Kleinzoon Mandela haalde overleden kinderen uit graven om er geld aan te verdienen

mandela kleinzoonVorige week schreven we al dat geld een twistpunt is bij de toekomstige nabestaanden van Mandela. De kleinzoon Mandla Mandela ruziede over de begraafplaats van zijn bompa schreven we. Het blijkt nu zelfs nog erger te zijn dan dat.

Mandla Mandela heeft stiekem de drie reeds overleden kinderen van Mandela uit hun graven in Qunu gehaald en in de omgeving van zijn eigen woonplaats in Mvezo begraven. De reden hiervoor vinden we niet uit! De man wilde er namelijk op die manier voor zorgen dat hij poen kon verdienen aan het bedevaartsoord dat zou gecreëerd worden, wanneer ook Nelson Mandela daar zou begraven worden.

De rest van familie heeft nu via de rechtbank kunnen bekomen dat de stoffelijke resten van de drie kinderen (waaronder één baby) teruggebracht worden naar Qunu, in de buurt van het gigantische huis van Mandela. Vandaag houdt Mandla Mandela in alle koppigheid een persconferentie om zijn kant van het verhaal toe te lichten.

Wat een toestanden!