murray finaleHet zijn hoogdagen voor Schotland. In 2014 wordt het referendum voor de Schotse onafhankelijkheid georganiseerd en dat doet vele Schotten nu al dromen van een eigen soevereine natie, weg uit de klauwen van de Engelse bezetter. Eén van die Schotten is niet de eerste de beste en die ‘ene’ heeft zich gisteren laten opmerken na de finale in Wimbledon.

Alex Salmond, de Schotse eerste minister, was maar al te blij dat een Schot, Andy Murray, de tennisfinale gewonnen had. Op de stoeltjes voor hem zaten geheel toevallig de Engelse eerste minister David Cameron en diens moeder. Net op het ogenblik dat de camera’s Cameron in beeld namen, haalde Salmond een Schotse vlag boven en poseerde ermee achter Cameron.

Het beeld ging vlot de wereld rond en plaatste de onafhankelijkheidsstrijd van Schotland en van Alex Salmond’s Scottish National Party (SNP) weer even op de wereldagenda. Een schitterende symbolische actie. We zijn benieuwd wanneer Kris Peeters eens een Vlaamse leeuw gaat bovenhalen, wanneer hij gezeten is achter eerste minister Elio Di Rupo. Echter, bij dit soort daden onderscheidt men de mannen van de postkaarten.

murray finale

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Cameron met rode kaakjes na Wimbledon-finale”

  1. Valere Oversteyns

    de ‘mannen’ v/d ‘postkaarten’ ! een gooike naar de speeches van 11 juli toe!…

Trending

%d bloggers liken dit: