201103292154-1_katholiek-onderwijs-heeft-vragen-bij-nieuw-inschrijvingssysteemMieke Van Hecke, directeur-generaal van het katholiek onderwijs in Vlaanderen, wenst geen samenwerking met de katholieke organisatie Pro Vita. Deze organisatie gaf in meerdere katholieke scholen voorlichting rond relaties en seksuele beleving. Voor Mieke Van Hecke zijn de waarden die deze organisatie uitdraagt onaanvaardbaar. Waarden zoals de strijd tegen abortus en de strijd voor duurzame relaties. Wiens waarden deelt men dan wel? Die van Sensoa.

Sensoa, het “Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid”. Welke waarden dragen zij zoal uit op dit vlak? Zij geloven onder andere in het geven van seksuele voorlichting aan kleuters. Ook geloven zij dat abortus perfect moet kunnen bij een “ongeplande zwangerschap”. Liever een kind vermoorden dan het uitdragen en het opgeven voor adoptie. Let goed op de hier gebruikte term, men gebruikt “ongeplande zwangerschap” en probeert zelfs niet de term “ongewenste zwangerschap” te gebruiken. Men ziet hier geen verschil tussen een zwangerschap uit bijvoorbeeld een incestueuze relatie of zwanger geraken “wanneer het niet past”. Ook homoseksuele relaties worden als perfect normaal beschouwd.

Het katholiek onderwijs in Vlaanderen plaatst zich statutair onder de geloofsleer van de Rooms-Katholieke kerk. Die is zeer duidelijk: abortus is een misdaad (net zoals roofmoord een misdaad is) en homoseksualiteit is een afwijking. De vraag is nu of Mieke Van Hecke nog wel in haar functie van directeur-generaal kan blijven. Ook de lessen godsdienst zijn meer belachelijke opinielessen geworden en niet meer de cultuuroverdragende lessen van vroeger, waarin kinderen werden opgevoed in het geloof, de tradities en de rituelen van hun ouders, grootouders, etc… Het “katholieke” onderwijs van nu beseft ook niet waarom het ooit is opgericht. Wat is immers nog het verschil tussen het katholieke onderwijs en het staatsonderwijs buiten dat in het eerste af en toe nog eens gebedje mag gezegd worden?

Waar kennen we Mieke Van Hecke nog van? Zij was diegene die het plan van Minister Smet wel positief vond, in tegenstelling tot het overgrote merendeel van de leerkrachten onder haar supervisie. Zij vond ook dat de leerkrachten die hiertegen zijn, allemaal beïnvloed worden door de strategie van de angst van de N-VA.

Als katholieke ouder is het best om uw ongenoegen te melden aan Mieke Van Hecke zelf: mieke.vanhecke@vsko.be Tenminste als u wilt dat uw kinderen nog kinderen kunnen zijn en de tradities van onze cultuur kunnen blijven eigen maken. Wilt u weten waar Pro Vita voor staat? Dat kan u hier te weten komen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Katholieke organisatie niet welkom in “katholiek” onderwijs”

 1. Mieke Van Hecke is een typevoorbeeld van linksen die na hun “lange mars door de instellingen” onze samenleving ondermijnen.
  Dat ze bij de Katholieke zuil is terechtgekomen is louter te “danken” aan het feit dat daar de nodige poen is te rapen.
  Anders had ze veel liever bij de PVDA of dergelijke gezeten.

  Dat de top van de Katholieke zuil zo’n pervers figuur zelfs maar in haar midden duldt toont aan hoe door en door rot die ganse zuil is.

 2. Ik ben GENE ketter !

  Mieke is immer s “progressief katholiek” (sic)

 3. Redenen genoeg waarom ik mijn dochter NIET meer naar een katholieke school wens te sturen. meer kopvodden gezien dan ooit, en alles in functie van dito onderwerpen.

  1. Kato Lieke(ns)

   Ze bidden zelfs niet meer in en “Katholieke”(sic) schoolvoor de aanvang der lessen om gekopvodteerden niet te “provoceren”(sic)

  2. Remi Schillewaert

   Ik wil Danny gelijk geven, maar is het alternatief beter? De CD&V is blijkbaar alleen nog ‘christelijk’ om de stemmen van de ‘gelovigen’ binnen te rijven. Alhoewel het VB openstaat voor alle ‘menselijke’ filosofieën en het begrip ‘geloof’ niet uitdrukkelijk behoort tot het programma, staat het gros van zijn achterban dichter bij ‘Pro Vita’ dan de CD&V.

  3. Niet-Ketterse Katholiek

   De mei-68-schimmel door de “progressieven”(sic) gezaaid, s inmiddels ontaard tot een uitgezaaide tumor , rot-tot-op-het-bod ,in wat EERTIJDS nog ECHT Katholiek Onderwijs was, waarin de leerlingen NU menen dat een concept als “Heiligmakende Genade” synoniem zou zijn van “coitus interruptus” !

Trending

%d