albertIIOnderstaande reactie mochten we ontvangen van KVHV-Antwerpen naar aanleiding van de troonswissel van Albert II. KVHV uit duidelijke niet mis te verstane taal. Mooi zo!

Le roi est abdiqué, vive le roi!

Koning Albert II maakte zijn troonsafstand bekend: op 21 juli, de nationale feestdag zal hij aftreden ten gunste van Philippe. Als KVHV-Antwerpen, een conservatieve en Vlaams-nationalistische studentenvereniging, zijn wij niet verrast, maar des te meer verheugd. Philippe “het is een echt vrouwtje” Van Saksen-Coburg-Gotha staat namelijk al sinds het begin van de jaren ’90 garant voor een joviale, ongedwongen spontaniteit, die ons doen vermoeden dat deze 21ste juli het overgangsfeest van onze noorderburen voor Willem-Alexander en Maxima wel eens zou kunnen doen verbleken.

Bovendien wordt ons land vanaf 21 juli geleid door het koddige duo Elio et Philippe. Verwacht wordt dat we in deze samenwerking het ideaal van de egalité als nooit te voren zullen zien floreren door een behoud van de innige band tussen koning en socialist. Zelfs verworpenen der aarde genieten wel eens van koninklijke glitter.

Tegelijk hebben we ontroerd kennis kunnen nemen van een Belgische bescheidenheid, die wel past bij de koning der Belgen. Voor Philippe une expérience d’apprentissage. Albert II benadrukte dat de soevereiniteit van dit land bij het parlement en de regering ligt. De koning staat ten dienste van de democratie, zo luidde het. Hartverwarmend hoe de koning zijn meerderjarige kinderen van rechtswege naar de senaat stuurt om te zetelen tussen verkozen boerenkinkels met een bedenkelijke of ronduit verwerpelijke politieke agenda. Dat hij verkiezing na verkiezing vrije tijd op jacht en barones opoffert om de hoogste macht en gezag in dit land een handje te helpen. Onderling schijnen die pummels van noord en zuid er namelijk toch nooit uit te komen.

Wij wensen Albert II alvast een mooi en lang pensioen. Welverdiend ook. 20 jaar heeft hij er voor gewerkt. Tot zijn 80ste! Het hoeft dan ook geen betoog dat deze man een hoger pensioen verdient dan pakweg een lamstraal van Ford Genk, die reeds vanaf zijn 50ste van zijn vrije tijd mag smullen.

…of misschien moeten we maar eens dringend nadenken over de toekomst van dit land en de rol die onze koning daarin speelt. De Europese geschiedenis leert ons dat een monarchie een waardevolle traditie kan zijn waaronder een natie floreert. Echter stellen we vast dat vandaag enkel een communautair symbool overblijft in Laken, die gezien een groeiende ontwikkeling naar separatisme politiek onhoudbaar is geworden. Bij een volgende staats(her)vorming moet dan ook nagedacht worden over de rol van de koning. Laat de troonswissel dan ook de aanleiding zijn om de krijtlijnen van ons land en haar soevereiniteit grondig te hertekenen.

Ewout Bruwiere
Vice-praeses KVHV-Antwerpen

http://tegenstroom.wordpress.com/

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “KVHV Antwerpen: “Le roi a abdiqué, vive le roi!””

  1. Erik Verstraete:

    Als de belgische koning zich eindelijk terugtrekt in één of ander (Waals) kasteel, krijgen we nog een volksvreemder individuutje als “hoofd van belgië”. Het wordt weer eens dringend tijd dat we die volksvreemde (Duitse) opperhoofden de laan uitsturen. De onnozele Flup dient zich nogmaals aan als onbekwame, on-Nederlandse, Vlamingenhater…

  2. Tricolore Bitskoemmer

    “Vive le roi , la reine et les pommes frites”

Trending

%d bloggers liken dit: