afgedaan. De actualiteit toont keer op keer aan dat België op sterven na dood is. Vlaanderen moet zijn plaats opeisen in Europa en nemen waar het recht op heeft: een eigen onafhankelijke staat. Voor de Vlaams Belang Jongeren is het dan ook klaar en duidelijk: België kan niet snel genoeg barsten.

Ook de artificiële euforie rond de Belgische troonswisseling hindert ons niet in het minst. Vlaanderen heeft geen monarchie nodig en heeft er ook nooit één nodig gehad. Monarchie rijmt immers niet op democratie. Al zeker niet als het gaat om het geslacht van Saksen-Coburg, dat er alles aan gedaan heeft om de nationale identiteit van de Vlamingen te ontkennen en zelfs te bestrijden.”

foto-actie-vbj

8 comments

 1. Oewat doet kij nu ? Mijne vergulde kakstoel troon komt daaronder te staan ?

 2. Knappe stunt ; “l ‘oignon fait la force, mais l’union fait la fArce” !

 3. Mooie actie….maar men had dit beter gedaan op 21 juli !
  Afijn het is nog niet te laat; de VB-verkozenen kunnen binnen in het parlement.
  De ideale manier om nog een stunt voor te bereiden en zo koning philippe voor de wereldcamera’s belachelijk te maken.
  Uilenspiegels laat deze kans niet liggen !!!!!

  1. Het is inderdaad een mooie actie, maar denk maar niet dat dit op 21juli zou kunnen lukken. En daarbij, sluit ik me aan bij de KvC in’t Pallieterke omtrent actie op 21 juli.

Comments are closed.