brussel markt“De houding van het Brusselse stadsbestuur ten aanzien van het Vlaams Belang schendt de rechtsgelijkheid tussen de burgers.” Deze uitspraak deed de Vaste Cultuurpactcommissie (VCP) tijdens de zitting van 1 juli 2013.

De meerderheidspartijen én de partijen in de oppositie mochten in het Brusselse stadsblad ‘De Brusseleir’ naar aanleiding van de jongste gemeenteraadsverkiezingen hun mening ventileren over het beleid dat de zes laatste jaren werd gevoerd. Met uitzondering evenwel van het Vlaams Belang. Daarop diende Frédéric Erens van het Vlaams Belang in Brussel een klacht in bij de VCP. En deze hebben ze nu gewonnen.

De VCP veegt daarbij het nepargument van de Stad Brussel van tafel, als zou het Vlaams Belang geen democratische partij zijn. De VCP verwijst daarbij naar een niets aan duidelijkheid overlatend arrest van de Raad van State (arrest van 15 juni 2011) dat duidelijk stelt dat Vlaams Belang de beginselen van de democratie NIET schendt, en dus wel degelijk een democratische partij is. Tevens verwijst de VCP naar het Grondwettelijk Hof, dat in een arrest van 3 december 2009 stelt dat “de democratie derhalve slechts werkzaam kan zijn door de vrijheid van meningsuiting”.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “[CITAATvdDAG] Vlaams Belang wint klacht tegen discriminatie”

 1. Jean Marie TYTECA

  Hoeveel financieel verlies heeft het VB hierdoor geleden ? Is er mogelijkheid om de verantwoordelijken, met behulp van het CGKR, te laten veroordelen voor discriminatie ? Het opheffen van hun parlementaire onschendbaarheid en bij veroordeling ontzetting van de burgerrechten ? Ik geloof het niet; dit is meer een pyrrusoverwinning, waarmee net zoals bij de media, bij de volgende verkiezing geen rekening zal worden gehouden.

 2. Scarlatti Bombatti

  TOP! PROFICIAT VOOR DEZE OVERWINNING VAN EN VOOR HET VLAAMS BELANG, DE ENIGE DEMOCRATISCHE PARTIJ VOOR HET VLAAMSE VOLK!

 3. De Demo Kraat heeft mijn dag “goed” gemaakt!!!

 4. Waar staat ergens in de grondwet dat een politieke partij per se democratisch moet zijn?

 5. Het VB “geen democratische partij” ????? Vanwaar komen die stemmen dan bij DEMOCRATISCHE verkiezingen ????

 6. Maurice / Ratteke

  HOERA eindelijk toch een heel helder licht in de tunnel

Trending

%d