ballon N-VAMen kan zich dezer dagen als Vlaams-nationalist ergeren aan alle berichtgevingen over de troonswissel. Het Belgische circus zal op volle toeren draaien tot 21 juli, daarna kan u terug de televisie opzetten of naar de radio luisteren, wil u niet om de oren geslagen worden met allerlei belgitudes.

Wat nog storender is dan het verwachtte simplistische opgeklopte sentiment, zijn de reacties de voorbije dagen van de zogeheten grootste Vlaams-nationalistische partij van Vlaanderen. Een kleine bloemlezing van de afgelopen dagen.

 1. Voorpost organiseert de Radicale Sporenherdenking in Schilde. De lokale N-VA-burgemeester zegt dat als hij het had geweten, deze bijeenkomst niet had mogen plaatsvinden. Als extraatje laat hij het toe dat de politie alle nummerplaten van de aanwezigen noteert en dat er een politieploeg voor ‘extra toezicht’ zorgde gedurende de herdenking.
 2. Vlaams Belang Izegem hangt een Vlaamse leeuw op aan het secretariaat. Toegegeven, de vlaggenmast behoort toe aan de gemeente, die bestuurd wordt door zogeheten Vlaams-nationalisten. Toch dreigt de N-VA-burgemeester met een GAS-boete indien de Vlaamse leeuw niet meteen wordt verwijderd.
 3. We krijgen een nieuwe koning. De N-VA bij monde van Jan Jambon zegt in de Kamer een republikeinse partij te zijn, “maar zolang er geen meerderheid is voor een republiek, leggen we ons neer bij de huidige institutionele situatie.” Ook heeft N-VA-fractieleider Jambon “respect voor de koning”. Als mens weliswaar, want hij is een “goedlachse” man. Naar verluidt was Mussolini ook goedlachs.
 4. Maar die nieuwe koning wil een toertje maken om zichzelf te tonen aan de slaafse onderdanen, zoals dat gebruikelijk is. Bart De Wever, N-VA-burgemeester van Antwerpen, reageert meteen op zijn N-VA-republikeins: “Filip en Mathilde zijn van harte welkom voor hun Blijde Intrede in Antwerpen”. Misschien gunt De Wever de Vlaams-nationalisten die niét vies zijn van rebellie een verzetje, dat kan natuurlijk ook. Nochtans zal het De Wever zijn die de politietroepen moet aansporen om op die bewuste dag de vele Vlaams-nationalistische actievoerders te arresteren. Zoiets zaligmakend heeft Hugo Schiltz zelfs nooit mogen meemaken, dat hij mensen uit de ‘eigen’ beweging heeft kunnen laten oppakken…
 5. Tot slot is er Geert Bourgeois die ten lange leste duidelijkheid verschaft in de ideologische denkrichting van de N-VA. Ten slotte heeft hij deze partij opgericht, dus weet hij waarover hij het heeft: “Vlaamse onafhankelijkheid is een voorbijgestreefd begrip geworden. […] We zullen België niet laten barsten.” Deze uitspraak deed hij zopas in de Humo.

Moest het allemaal zo ernstig niet zijn, we zouden erom kunnen lachen. Maar helaas! Men moet ze wel nageven dat ze voor een aantal keren eens niet het Vlaams Belang gekopieerd hebben, maar dat het op die manier moest gebeuren…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “N-VA-ballon in veelvoud doorprikt”

 1. Wij hebben inderdaad een nieuwe partij nodig. Iets zoals de Golden Dawn of de Jobbik. Weg met al die zwakke zionistische idioten en hun lege beloftes! Het Westen heeft een RADICALE koerswijziging nodig.

  Hier een link naar een Engelstalige Golden Dawn website.

  http://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.gr

  Dat moeten wij hier in Vlaanderen ook hebben! En wel NU direct! :)

 2. Autochtone Weerstander

  Dat is al geen eens “doorprikte ballon” meer van NV-Asociaal, maar eerder een Zwitsere Gatenkaas, die als gouden medaille geldt voor de Olympische Spelen voor Politici , in de discipline Kazakkendraaierij, waarbij het opmerkenswaardig is dat het VB door de Belzjikse coach NIET werd geselecteerd om aan deze competitie deel te nemen, omwille van evidente redenen ; te consequent recht door zee !

 3. Jean Marie TYTECA

  Zolang de gebrainwashte militanten (zie reacties in Knack,HNB, HLN, etc.) van de NVA hun leugens en hun partij ophemelen naar 2014 is het quasi onmogelijk hen te confronteren met de uitspraken van hun idolen. Nu de NVA, duidelijk, een nog strenger c.s. jegens het Vlaams Belang voert, zal de enige partij die het NVA een halt kan toeroepen juist het VB zijn. De media en de poco-partijen kunnen niet anders dan het VB meer in de schijnwerpers te plaatsen om het stemmenaantal van de NVA te doen dalen. Spijtig dat de oorspronkelijke doelstellingen van de NVA slechts lijmstokken waren om de Vlaams nationalisten binnen te halen. Op naar 2014 voor de GROTE OMMEZWAAI(sic) verwarring.

 4. N-VA is dan ook geen integraal naionalistische partij maar een centrum-liberale partij met een Vlaamsgezind sausje erover. Enige positieve aan die partij is dat ze de macht van de traditionelen wat kan beperken en mogelijks hier en daar iemand met een Vlaamse reflex op een hoge post kan benoemen.
  Een échte integraal nationalistische volkspartij is er momenteel niet in Vlaanderen, ook het VB is momenteel eerder een rechtse anti-Islam partij met warme sympathie voor de Yankee-plutocraten en de Zionisten.

  De nationalisten hebben een nieuwe partij nodig; integraal Volksnationalistisch, solidaristisch en vooral een partij die durft op straat komen en niet bang is om de handen vuil te maken.
  Een partij zoals het voormalige VLAAMS BLOK !

  1. houzee³

  2. Ja, want de joden zijn een gevaar in Vlaanderen ! LOOOOL

 5. Ik vraag mij af wanneer de ogen zullen opengaan van al de VB mensen die de vorige verkiezingen op De Wever gestemd hebben in de hoop dat hij iets zou kunnen veranderen ! Niets dus .

 6. Walter Walgraeve

  N-VA verschuilt zich nog steeds achter de vlag van het Vlaams-nationalisme, maar is geëvolueerd tot een neo-liberale partij, die enkel nog de broodheren van Unizo, Voka, VBO en dergelijke wil slijmen. Indien zij het bestuur in 2014 overnemen, zal de doorsnee Vlaming nog ergere zaken meemaken dan onder Di Rupo I.

  1. Citaat : N-VA “verschuilt zich” nog steeds achter de vlag van het Vlaams-nationalisme !

   Dat is inderdaad de vinger op de wonde leggen ! De N-VA verschuilt zich achter de vlag van de beweging en misbruikt het vertrouwen van de Vlamingen !

Trending

%d