20130707_guldensporenbetoging_ronse-2_601x850Voorpost betoogde op 7 juli 2013 in de Vlaamse stad Ronse tegen de ‘faciliteiten’ aldaar voor Franstaligen.  Die verplichten het stadsbestuur ertoe alle communicatie op aanvraag ook in het Frans te doen, kosten het stadsbestuur en dus de inwoners van Ronse handenvol geld, en zorgen ervoor dat verfransing en islamisering toenemen.  Honderden Vlaamsnationalisten trokken vandaag door de straten van Ronse en maakten duidelijk dat de stad Vlaams was, is en blijft.

De allochtonen, Walen en hun vriendjes van Animo (Jong-SP.a) hadden een tegenmanifestatie aangekondigd in de hoop zo de betoging te kunnen verhinderen, maar ze faalden jammerlijk en lieten zich niet zien.  In één of ander achterafzaaltje gingen ze luisteren naar… allochtone humor.  Hun eigen tegenactie was alleszins al een grote grap.

De betoging van Voorpost leverde heel wat aandacht op in de lokale pers en leidde meteen tot resultaten.  Het stadsbestuur besliste een studie te maken van de kostprijs van de faciliteiten, en die na de zomer bij de hogere overheden op tafel te leggen om aan te dringen op de afschaffing ervan.  Daarmee is meteen ook het punt van Voorpost kracht bijgezet: 11 juli mag niet enkel een fesstdag zijn, maar moet ook een dag van strijd zijn om de Vlaamse zaak vooruit te helpen.  Knap werk van Voorpost!

http://www.youtube.com/watch?v=UJCsxP3aIEQ&feature=youtu.be

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “[VIDEO] Voorpost betoogde in Ronse tegen taalfaciliteiten”

  1. En betoging om trots op te zijn! Soms spijt het mij bijna dat ik niet als Vlaming ben geboren…!

Trending

%d bloggers liken dit: