Zondag betoging Voorpost in Ronse: neen aan de verfransing, neen aan de vervreemding, neen aan België!

20130707_guldensporenbetoging_Ronse-2_601x850Aanstaande zondag betoogt Voorpost in Ronse. Gisteren deelde de politie mee dat de betoging is toegelaten. Laten we de redenen om zondag mee op te stappen nog eens overlopen.

Ten eerste is Ronse een faciliteitengemeente. Dit houdt op papier in dat Franstaligen die in Ronse wonen bepaalde voordelen hebben. Zo kunnen zij door de gemeente in het Frans aangesproken worden, terwijl Ronse op Vlaams grondgebied ligt. Dat houdt in de praktijk in dat Vlamingen in Ronse benadeeld worden, onder andere omdat veel gemeentelijk belastinggeld van de Nederlandstaligen besteed wordt aan het vertalen van gemeentepublicaties. Zij zien bovendien hun Vlaamse gemeente gestaag verfransen.

Ten tweede kent de gemeente Ronse de goedkoopste huurprijzen op de Vlaamse woningenmarkt. Dat trekt vanzelfsprekend minderbedeelden aan uit het nabijgelegen Brussel. Dat dat overwegend Franstalige vreemdelingen zijn mag in feite geen rol spelen, maar de gevolgen zijn er wel naar. Ronse verfranst niet enkel, het vervreemdt tevens aan een zeer hoog tempo.

Om deze twee vorige redenen organiseert Animo, de kleutertuin van de socialisten, een tegenbetoging. Zij zien Voorpost als een racistische organisatie die in Ronse het ‘solidariteitsgevoel’ komt verstoren. Solidariteit moet echter van twee kanten komen. De derde reden om te gaan betogen zondag? Lachen met de links gefrustreerde meute die – met ongetwijfeld in het kielzog een horde vreemdelingen – Voorpost op een warm onthaal gaat trakteren.

De vierde reden werd ons gisteren in de schoot geworpen door het regime. Zondag kunnen we als nationalisten immers al meteen massaal onze stem laten horen tegen de monarchie. Want wie kan rekenen weet dat vanaf de troonswissel van Albert II naar Filip I we een verhoging gaan krijgen van de koninklijke dotaties. Vandaag betalen we de hoogste dotaties aan twee koninginnen en één koning. Vanaf 22 juli betalen we die peperdure dotaties aan niet minder dan drie koninginnen en twee koningen! De belastingafdracht voor deze onnodige dotaties zal dus aanzienlijk de hoogte ingaan. Weg met de monarchie dus, weg met België!

Vier redenen om zondag uit uw luie zetel te komen en meteen na de ochtendmis de bus of auto te nemen richting Ronse! Om 13u wordt iedereen verwacht aan de parking van de Delhaize in de Zonnestraat. Meer info over de busregeling vind je hier.

Wij hopen alvast op een massa betogers, over de partijpolitieke grenzen heen, dus zowel van het Vlaams Belang als van de N-VA. Dit is ons momentum, laat het niet verloren gaan!