Exclusief interview met de nieuwe actieleider van Voorpost Vlaanderen

vp antifaHet kan de lezers van Rechts Actueel niet ontgaan zijn, er is een nieuwe actieleider bij Voorpost Vlaanderen. TAK, NSV!, ere-ANZ-voorzitter Hugo Portier, Francis Van den Eynde, … allen zetten ze via deze webstek Luc Vermeulen in de bloemetjes. Rechts Actueel belde tenslotte de nieuwe actieleider op en stelde hem een aantal vragen.

Nick van Mieghem, gefeliciteerd met jouw nieuwe functie.

Dank u!

Hoe gaat zoiets in zijn werk bij een organisatie als Voorpost?

Voorpost wordt soms omschreven als een autoritaire organisatie, soms zelfs fascistisch. Maar niets is minder waar. Het is de Voorpostraad, die afgevaardigden telt van alle ‘voorpostkringen’, die de functies verdeelt of toekent. Zijn er al eens verschillende meningen – en dat geldt dan niet enkel voor het toekennen van functies – dan wordt er gestemd. Dat is echter uitzonderlijk omdat men meestal tot een vergelijk komt.

Je hebt de kring Gent uitgebouwd de afgelopen jaren. Blijf je deze kring leiden of komt er een opvolger?

Ik blijf de Gentse kring leiden en doe dat met veel geestdrift. Ik blijf dan ook actief in het Gentse zoals Luc Vermeulen dat was en is in Antwerpen.

nick2Moeten we een nieuwe marsrichting verwachten bij Voorpost?

Ik word actieleider en niet de leider van Voorpost. Het bepalen van een marsrichting komt dus niet aan mij toe. In de toekomst zal ik de acties en betogingen op het terrein naar best vermogen leiden, wat al een hele taak op zich is. De leiding van Voorpost is in handen van de Voorpostraad en het is de Voorpostraad die tactiek en marsrichtingen bepaald.

Wat gaat jou onderscheiden van Luc Vermeulen in deze functie?

Ik zal men uiterste best doen om Luc op te volgen in zijn taak als actieleider, maar je moet weten dat dit met een voorganger als Luc Vermeulen, die meer dan 37 jaar ervaring heeft, een dikke boterham is. Maar samen met de militanten en met de steun van de Voorpostraad heb ik daar het volste vertrouwen in.

Hoe zie jij de samenwerking met andere organisaties de komende jaren?

Wij hebben bijzonder goede contacten met andere organisaties, niet alleen in Vlaanderen maar ook op Europees vlak, waar we in de toekomst mee zullen samenwerken. Heel wat organisaties in Vlaanderen doen een beroep op Voorpost en ik denk hier bijvoorbeeld aan de IJzerwake, de Oostfronters-herdenking in Stekene, de VVB voor de bevlaggingsactie bij de Ronde van Vlaanderen, de NSV! voor de ordediensten tijdens hun betogingen en ga zo maar door. Hoe die samenwerkingen in de toekomst er zullen uitzien, laat ik over aan de wijsheid van de Voorpostraad.

nickAan welke uitspraak kunnen wij van Rechts Actueel jou houden over pakweg één jaar?

Dat ik het Voorpost-vaandel trots verder zal dragen met een hoop geslaagde acties in het vooruitzicht.

Klinkt goed! Wat kunnen de lezers van Rechts Actueel verwachten van Voorpost Vlaanderen de komende tijd?

Aanstaande zondag houden wij alvast een veelbelovende betoging in Ronse om de faciliteiten aan de kaak te stellen. Op 1 september gaan we met een flinke afvaardiging naar Moelingen, in het prachtige Vlaamse Voeren, ter gelegenheid van de viering van de 50ste verjaardag van de overheveling Voeren naar Vlaanderen.

Wij zijn volop bezig met het organiseren van een heuse familiedag en Heel-Nederlands voetbaltornooi op zaterdag 7 september met alles erop en eraan: kip aan ‘t spit, springkasteel, optreden volksdansgroep, volksspelen, filmvoorstellingen enz. De lezers van Rechts Actueel kunnen deze datum alvast in hun agenda optekenen!

Maar eerst is er nog de IJzerwake op 25 augustus, waar Voorpost het beste van zichzelf geeft en onze militanten het ganse weekeinde heel wat praktisch werk voor hun rekening nemen (parking- opbouw-afbouw- ordedienst enz) en niet te vergeten onze kameraadsschaps- en zangavond op de vooravond van de IJzerwake die ook dit jaar weer plaats zal vinden in de Vleterranch in Westvleteren.

Verder richten we onze actiepijlen op de taalgrens bij Menen en we blijven bestendig de actualiteit volgen om daar indien nodig dadelijk op in te spelen. Een actiegroep moet vlug en dat dag en nacht klaar staan om te reageren.

Waarom gaan jullie zondag betogen in Ronse?

Bij het vastleggen van de taalgrens werd de Vlaamse stad Ronse bedeeld met faciliteiten voor de Franstaligen. Zoals in Vlaams-Brabant zijn deze faciliteiten ook voor Ronse gewoonweg een ramp. Financieel kosten de faciliteiten handen vol geld aan de gemeente, die bestendig moet zorgen voor vertalingen en Franstalige uitgaven. Verder oefenen deze faciliteiten een enorme aantrekkingskracht uit op Franstalige vreemdelingen, meestal van Marokkaanse oorsprong, die het dure Brussel ruilen voor het veel goedkopere Ronse. Er worden bussen ingelegd vanuit diverse Vlaamse steden, dus ‘geen vervoer’ kan geen reden zijn om te verzaken!

Wil jij zelf nog iets kwijt aan de lezers?

Ja, ik zou zeggen kom met Voorpost op de voorposten staan van de Heel-Nederlandse strijd en bouw samen met ons onze organisatie uit tot een waar Diets Offensief!

Dank je wel. Wij wensen je veel succes! Rechts Actueel zal volgende week zondag ook aanwezig zijn op de demonstratie om verslag te doen.

One comment

  1. Ik denk dat er maar één verschil zal zijn tussen Luc en Nick : het “accent” !

Comments are closed.